Pripojenie odberu elektriky

Zdravím, mame na pozemku umiestneny elektromerový rozvádzač v plote a vyvedený kábel na stĺp. Mame už aj reviznu správu. Chcem sa spýtať, ako treba ďalej postupovať? Treba ísť osobne na elektrárne, alebo sa to dá spraviť aj elektronicky, aby nám prišli namontovať poistkovu skrinku a elektromer, resp. podpísať zmluvu o elektrike. Akým spôsobom to najlepšie riešiť, aby nás napojili čím skôr. Dik
Odpovedať
@miroslavvvv zavolaj tam.vela zakazn.centier teraz nefunguje.
Odpovedať
@miroslavvvv poslať revíznu správu. Na to maju 30 dní. Potom vás výzvu uzatvoriť zmluvu s dodávateľom. Následne po podpise zmluvy majú lehotu cca 5 pracovnych dní na zapojenie elektromeru.
Odpovedať
@sharky369 Akým spôsobom poslať tu reviznu správu? Mam ju v tlačenej forme, staviame na východe.
Odpovedať
@miroslavvvv Ahoj všetko si to naskenuj a pošli to cez portál distribučky v časti nahrávanie dokumentov.
Odpovedať
@ivan1990 Dik. Ale nemôžem to nájsť. Môžte mi poslať odkaz na to. Musím byť na to registrovaný na ich stranke?
Odpovedať
@miroslavvvv Ja som posielal poštou. Aj tak to teraz neurychlite. Sú sviatky. Ci to im to príde elektronický 24. 12. alebo poštou 28.12. Je asi aj jedno, nie? 4 - 5 dní hra takú rolu?
Odpovedať
@miroslavvvv používaj google 8-) 2 sekundy a máš to tam: https://www.zsdis.sk/Uvod/Online-sluz...
Odpovedať
@ivan1990 Skúšal som to hľadať, ale pre východné Slovensko som to nenašiel
Odpovedať
https://www.vsds.sk/edso/domov/odbera... Registruj sa a všetko vyriešis z domu.
Odpovedať
@topfield Vďaka, aj by som chcel, ale taky menší problém asi bude v tom, že prípojku, vyjadrenia riešil projektant a on za nás aj vybavoval náležitosti okolo toho. On dával žiadosť za zákazníka na stránkach vsds. A zrejme je registrácia na jeho účte. Nemôžem sa mu už dva týždne dovolať. Tak neviem, či by som sa mohol nanovo registrovať v mojom mene alebo ako to najlepšie riešiť. Zmluvu o pripojení do distribučnej siete mam a aj jej číslo.
Odpovedať
@miroslavvvv ak vieš číslo Zmluvy o pripojení, tá je určite na tvoje meno, tak volaj do call centra a informuj sa ako ďalej. Stačí im poslať čestné prehlásenie, resp. rev. správu o pripravenosti prípojky a prídu ťa pripojiť - znamená zapojiť kábel do poistkovej skrine. Po zapojení dajú tvoju prípojku do systému a ty si medzitým urob Zmluvu s dodávateľom energie. On požiada distribučku o napojené elektromera a máš to vybavené. Ženskej v call centre povedz, aby ti dokumenty posielala na tvoj mail.
Odpovedať
@insed Áno, zmluva je na moje meno. Dnes sa mi im podarilo poslať reviznu správu a potvrdili mi, že im prišla. Len to by som nebol ja, keby som sa nezabudol opýtať ešte niečo ohľadne toho. Tak by som potreboval vedieť, či zmluvu s dodávateľom môžem uzavrieť hneď (išiel by som v pondelok 28.12 na VSE), či až potom, keď budem mať namontovanu poistkovu skrinku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miroslavvvv na základe rozhodnutia VSE, pozes požiadať o pripojenie do siete. Najprv musia skontrolovať revíznu správu. Ak by to nebolo v poriadku, tak sa pripojit nemôžeš. Chcel som tým povedať, že musis pocakat na ich rozhodnutie (lehoha 30 dní). Všetko má svoj postup...
Odpovedať
@miroslavvvv nájdi si najvhodnejšieho dodávateľa pre tvoju predpokladanú spotrebu podľa počtu tvojich spotrebičov už dopredu i vhodnú sadzbu, ak máš plyn stačí DD2 ak i kúrenie či ohrev vody i DD5 až budeš mať povolenie od distribúcie ihned ťa prihlási zmluva je najvhodnejšia na neurčito alebo max na jden rok vtedy ti nemôžu meniť cenu
Odpovedať
@sharky369 Reviznu správu som poslal na VSD. Na VSE som chcel ísť teraz medzi sviatkami uzatvoriť zmluvu o dodávke elektriny. Takže ak som dobre pochopil, tak teraz ešte nemám ísť, až keď sa mi k tomu vyjadria, chápem to správne?
Odpovedať
@duzu Budem mat aj plyn. Začíname iba teraz staviat a predpokladám, že dom bude hotový až niekedy o 3 roky. Elektriku potrebujem na to, aby sa dalo pracovať na pozemku. Neexistuje niečo ako iba stavebný prúd, alebo tak. Alebo aká tarifa je najvhodnejšia v takom prípade?
Odpovedať
@miroslavvvv keď plánuješ plyn, daj si sadzbu DD2. Keď majú z tvojej strany papiere, že miesto odberu je pripravené, predpokladám do 30 dní budeš mať prípojku hotovú. Chvíľu počkaj na zmluvu s dodávateľom energie, lebo ak požiada o montáž elektromera a tvoja prípojka ešte nebude v systéme distribučky, tak sa im to vráti, že miesto nie je pripravené. Však na mieste uvidíš, či ti už kábel zapojili, po fyzickom zapojení kábla môžeš uzatvoriť zmluvu o dodávke energie.
Odpovedať
@miroslavvvv áno presne tak. Príde ti od nich, že si splnil Podmienky pripojenia a môžeš uzatvoriť zmluvu o dodávke elektriny s dodávateľom, ktorého si vyberieš.
Odpovedať
@insed Vďaka za vysvetlenie. Okolo pozemku chodím každý deň, tak keď uvidím, že zapojili kábel do poistkovej skrinky, tak pôjdem uzatvoriť zmluvu. A čo sa týka tej sadzby, dat si sadzbu DD2, aj keď realizáciu prípojky plynu budem riešiť možno o rok a pol? Na aké mesačne poplatky to vychádza približne, keď elektrinu budeme využívať momentálne iba ba stavbu domu, na stavebné náradie?
Odpovedať
@sharky369 Super, vďaka.
Odpovedať
@miroslavvvv DD2 si daj a máš pokoj, inú ti ani nedajú, lebo nemáš elektrické kúrenie. Ak budeš mať menší odber, možno by stačila DD1, ale pri tej spotrebe tam nie je rozdiel. Však si pozri sadzobník. Mesačný paušál si daj 20€, to ti stačí. Pri vyšších nedoplatkoch ti ho sami navýšia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?