Oplatí sa čakať na spoločné ťahanie sietí?

Ahojte, podobnu temu som nenasla, tak otvaram novu a moj problem znie: kupujeme cast z dlheho pozemku, ktory je rozdeleny na styri casti, nas ma 7arov, na tomto pozemku si musime svojpomocne dotiahnut siete a urobit cestu, boli sme za starostom, ale ten povedal, ze to musi byt minimalne 5 rodin, aby obec nejako prispela, i ked pozemok je na uzemnom plane, tak by mohol pomoct i 4 rodinam :-| , prosim poradte co by bolo najlepsie, uvazujeme o spolocnom tahani sieti a cestu mozno len zamkovu cestu. :-)
Odpovedať
naozaj nikto nema podobny problem? :-( aspon o radu vas prosim, kto sa v tom vyzna?
Odpovedať
V com chces poradit? Ked chcete stavat potrebujete IS, neviem kde mate pozemok, ale v BA som nepocula zeby niekomu prispel MU a to su aj IS pre 50-100 RD. Dajte si bacha ked potiahnete IS aby sa niekto nablizku na ne nenapojil bez prispenia nejakej tej koruny.
Odpovedať
Su iste pravidla ktore sa musia pri dotaciach dodrziavat ale musim zasa povedat ze je to len a len v ludoch. Takze ak by pan starosta naozaj chcel tak by nebol problem. Vyzera to tak ze si to budete musiet zaplatit. Neviem ci som spravne pochopil to ze ste na to 4 rodiny. Pokial je to tak tak si to rozdelite a spolu to vyfinancujete. Treba na to pozerat aj s toho hladiska ze je vela ludi ktory kupia pozemok bez IS a musia si ich na svoje naklady zabezpecit. Vy ste 4 takze sa poskladate. Pokial tam bude niekto stavat je diskutabilne ci Vam bude musiet dat nejaky prispevok za to ze ste to tam potiahli. Mysli si ze skor nie ako ano...
Odpovedať
atlaska poradit chcem v tom ako to urobit pri tahani sieti pre styri domy, nas pozemok je v poradi treti a predane su zatial druhy a treti, nevieme co urobit ked ostatne dva su este neni predane a my by sme radi zacali s vybavovanim sieti, mame pockat az sa predaju tie dva (co moze trvat aj rok, alebo dlhsie), alebo mame zacat bez nich. Ako sa to potom riesi ak my natiahneme siete a oni sa budu pripajat. Je to vecou dohody? Co tak napriklad ten prvy pozemok, ked ten je vzdialeny od sieti asi 10 metrov a stvrty je asi 130 metrov, bude sa to platit rovnakym dielom? greghouse starosta nasej obce povedal, ze by nas podporil ak by nas bolo viac. Kedze vedlajsia ulica (podobna nasej) si urobila siete sama uz nas nie je dost aby nas obec pomohla, takze tamto co sa tyka sieti uz nebudem ani riesit a dame sa na to sami. Otazka znie ako mame postupovat pri vybavovani, kedze sme zatial iba dve rodiny a nevieme ci sa v buducnosti budu vlastne ostatne domy pripajat.
Odpovedať
Kajulinka, my sme kúpili tiež veľký pozemok, ktorý bol rozdelený na 3 časti. Uzatvorili sme medzi sebou združenie a všetky náklady na elektriku, cestu,...sa budú hradiť rovným dielom. Tak sa to zvyčajne robí. Ide o to, že keby si to hradil každý sám, aj ten čo je najbližšie k sieťam, stále ho to vyjde viac ako ked sa to rozdelí medzi celé združenie. Ak nechcete čakať, spojila by som sa s tou jednou rodinou, len rátajte s tým, že až predajú ostatné pozemky a vy budete mať všetko naťahané, urobenú cestu ďalších dvaja majitelia prídu len na "hotové" a to nehovorím o tom, že ich to vyjde o dosť lacnejšie.. Ja osobne by som počkala na predaj dalších pozemkov, ved pokiaľ všetko na úradoch povybavujete sa to hádam predá. Ak ale nie sú problém financie nie je o čom..
Odpovedať
Dakujem za tip janami, financie su neni problem, len by sme sa chceli poponahlat kedze mame rucit bytom buducich svokrovcov, chceme postavit aspon hrubu stavbu a dat pod strechu aby sa bremeno mohlo preniest na nas dom. Skusime teda pockat este, len ja som si planovala, ze papierovacky a stavebne povolenie povybavujem pocas zimy. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme na tom rovnako ale len 3 rodiny. Kade vam pojde cesta k domu? Mimo vasho pozemku co kupujete alebo aj cez. Ak cez tak by ste mali byt stvrtinovimy vlastnikmi aby neboli neskorsie problemi s prechadzanim po ceste. A v tom pripade starosta s tym nic nema...A ak ma ist cesta mimo vasich pozemkov tak zalezi na tom ci ta cesta ma pokracovanie do nejakej dalsej ulice alebo je slepa. Slepu cestu si musite hradit sami. A cestu spajaciu dve ulice starosta.....A pripojky si hradite sami a je jedno kde ste. Ale je lepsie robit vsetky 4 naraz a vychadza to potom o hodne lacnejsie..... Ale to je na dohode susedov. My sme sa dali dokopy len dvaja a tretia nemala zaujem ale aj tak nas to uz vychadza lacnejsie ako keby sme si ich tahali sami.
Odpovedať
ahoj oliv, cesta nam vedie cez nase pozemky a je rozdelena na stvrtiny pre kazdeho, samozrejme bude spolocna a mozu ju vyuzivat vsetky 4 rodiny. Budeme sa snazit pockat, ale pokial sa nepredaju pozemky do oktobra musim zacat s vybavovanim a dame sa na to iba dvaja. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj kajulinka. A mate uz plany pripojok alebo este nie. Lebo my sme najprv mali plany na samostatne pripojky a potom sme ich museli dat prekreslovat kedze sme sa so susedom dohodli na spolocnej pripojke elektriny (jedna bedna a dvojo hodin v nej) a bude na nasom spolocnom rozhrani pozemkou. A este sme si dali aj spolocnu pripojku na vodomernu sachtu s dvoma hodinami a jednu cisticku odpadovich vod. Ale COVku sme si museli dat spolocnu koli bacilom...Kedze sme stale v zahranici a toto bude zatial dovolenkovi dom tak by nam bacile zdochli kedze by sa nepouzivalo splachovanie v dome. A kazde nove bacile su financie navise....A COVku budeme mat pre 7 ludi a susedia su len dvaja a my tiez. Takze uplne v pohode a financne sa to paradne oplati. Len teraz koli prekreslovaniu planov pripojok sa nam pozastavilo odsuhlasenie stavby. Takze o mesiac uz konecne dufam ze zacneme stavat.
Odpovedať
ahoj, my este nemame ani projekt domu vybrany, snazime sa vybrat 2 finalne projekty a potom dame urobit projekt na siete. jediny problem je, ze zo styroch pozemkov ako som spominala su predane iba dva a chceli by sme pockat, aby sme sa mohli vsetci dohodnut a potiahnut to spolocne. myslim, ze to bude omnoho lacnejsie ked to potiahneme a vydelime styrmi :-) toto je dobry napad dat si urobit jednu skrinku na zaciatku so styrmi hodinami :-) ale neviem co je to COVka, mozes mi to vysvetlit prosim? :-) :-) :-) stavat zacneme mozno na jar buduci rok, ked cez zimu vsetko vybavime a vsetko dobre dopadne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj. COVka je cisticka odpadovich vod..... A kedze dalsie dva pozemky niesu zatial predane tak trochu pockajte. My sme necakali a preto sa to potom prekreslovalo kedze hned na to sa pozemok predal a so susedom sme sa suprovo dohodli. Drzim palce pri cakani aby sa rychlo pozemky predali a potom aby ste sa vsetci dohodli a hlavne aj s cestou...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?