Platba za prípojku k vodovodu

Dobry vecer, mame RD na dedine kde teraz robia vodovod. Ulicu rozkopali na pravej strane stym ze mi byvame na opacnej strane ako ide vodovod. Pripojku sme si poziadali stym ze nam to zakreslili. Co sa tyka prace tak pan kt.to ma na starosti si vypytal 30€ do ruky zato, ze nam vyrezali a vybrali beton na mieste kde ma ist pripojka z hlavneho vodovu. Dalej nam povedali ze si to mame vykopat mi alebo im musime zase zaplatit aby nam vykopali jamu z ulice po hranicu nasho pozemku. Dalsie peniaze chcu za ruru kt.potom natiahnu. Chcem sa spytat ci je to normalne alebo ci mate stym nejake skusenosti, pretoze nerozumiem preco si mame zato platit ked oni su zato plateny a ci by nemali automaticky spravit pripojky k pozemkom vsetkym? Nechceme sa pripojit chceme mat len pripojku na pozemku keby nahodou.. Dakujem za odpovede, pripadne ak sa vtom niekto vyzna ze akoby bolo najlepsie postupovat.
Odpovedať
@ivonetta oni su plateni za to, ze zriadia tu ruru pozdlz cesty. Pripojka je na vase naklady. Vratane vykopu a rury.
Odpovedať
@ivonetta pokiaľ domové prípojky neboli súčasťou stavby hlavného rozvodného potrubia, tak zhotoviteľ stavby nie je povinný urobi prípojku vodovodu k pozemku, resp. stavbe.. Prípojka vodovodu, v tomto prípade, je samostatnou drobnou stavbou , ktorú je potrebné ohlásiť na stavebný úrad, mali by ste mať podľa cestného zákona aj povolenie na zvláštne užívanie kom. (podľa toho, aká je to kom, resp. cesta komu patrí), povolenie na čiastočnú uzávierku s určením dočasnéo dopravného značenia so súhlasom dopravnej polície a vlastníka cesty, resp. jeho majetkového správcu.. Zhotoviteľ stavby hlavného potrubia by mal vodovodnú prípojku ako samostatnú drobnú stavbu pre vás ako stavebníka uskutočniť na vaše nákaldy až potom, keď budete mať vybavené tieto povolenia..
Odpovedať
A najlepšia je veta, že nechceme sa pripojiť chceme mat len prípojku na pozemku keby náhodou...
Odpovedať
@fuso A co ja na tej vete ako najlepsie, mame studna na pozemku tak naco sa budeme asi pripajat? Ked nechces poradit tak prosim nekomentuj.
Odpovedať
@zita19 To fakt ..ja som si myslela ze to uz spravia oni..ale dakujem dobre vediet ze ako to funguje
Odpovedať
@janetbla No kazdemu nam dali ziadost na tu drobnu stavbu, to mame vybavene zaniesli sme to spolu aj s LV, len som nevedela ako to funguje, pretoze mi to prislo ako keby peniaze im isli do vrecka..oni to robia po celej ulici takze povolenie na policii nepotrebujeme lebo aj tak je ulica uzavreta..a dakujem za info
Odpovedať
@ivonetta ak je moznost pripojit, tak sa pripojte a nespekuluj. Ked tu vodu nebudes vyuzivat, tak nebudes platit nic. Pripojku si zaplatis. ja som si na vlastnom pozemku sam kopal. Vodu od vodarni som mal na hranici pozemku, od toho bodu som si robil vsetko ja, vodari potom len prisli, namontovali hodiny a spurstili vodu.
Odpovedať
@atak77 No ja viem ze navlstnom si to budeme kopat len nechapem preco si mame kopat cez polovicu ulice ked tym kt.byvaju na druhej strane ulice to robia zadarmo a automaticky, ja som len to potrebovala zistit ze ci si zato mozu pytat peniaze. Ale tak samozrejme ze si to dame spravit.
Odpovedať
@ivonetta vacsinou vodovod a take sa robi na ucet obce ... t.j. obec plati vsetko az k hranici pozemku, no neviem ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?