Materiál rozvodov pitnej a teplej úžitkovej vody

Dobry den. riesim prave dilemu, co si vybrat na rozvody pitnej vody a TUV v novostavbe v bungalove. v zasade vacsina rozvodov pojde v podlahe v izolacii a v stenach v instalacnej rovine. Dom je drevostavba, takze nic sa nebude sekat. Chcem v zasade to najlepsie za primeranu cenu. Mam skusenosti uz aj so svojpomocnou realizaciou na chate rozvodov z Al PEX rur s fitingami co sa ruzcne srobovali 2 mi klucmi a islo to celkom fajn. Uprednostnoval by som svojpomocnu montaz (pripadne si aj poziciam lisovacie klieste niekde). Ale napadli ma 3 varianty riesenia. Plastohlinik (Al Pex) (aky je najlepsi vyrobca rur a fitingov?) napriklad http://www.rehau.com/SK_sk/Stavba/Hau... Kov pevne rurky - med aleb o nerez s lisovanim fitingov napriklad http://www.viega.com/xchg/en-com/hs.x... Nerezove flexibilne rurky EUROTIS - http://www.eurotis.it/FB_PDF/SP-COM-0... Bol som viacmenej rozhodnuty pre plastohlinik, ale ten Eurotis sa mi celkom paci, kvoli jednoduchej aplikacii, ktora sa da zvladnut aj svojpomocne a trvacnemu materialo. Videl som ze ho bezne kurenari pouzivaju na napojenie kotla k rozvodom kurenia, pripadne pripojeniu plynu ku kotlu. Robil s nim uz niekto aj komplet rozvody vody a kurenia v dome? Preco ano a preco nie? Mne trochu ako stres pride to 'zvlnenie' profilu, ci sa tam casom nebude usadzat napriklad vodny kamen... Dakujem za podnety, m.
Odpovedať
zdravim.jednoznačne by som volil plastohlinik, Herz,Rehau,Gaboterm atd.
Odpovedať
Zdravim. Ja momentalne riesim podobnu dilemu. Nepaci sa mi ze by mi mala pitna voda tiect cez plastovu rurku. O medi pisu ze je antibakterialna ale zaroven aj moze sposobit zdrav. problem. Mne to vychadza na Eurotis zatial. Ma to nejake nevyhody? @magorinahory vy ste ako uzavreli Vasu dilemu?
Odpovedať
Uvital by som keby niekto prispel do tejto temy čo ma prakticke skusenosti, je jedno s ktorym materialom. Nech je to hlavne k teme lebo je nas tu viac ktorych nas to zaujima.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@palislav @magorinahory @ferofk prosim vas, rozhodol sa napokon niekto pre rury Eurotis? Ja mam tiez dilemu na chate. Chcem ich hlavne kvoli tvarovatelnosti a relativne jednoduchej montazi, aj ked pertlovaciu sadu si budem musiet kupit alebo pozicat. Ma niekto realne skusenosti? vopred dakujem
Odpovedať
My sme nakoniec isli do platsohliniku. Pijeme vodu z vodovodu, zatial zijeme 🙂
Odpovedať
@palislav aj žiť budete tie trubky nie sú nadmerne vystavované slnečnému žiareniu, tie tak nezdegradujú ako klasické PVC fľaše, navyše je to polyetylén nie polyvinylchlorid, zbytočne sa z plastov robí generálny strašiak 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?