Elektrická prípojka do staršieho domu

Profilova fotka
Vie niekto poradiť ako je to vtom prípade, ak kupujeme starší rodinný dom, s elektrikou? Či sa musí elektromer aj v takomto prípade premiestniť na hranicu pozemku?
Odpovedať
My sme tiez kupovali starsi dom,elektromer sme dali na hranicu,kedze sme prerabali komplet elektrinu,tak sme vsetko urobili podla novych noriem.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je elektrina funkcna a hodiny bezia, moze zostat vsetko tak ako je. Jedine elektrarnam nahlasis noveho odberatela a odhlasis stareho [najlepsie spolocne cez telefon] + urobi sa mimoriadny odpocet.
Odpovedať
Profilova fotka
@tiborh netreba nic menit ani presuvat, rekonstrukciu staci urobit po hlavny istic (ten by mal byt zaplombovany). Budu vas sice do toho tlacit, ale nedajte sa. My mame dokonca vymeneny kabel zo strechy k hodinam :-D , uhrali sme to, ze sme to tak nasli (treba to urobit co najskor od kupy). A u elektrikarov potrebujete na prehlasenie list vlastnictva kde ste uz zapisany vy (aspon u SSE).
Odpovedať
Profilova fotka
jeden znami, ktory roby u ZSE tvrdí, že je to pri zmene vlastníka povinné... myslím dať elektromer na hanicu do novej skrinky.
Odpovedať
nie je to povinné!
Odpovedať
Neodhlasuj stareho a nenahlasuj noveho odberatela, ale nahlas len zmenu. Inac to budete musiet komplet prerobit.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, takže ak sa bývalí majiteľ neodpojí tak sa ja nemusím znovu napojiť. A ak sa nahlási iba zmena odberatela el. energie tak by to malo byť ok?
Odpovedať
@tiborh U mna bolo. Usetrili sa poplatky za odpojenie a pripojenie, ale hlavne nemusel som nanovo robit komplet elektriku so skrinou v plote.
Odpovedať
Nič nemusíš meniť pokiaľ nenapájaš nanovo alebo nerobíš zmeny, ja som musel meniť jednofázový elektromer za 3fázový ale dokázal som vybaviť aby ostalo pripojenie vzduchom, akurát elektromer je u suseda pri stĺpe, čiže som len dal pár metrov kábla navyše na zvod dole a späť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?