Prekládka elektrického stĺpu

Dobry den.Chystam sa rekonstruovat rodinny dom.Mam tam elktriku vedenu cez strechu.Stlp mam velmi blizko domu a kable mi zavadzaju su moc blizko.Potrboval by som poradit ako mam postupovat ked chcem dat zia'dost o posunutie stlpu.Bolo by to asi o dva metre.A kolko to asi trva a hlavne kolko ma to asi vyde penazne.Za kazdu radu vopred dakujem.
Odpovedať
1
2
@mathees ziadost treba dat na rozvodny zavod, ked Ti schvalia prekladku tak asi do 2 mesiacov to bude a priprav si zhruba 3000,- Evri. Este stale je Ti vadi ze ten stlp je blizko?
Odpovedať
@mathees viac info nájdeš aj v tejto diskusii: http://www.modrastrecha.sk/forum/prip...
Odpovedať
Profilova fotka
priateľovi teraz prekladali elektrický stĺp.. bol na jeho pozemku a nikde nebol zapísaný- žiadna ťarcha nič. a mal šťastie že bol poškodený, celý bol prasknutý.. dal žiadosť na elektrárne a preložili to asi za mesiac, lebo mali niečo iné na práci.. dal chlapom čo to vybavovali 100€ a boli radi .. vraj ked je to na pozemku a nie je to nikde vedené nemajú nárok pýtať za to peniaze.. naša skúsenosť..
Odpovedať
Profilova fotka
kocurkovo. za ich elektromer msime platit najom my. za ich stlp na nasom pozemku neuhadame nic.my musime platit dokonca aj dane za pozemok pod nim a pristupe k nemu. pravny stat.
Odpovedať
@mathees @brona107 tak ako píše hop377 prichystaj si 3.000,-€, ja som tiež upustil od prekládky. a pozor, nie je pravda, že musí byť stĺp vyznačený na LV ako ťarcha. El. stĺp, resp. elektrika ktorá slúži viacerým ľudom sa berie ako všeobecný záujem, takže s tým nič nenarobíš, musíš to strpieť. Nám ide cez pozemok plyn, ochranné pásmo je cca. 2 m od potrubia, t.j. ja si musím svoj plot posunúť o dva metre. pozemok mám samozrejme aj na druhej strane ako je potrubie, nejakých 4 m, čiže dokopy 6 m na dĺžku 40m pozemku je pekných 240 m2. Čiže vo finále ma okrátili o 240 m2 pozemku, ktorý nemôžem nijako využiť, ale daň za to platiť musím. SMIEŠNE... takže držím palce. P.S: v noci nabúraj nákladiakom do toho stĺpa, tak, že bude nebezpečný pre okolie a potom zavolaj na elektrárne, nech do dajú dokopy, resp. nový a nech ho posunú..... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme rátali že okolo 3000€ nás to bude stáť, ale bolo šťastie že bol poškodený.. ale aj nám radili to s tým nákladiakom:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím, my máme na pozemku "krásny" obrovský elektrický stĺp 22 KW (vid foto v albume). Jeho prekládka, po informácii na elektrárňach, by stála 80 000 eur :) máme ho na hranici pozemku, tak sme sa rozhodli, že nám nebude prekážať a skamarátime sa s ním :) Štandardne sa stavia 10 m od takéhoto stĺpu, my sme vybavili výnimku na 6 metrov od najbližšieho kábla, čo je super
Odpovedať
Tú sumu 80 000€ ti povedali preto aby si im dal pokoj. Mám na pozemku stĺp 22kV a prekládka by stála 3000€. Ja to tlačím na ich náklady lebo vedenie VN je 0,75m od môjho domu a k tomu žiadam distrikábel. Dom tam bol skôr ako VN vedenie. Bránia sa prekládke takže to asi skončí na súde...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@anett9 no sumu mam vysoku aj pre to ze by museli prekladat az 4 stlpy aby ten moj tam nemusel byt. ale neprekaza, je na severnej strane tak nech si tam stoji. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, my sme si dali preložiť stlp minuli rok o cca 2 metre, požiadali sme o to jednu firmu ktorá to vyriešila aj s elektrárňami a stálo nás to 630eur.
Odpovedať
@mt5 my mame taky isty problem, a uz nevieme ako to riesit. Nemohli by ste mi dat kontakt na tu firmu?
Odpovedať
@anett9 a to im kto dovolil viesť VN vedenie tak tesne pri dome???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Bolo to ešte za socializmu ale aj tam bola porušená vyhláška 80/1957 k zákonu o energetike 79/1957. Ochranné pásmo podla tejto vyhlášky bolo 7m... Kto toto povolil netuším :(
Odpovedať
Profilova fotka
@danielaaaxxx1 je to jedna firma z Modry, Pan Zoch 0903720348
Odpovedať
@mt5 dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@mt5 môžem sa Vás opýtať na postup pri prekladke ?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislav147 Odoslat ziadost na SSE-D, prip. nejaka dokumentacia, situacia... a mesiac maju na vyjadrenie...
Odpovedať
@nicicka prosim Vas, aka dokumentacia?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislav147 fotky, situaciu - osadenie domu, katastralnu mapu
Odpovedať
@mt5 mohol by som vas poprosit o meno tej spolocnosti co vam robila prekladku toho stlpa,dakujem velice pekne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@clus ale elektrikuby ste chceli.
Odpovedať
@martin85 takym by som daval vseyko zaplatit. Som zvedavý či by ste boli taký spokojný keď by vám došiel ucet za 64 hodin roboty, 5 aut 2 stlpy a príp. vodiče a spojky. Apropo ak je to pre viacrých tak aj odstavku ostatnym. A k tomu ako bonus problemi s policajtami za poškodzovanie cudzej veci a k tomu verejnoprospešnej.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@mathees ako to dopadlo? Ako dlho to trvalo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@mt5 dobry večer a o aku firmu ide?ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý večer prajem chcel by som Vás poprosiť či niekto nemá skúsenosť s prekladkou VN ktore križuje stred pozemku
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My mame vedenie tiez na konci pozemku stlp a vedenie, cca 2m od hranice.. ale tiez sme sa s tym zmierili, ze stlp musime nejak zamaskovat vysadbou 🙂
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac jasne, my mame dlhy pozemok, vsetko sa nam zmesti pred ochranne pasmo 🙂 To je v pohode
Odpovedať
Dobrý večer chcel by som sa informovať či nemal niekto taky problém VN 22kw mi križuje stred pozemku myslíte že sa bude dat s tím niečo robiť? Ďakujem za info
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?