Ako riešiť plynovod prechádzajúci cez pozemok?

Profilova fotka
Prosím o radu. Cez hypovuver sme kupili pozemok v novej zastavbe rodinnych domov. Projekt mame vypracovany (projekt na Zelenej lúke), potom prisiel projektant pozemok zamerat a zakreslit pozemok, k comu vsak potreboval mapu so zakreslenymi IS. Predchadzajuci majitel nam poskytol mapu, so zakreslenymi IS (az teraz, ked uz sme pozemok kupili) a nasledne sme zistili, ze nam cez pozemok prechádza plynovod. Cize cely projekt mame vypracovany zbytocne, pretoze dom musime dat na druhu stranu a tym padom ho zrkadlovo otocit, co so sebou obnasa vypracovanie noveho projektu. Ale najviac nas stve to, ze ten plynovod sa tam nachadza a v pripade potreby nam rozbagruju uz upraveny pozemok. Je mozne toto nejako s plynarmi vyriesit alebo ani nemame dufat v pozitivne riesenie? Vdaka za odpovede.
Odpovedať
Vratit pozemok majitelovi - zatajenie DOLEZITEJ skutocnosti. Toto ak sa Vam podari vyriesit - prelozenie plynovodu aj tak to bude beh na dlhe trate.
Odpovedať
Ja bych si overil ci vobec bude mozne na pozemku stavat, ved plynovod ma urcite ochranne pasmo, tak ako ma aj elektricke vedenie. Potom zalezi ci je to nejaky hlavne tzv. tranzitne plynovodne potrubie alebo nejake lokalne. Ak je to tranzit tak ozaj pozemok vratte, ak je to lokalne tak si zistite to ochranne posmo kvoli vystavbe.
Odpovedať
prejdite to s právnikom. ak tam je nejaká sieť, možno malo byť na liste vlastníctva bremeno, ktoré musí majiteľ znášať. tranzit to bude asi ťažko, keď je to v zástavbe, ten má ochranné pásmo niekoľko sto metrov. zistite si u plynárov, potom u právnika čo s tým "predávajúcim" :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?