Vyliata voda v podlahe - po havari rozvodu vody - mozne nasledky?

Profilova fotka
Ahojte, mame novostavbu tesne pred nastahovanim. pred par dnami som zistil vlhnutie steny v kupelni. Patranim som zistil ze vlhko sa siri z potrubia teplej vody. Prizvany vodar zavadu odstranil (nezalisovany spoj v podlahe) . Do podlahy sa dostalo tazko urcitelne mnozstvo vody, ktore ozaj neviem odhadnut , voda presakovala urcite niekolko dni. Ake to moze mat nasledky podla Vas? teda ta voda?Odpari sa postupne ze ju nasaju priecky a postupne uschne? inak teraz steny nie su nikde vlhke. Zahadou ostava ze ten spoj "prezil" tlakovu skusku 10at. vodar len nechapavo krutil hlavou.
Odpovedať
nič sa nestane.... uschne.. akurat blbý pocit ostane...
Odpovedať
Navrhujem zburat cely dom a postavit znovu :-D. Neboj, nestane sa nic, normalne to uschne. Inak toto je jeden z dovodov, preco nechcem tahat vodu v podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
určite to vyschne, ale asi by som kúril celé leto a vetral. Ato otvorené miesto by som nechal chvíľu odkryté.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 myslite ze to vyschne cez to otvorene miesto? ma zmysel kurit? ved podlahove kurenie je nad tym a pod nou 19cm EPS a az potom voda...
Odpovedať
@richard71 ja mam tiez vodu pod podlahou, je tam uz od decembra a nevyzera, ze by to chcelo schnut... ale prebiehali mi este medzitym vlhke procesy v dome (potery, omietky), tak to nie je moc idealne prostredie na vysychanie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 kúrením sa prehrieva aj PS, má 5%nasiakavosť a táto voda sa teplom odparí. Ak je v lete vnútri chladno (mokrá podlaha) vonkajší vzduch (60-70% vlkosti) sa vnútri zráža a ešte zvyšuje súčasnú vlhkosť. Ten otvor má min. účinok, ale je tam výmena vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
nam tiekol odpad v byte, nasiakli aj steny, dokonca aj stena kolma na tu, kde praskla odpadova rura. po oprave praskliny steny vyschli do 3 mesiacov a poter pod plavajucou som nepozerala. plavajuca je vsak v poriadku, nic sa nevydulo, takisto dlazba v dalsej izbe drzi dobre. tak predpokladam, ze to postupne vyschlo. ziadny divny pach necitim, tak dufam, ze plesen nie je ziadna. kym som prisla na to, ze nieco tecie, preslo dost casu a voda v kuchyni tiekla dost dlhy cas - pracka, umyvacka, denne varenie......
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
Voda bude vysychať cez steny a potery.Ak sa dostala do miestnosti na ktorej sú plávajúce podlahy mohol by byť problém s odparovaním vydúvaním podlahy.Záleží od množstva vytečenej vody .Ale skôr budete mať problém zo soľami a soľnými výkvetmi ktoré vznikajú na omietkach po odparení vody(nieje to nič dramatické).Takéto poruchy sa občas stávajú.
Odpovedať
Profilova fotka
tie solne vykvety sa daju zo steny oklepat, napenetrovat, zatiahnut omietkou a premalovat. nic nie je vidiet :-) robila som to sama
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?