Prípojka elektriky cez obecnú cestu

Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, chceme kopať pripojku elektriky cez obecnú cestu a pán, ktorý robí projekt na elektriku nám povedal, že potrebujeme povolenie od obce, keďže ide o obecnú cestu a na obecnom úrade nám zase povedal, že obec cesty iba užíva ale povolenie potrebujeme od ľudí, tak ja tomu nechápem ako to teda je, mate s tým niekto skúsenosť?
Odpovedať
Ak by si chcela byť dôsledná tak by si potrebovala zmluvu o vecnom bremene o uložení IS na cudzom pozemku. Väčšina ale toto obchádza a vybuduje prípojku bez zmluvy. Ak sú v okolí "normálny" ľudia (ochotný strpieť niekoľko dennú rozkopávku) treba sa dohodnúť len s nimi, nechať si popod cestu pretlačiť chráničku a do nej umiestniť všetko potrebné.
Odpovedať
@martinkatinka333 Od nikoho nic, pretlacit, ulozit chranicku, zakopat. 20-25€ meter.
Odpovedať
to co je za nesmyslel, si pytat povolenie od ludi a starosta je iba statutar, vykonavatel, ci co to je? To fakt takto funguje, to sa mi nezda?
Odpovedať
Normalne sme si dali na obec ziadost o rozkopavku cesty, z dovodu natiahnutia IS, dali na suhlasne stanovisko s datumom dokedy musi byt cesta v povodnom stave. Hotovo. susedov do toho ni nieje. teraz sa ripaja sused a ten sa nam este slusne bol ospravedlnit,ze bude rozkopnana cesta.
Odpovedať
@atlaska ved tak nám to povedal aj ten projektant na elektriku a na obecnom urade nám povedal zase inak, povedal že oni od cesty LV nemajú, že oni cestu uživajú ale cesta je ľudí a ich si máme spytať povolenie a ešte máme isť ten súhlas s nimi aj na matriku podpísať, ale tak skúsime zajsť na obecný úrad ešte raz a spytať sa niekoho iného.
Odpovedať
@martinkatinka333 ak je cesta sukromna, tak potrebujes suhlas ludi,ktorim patri, ak patri obci tak od obce.
Odpovedať
@atlaska no lenže on nám to tak povedal, že obec nevlastní žiadnu cestu, že obec nemá od žiadnej cesty LV, že to kedysi na cesty ludia upustili so svojich pozemkov. On to tak povedal akože žiadna cesta neni obecná, ale keď som to povedala tomu projektantovi tak tomu nechapal, že čo to povedal, že obec nemusí mať od cesty LV. Takže ja tomu vôbec nerozumiem. Ale ešte nám povedal, že tu cestu ide obec opravovať tak to by neopravovala súkromnú cestu či?
Odpovedať
obec vacsinou spravuje cesty 2 a 3 triedy a aj vydava povolenia na rozkopavky. Obec robi opravy, odhrna sneh........
Odpovedať
@atlaska takže najlepšie bude zájsť na úrad ešte za niekým iným čo nám povie, lebo podľa toho čo píšeš tak ten súhlas nám stačí od obce. A keď je medzi plotom a cestou medzera to patrí ku tej ceste alebo k záhrade, ako to zistím? Keď mi robili geometrický plán na pozemok tak mi povedala, že ta cesta je trochu posunutá.
Odpovedať
treba zajst bud na kataster alebo skusit pouzit katasterportal a pozriet sa kto vlastni parcelu pod cestou. moze to byt obec, stat alebo sukromni vlastnici - znamy/neznamy. ta medzera mezi cestou a plotom patri - otazka na geodeta. podla toho kde je vlastnicka hranica. ta moze napr. ist aj stredom asfaltu ak v minulosti zle postavili cestu. ak medzi cestou a vasim pozemkom bude dalsia parcela ktoru bude niekto vlastnit budete potrebovat suhlas aj od nich (ak si to uradnik vsimne) . v takom pripade by som to uz riesil vecnym bremenom.
Odpovedať
Už som to tu kdesi písal: Lešenárska rúra na koci zašpicatená, ťažké kladivo a za hodinku ste na druhej strane cesty, bez obmedzenia premávky na nej a za zlomok ceny za pretlačenie. Štartovacie jamy treba tak či tak. Závisí od priesorových pomerov. Potom už len dokopať k stĺpu a k plotu. Cez čie pozemky, to treba tiež zistiť na obci...
Odpovedať
1. Rozkopavkove povolenie vydava obec 2. Odporucam nekopat, ale vykonat podtlak cesty - v kazdom pripade bude potrebne (resp. bolo by vhodne) disponovat vyjadrenim od T.comu, vodarni, plynarni ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prosím Vás poradite mi čo mám napísať do súhlasu, ktorý chcem dať podpísať tým ľuďom, okolo ktorých pozemkov chcem kopať tu prípojku?
Odpovedať
@martinkatinka333: Ak sú to súkromné pozemky a nie obecné, tak by ti mohli susedia povoliť sa pripojiť na inžinierske siete, normálne sa s nimi porozprávej čo je vo veci a dohodni, aj keď sa mi to nejako nezdá, že by "cesta a okolo cesty" neboli obecné pozemky.
Odpovedať
ja tiez budem riesit pripojku elektriny cez cestu a uvazujem takisto nad tym ako to spravit.V kazdom pripade oznamenie drobnej stavby ci uprav alebo ako sa to vola to tlacivo budem posielat na mesto.
Odpovedať
na pekopanie cesty existuje zariadenie- urobí to dieru popod cestu ---ale pozor treba riešiť inžinierske siete aby se ich nepoškodili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?