Bungalov 1280 od Euroline ako pasívny

Velmi sa nam paci Bungalov 1280 od Euroline (http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...), hlavne jeho dispozicia. Tento dom je navrhnuty v nizkoenergetickom standarde - predpokladana spotreba energie za rok je 32 kWh/m2. Chceli by sme ho vsak v pasivnom standarde. Euroline ponuka projekt tohto domu aj v pasivnom standarde za priplatok. Tento projekt by vysiel 999 + 850 = 1 849 EUR. Mate niekto skusenosti s projektami EPD z Euroline? Myslite si, ze sa viac oplati oslovit projektanta pasivnych domov a dat si spravit projekt na mieru? Ale predpokladam, ze tam by bola cena ovela vyssia. A aj tak by sme chceli dispozicne takmer identicky dom... Takze mozno by sme ovela vyssou cenou za projekt ziskali napr. lepsie navrhnutu vzduchotechniku, osadenie okien a mozno ani to nie... Prekvapilo ma, ze som na stranke iepd.sk nenasiel medzi certifikovanymi projektantami pasivnych domov nikoho z Euroline. Z Euroline je tam iba jedna absolventka seminara EPD. Ake mate prosim vas skusenosti s typovymi/katalogovymi domami v pasivnom standarde? Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my osobne sme si dali spraviť individuálny projekt, s tým, že rovnako ako ty, mali sme podklady aký dom presne chceme a vyšiel nás 1800€. Úprimne, asi by som nedávala robiť projekt NED Eurolinu. Prepáč, ale za čo si pýtajú ďalších 850€? Aký je rozdiel medzi PD a NED? Ja viem, len ty si odpovedz!? Ak ale uvažuješ ísť cez projektanta iepd, tak počítaj za individuálny projekt aj 5000€. A ďalšia vec, kto vie o vzuchotechnike, podlahovke, solaroch, oknách a ja neviem ešte čom všetkom viac projektant alebo "stavbár"? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pises, ze tento projekt je z Euroline v standarde NED. Maju tam aj nieco v standarde EPD, ale bol by som velmi opatrny v ponukani takychto projektov. NED nie je az take narocne urobit, ale pri EPD sa musi individualne posudzovat klimaticke podmienky investora-miesta, kde bude ten dom stat, to samozrejme nikto z Euroline vediet nemoze dopredu. A hra to v tomto pripade tu najpodstatnejsiu ulohu. Nie je to velmi lacna zalezitost, ale da sa prepocitat tebou spominany dom, urobit v nom zmeny, aby sa co najviac priblizoval EPD.
Odpovedať
@drasnican1 Ano, je mi jasne, ze EPD v Hurbanove nebude EPD na Orave (za predpokladu, ze v Hurbanove ma hranicne hodnoty pre EPD). Ale asi pri kazdom katalogovom EPD to bude tak. Mozno bude stacit zmenit jednu hodnotu (nejake klimaticke data) v PHPP a nasledne zmenit hrubku zateplenia a z EPD v Hurbanove sa stane EPD na Orave :-) Pocital som s tym, ze ak by som sa rozhodol pre ten projekt z Euroline, tak by som tam samozrejme isiel osobne a dojednal zmeny v projekte. Napr. napasovanie na konkretne miesto, mozno ina vzduchotechnika, atd. Ale mozno prave tieto zmeny by tento katalogovy projekt predrazili a mozno by sa oplatilo oslovit nejakeho projektanta/architekta s vypracovanim individualneho projektu. Ako pisala @nene99, mozno by taky projekt nevysiel vela, ked vies, aky dom chces. Lebo aj tak by sme urcite nejake zmeny oproti katalogovemu bungalovu 1280 chceli - ine okna napr.
Odpovedať
@jans - sukromna posta ... snad som pomohol :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?