Chcem predĺžiť dom o pól metra. Bude to problém?

Chcem predlzit dom o pol metra bude to problem?-pretoze v planoch mam 10,5 metra a ja by som to rada predlzila o dalsieho pol metra lenze nechcem uz plany menit na stavbu takze by to malo 11 metrov,bude to problem pri kolaudacii?-alebo budem platit len nejaku pokatu za to ze som si to predlzila?
Odpovedať
nie problem pri kolaudacii nebude.
Odpovedať
najlepsie je to spravit a nepovedat ze ste totak spravili.pokial to nema zasah do statickeho systemu alebo strechy. ak to chces riesit tak to daj do stavebneho dennika ako zmenu a pri kolaudacii sa to len zchvali a najlepsie je to dat uplne nakoniec zamerat geodetom a spravit skutocne zaemranie co s amusi robit a dovi dopo. pol metra nieje problem pokial to posuvas do dvora na pozemku a neporusis tym minimalne hranice a ak to chces posunut dopredu a porusis stavebnu ciaru to bude problem. podla mna by som to spravil a ani to nevytahoval pri kolaudacii
Odpovedať
Profilova fotka
Pri kolaudácii sa na to príde, zväčší sa veľkosť domu po zameraní skutočného stavu. Nám dom "narástol" o 16m2, teraz mám hrôzu čo bude ... kolaudujeme 15.3. Potom budem vedieť fundovane odpovedať ;-)
Odpovedať
Pri kolaudacii sa nič nemera...ak to nie je extra rozdiel..a ak sa ti pod to stavebny dozor podpiše ...je to o odvahe
Odpovedať
Pri kolaudacii sa nemera nic,ale ku kolaudacii prikladas skutocne zameranie stavby a vklada sa to do digitalne mapy. Staci porovnat papiere, my sme predlzili dom pred 15 rokmi o 1m, pri kolaudacii pohoda-neprikladali sa tieto papiere,ale ked merali celu ulicu pred 5 rokmi pre digi mapu-tak nas nato priamo upozornili. ved to normalne uved v projekte ku kolaudacii-tam nech ti architekt zaznaci zmeny a hotovo, my sme menili dispozicii a jednu zmenu izieb sme tam nemali zaznacenu-tak ju tam pani z uradu cervenou poznacila, podpisali sme to obe a bolo skolaudovane.
Odpovedať
Profilova fotka
problem to neni, pokud prodluzujes do sve zahrady - mysleno, ze nemenis povine odstupy od sousedu. projekt se nemusí dělat nový, jen do toho puvodniho oznacite zmenu. hodne lidi kolauduje se spoustou zmen v projektu.
Odpovedať
@melcicanka je to tak, ako to napísala @atlaska - musíš si dať hotovú stavbu zamerať a tam sa zistí, že to nie podľa projektu...takže to nie je o odvahe... neviem či máte katalógový projekt alebo individuálny-je treba požiadať o zmenu (projekčnú kanceláriu resp. svojho projektanta) , tú ti zaznačia (naozaj červenou ) do projektu a je to...je však možné, že za zakreslenie tejto zmeny budeš musieť zaplatiť (my sme tiež menili veci v projekte a zakreslenie zmeny nás stálo 100€ :-( )
Odpovedať
ja by som skor ako v kolaudacii videla problem v statike, radsej si to odkonzultujte :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?