Koľko stojí dotiahnutie sietí na pozemku do domu?

Ak je rodinny dom bez zavedeneho plynu a vody, ale tieto siete su na pozemku, ako velmi je komplikovane a financne narocne dotiahnut ich dnu ??? treba aj na toto nejaky projekt ???
Odpovedať
na plyn projekt treba.. plynari ti poviedia co presne a ako.. no pri plyne je to o tom.. ze ci chces to zapojit len na varenie.... /varna doska./ to sa da riesit aj bombou v pivnici a rurami.. prip. do varnej dosky.. ale ak cches kurit plynom... /kotol/ tak tazko povedat .. ako to tam vyzera... ake je tam povodne kurenie rozvody ci sa to da napojit.... a pod... voda je v podstate detto... predpokladam ze tam je voda zo studne zavedena a zumpa... ak ano tak to by mal byt mensi problem.. ak nie.. tak :-| my sem tak kupili starsi domcek.. s velkym pozemkom.. ale v pdostate len na pozemok... je tam sice aj plyn zavedenz aj kotol... aj voda... ale aj tak to drzime len pocas stavby.. na prespanie. ked budeem tam robit a tak.. pre robotnikov.. nam sa to neoplatilo rekonstruovat.. lebo nam vyratal stavbar ze nas to vyjde takmer rovnako ako novy dom
Odpovedať
kurenie je teraz v tom dome vyriesenie radiatormi v izbach a kuri sa elektrikou alebo tuhym palivom a studnu maju, ale je tam moznost sa pripojit na obecnu vodu. no a plyn by bolo asi idealne aj na varenie a kurenie.
Odpovedať
my sme doťahovali obecnú vodu... nebolo treba projekt, iba žiadosť a taký jednoduchý náčrtok, ale my sme sa iba pripojili zo susedovej vodomernej šachty, tak sme si prakticky vykopali iba ryhu... a tu nemáme plyn, ale dom je šikovne vyriešený, takže sa celý dá vykúriť drevom zo super kachlí... v časoch plynovej krízy sme sa aspoň nebáli, že nám bude zima...
Odpovedať
ak maju normalne vodu a odpoad tak by sa dalo napojit v pohode na tu obecnu vodu.. mozno by este stalo za uvahu.. dat si urobit rozbory oboch vod.. a podla toho sa rozhodnut... co sa tyka plynu.. tam musis mat taky tzv. maly projekt pre plynarov... aspon tu to tak bolo... a otazka potom znie kde date kotol tam urcite bude treba stavebne upravy a ci tie medene rurky budete tahat na vonku.. alebo zasekavat.... ono by ak sa v doem kuri na tueh palivo. predpokaldam.. ze je tam aj komin... tak dat si urobit nakres.. a skusit pospekulovat. nad kombinovanym kurenim... krb /teplovodna vlozka prip. pec + kotol / da sa tam peken usetrit na poplatkoch za kurenie... nie je rpoblem zohnat lacnejsie drevo na kurenie... a dat tam aj zasobnik a vyuzivat to aj an ohrev teplej vody... ono kurenie.. a voda su dost podst. veci. takze najlepsie by bolo asi oslovit konkretnu firmu co sa tym zaobera.. tusim v pezinku bola jedna dobra.. /krby.. a cele tieto systemy kotle/ a u nich sa poinformovat... co doporucuju.. my si do domu tiez ideme davat tento system.. a chceme takto kurit hlavne v tom prechodnom obdobi... ale tiez davame aj kotol.. na plyn..
Odpovedať
komin dom ma. lienocka dik za tip, vygoogli si tu firmu a skusim pozistovat co to :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?