Čo je podľa Vás lepšia varianta?

Vstup je na juho-východ
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok U mňa DVOJKA...
Odpovedať
Dva...a variant :)
Odpovedať
Prečo variant 2? Myslel som, že práve variant 1 ma viacej výhod, a síce. Vstup z garáže rovno do predsiene (u variantu 2 medzi obytné miestnosti), čo jednak ruší a dobré je sa vyzuť rono v predsieni), v.1 detské izby presvetlené na juho-zapad, (v 2 na juho-východ-slnko myslím už poobede nebude)
Odpovedať
@wladivostok Technická miestnosť je tiež mimo obytných miestností, čím je docielené to, že nebude rušiť kotol, pračka atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok Nuž preto, lebo hlavný denný obývací priestor (otvorená dispozícia "obývačko-kuchyne") sa v prípade variantu č.2 tiahne naprieč celým dom. Od juhovýchodu až po severozápad. Takže môžete si privetrávať a pretepľovať resp prichladzovať dom podľa pohybu slnka na oblohe. Letá sú stále teplejšie a ľudia totálne podceňujú faktor tienenia budov. Budovy treba orientovať nielen s ohľadom na slnečné zisky, ale aj s ohľadom na tienenie. Či si po 2 horúcich letách chceš montovať klimatizáciu.....? :-) A vieš, že chlade ]-( nie je 2 x tak drahé, ako kúrenie......? Nehovoriac o tom, že pri takejto dispozícii máte ako rodičia a majitelia pod dohľadom nielen zadný trakt, ale aj vstup do domu.
Odpovedať
@leonardom Veľké Ďakujem za cenne informácie .
Odpovedať
@wladivostok Takže skôr by ste šli do varianty č.2 ?
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok Pozri: nepoznám Tvoj pozemok. Ale ak si sem hodil 2 varianty, tak som to zobral tak, že na parcelu sa Ti hodia oba. A iba sa rozhoduješ medzi nimi. Inak oba koncepty majú 1 fakt skvelú vec: odbery TUV sú prakticky pokope, takže nebudeš mať žiadne studené odpúšťanie vody, kým nabehne teplá. Samozrejme, predpokladám, že v kúpeľni budeš mať nejaký závesný kondenzačný kotlík....
Odpovedať
@leonardom je to parcela 544/56, ľavá spodná parcela. Dom by mal byť umiestnený na pravej časti pozemku, uličná čiara od hranice pozemku z jeho prednej časti je 6 m. Takže ked bude mať dom nejakých 10 m tak bude za ním ešte nejakých 5 m čo je tiež možno škoda, ako nevyužitý priestor, kedže tam bude dom tieniť, Preto som rozmýšľal aj nad tou 1 variantou, kde ma dom až 13 m do zadnej na šírku.
Odpovedať
Toto je uz kolka? 4ta tema o tom istom? Toc sa okolo navrhu domu iba v jednej.
Odpovedať
@wladivostok Ahoj, neviem, ci Ti to pomoze,(mozno len na inspiraciu) ja som robil davnejsie jednu studiu klientovi na pozemok s podobnou orientaciou. Nie je to uplne presne to, co Ty hladas, ale myslim si, ze by sa to dalo upravit tak, aby Ti to vyhovovalo.
Odpovedať
nedojdem tomu na chut preco davat do bungalovu 2x kupelnu..pri poschodovom sa inak neda.. ale nocu sum vam starosti 2x.. kupelna potrebuje dost starostlivosti... a okrem toho neni to lacna zalezitost...mat dve vidim ako stratu casu aj penazi.. este to zvazte pripadne zisti co na to hovoria ludia co maju v bungalove dve..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak jednoznacne druhy
Odpovedať
Čo poviete, keby to vyzeralo nejako takto, nechal som sa vami prehovoriť a šiel som do varianty č.2. čo by ste na tom možno zmenili? Vďaka
Odpovedať
Zmenili by ste niečo na tomto variante ?
Odpovedať
Profilova fotka
ten variant 2 vyzera fajn :-)
Odpovedať
čo vravíte na rozmiestnenie izieb, resp. kúpeliek?
Odpovedať
Já bych si koupelnu jen pro sebe nezabíral a tedy bych tu se sprcháčem vyměnil se šatníkem, ale to by zase neměla okno. Nebo udělat úzkou od chodby až k obvodové stěně, tedy od dveří za sebou umyvadlo, WC a sprch. kout, a vynechat šatnu a dát jen šatní skříň do ložnice. I když na druhou stranu, mě by nevadilo, že se jdou děti vysprchovat přes ložnici.
Odpovedať
podla mna izby fajn, dobre rozdelenie na dennu a nocnu cast, po prichode domov hned oproti kupelna a samostatna kupelna v spalni je super ;-) jedine, co by mna rusilo, je vstup z garaze do spalnovej casti...
Odpovedať
@wladivostok technickú miestnosť by som dal medzi tie kúpelne, kvôli krátkym rozvodom vody a hlavne teplej. To je tam krb v tej kuchyni ? A vedľa chladnička ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?