Dajú sa zrealizovať prípojky, ak ešte neplánujeme stavať?

Vlastnime pozemok (na LV ako trvaly travnaty porast) v uzemnom plane obce, na ktorom by sme o 2-3 r. chceli postavit dom. Dovtedy by sme ho chceli vyuzivat ako rekreacny, s postavenim nejakej zahradnej chatky. Je mozne aj v takomto pripade vybavit privedenie sieti na pozemok, aby sme tam mali vodu a elektriku? Vsetky siete su v dosahu par metrov. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
to by zaujímalo aj mňa, je to možné bez projektu stavby?
Odpovedať
Asi je. My sme to nedávno riešili, ale nakoniec som to vzdala. teda vodu máme vyvedenú a elektrinu som nakoniec nechala tak. Na elektrinu si musiš nechať spracovať projekt a ten poslať elektrárňam na schválenie.
Odpovedať
Na prípojku ele potrebujete revíziu na základe projektu. A myslím, že pri ostatných budete tiež potrebovať projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
K prípojkám potrebuješ projekt a revízne správy, bez toho ťa nepripoja ani plynári ani elektrikári ani vodári. K tomu osadiť rozvodnú skrinku elktriny, vodomernú šachtu, ak uvažuješ o verejnom vodovode, ale tebe stačí na záhradku obyčajná studňa narážaná a tam povolenie netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
Koľko sa nato čaká? Na prípojky vody a elektriny ? D
Odpovedať
Mozes si vybavit vodu aj elektriku, do ziadosi uved ze tam bude zahradna chatka.
Odpovedať
Elektrinu viete zaviest aj bez stavby. Potrebujete na to projekt, vyjadrenie, realizaciu, atd. avsak iba k elektrickej pripojke. Kolko sa caka? Je to individualne. Podate ziadost o pripojenie do 30 dni sa Vam vyjadria a urcia podmienky, vypracujete PD v zmysle vyjadrenia, zaslete ho na vyjadrenie znova do 30 dni vyjadrenie. Zalezi na tom, kedy sa Vam vyjadria, za ako dlho vypracujete PD atd.
Odpovedať
Studňa je podľa legislatívne vodná stavba a na tú by malo byť tiež oficiálne povolenie, pre upresnenie pre topvideo a prípojky sa dajú riešiť jednotlivo aj bez stavby domu, poprípade si nájdi niekoho komu povieš čo a ako ccheš a on vyrieši všetko za teba od projektu až po pripojenie, ale rátaj s tým, že si za to aj opýta dosť €€€€€€€€€ ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Elektrinu sme vybavili aj na holý pozemok - stačí žiadosť o pripojenie, projekt prípojky a revízna správa. Stálo nás to 400 eur (200 pripojovací poplatok podľa urso a 200 za rozvodnú skriňu). Projekt a revíziu som mala zadarmo. Studňu máme len ručne kopanú s ručnou pumpou. Stačila nám na to ohláška. Keby sme mali čerpadlo, tak už sa jedná o vodnú stavbu a podľa zákona musíme vybavovať iné povolenia. PS. Všetky inžinierske siete ti musí vopred schváliť obecný úrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?