Ako zlikvidovať plynovú prípojku na sporák?

Zariaďujeme novú kuchyňu, kde bola spravená plynová prípojka, ktorú ale nevyužijeme. Problém je, že prípojka čiastočne zasahuje do priestoru, kde má byť umiestnená elektrická rúra (začína v priestore kde je plánovaná drezová skrinka, od nej napravo má byť rúra). Z priestorových dôvodov je problém rúru posunúť ďalej. Potrebovali by sme tú prípojku aspoň nejako skrátiť na polovicu. Dá sa s tým niečo robiť? Napríklad odstrániť len ventil a na okniec dať nejaký vrchnák? (neviem, či také niečo existuje a či je to bezpečné). Prípadne nejako ju otočiť na opačnú stranu, ale neviem, či je tam to koleno na rúre rozoberateľné. Prípojka na priloženej fotke. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
a preco nezrusis ruru ako taku priamo ktora vedie od plynomera???? a tuto to neodfaklis, teda neodrezes priamo zo steny???
Odpovedať
Profilova fotka
ventil odšrobuj hasakom,v baumaxe kúpiš záslepku 1/2 colka to vyzerá byť cena cca 50 centov
Odpovedať
Profilova fotka
nepises ci si v dome, kde plynom aj kuris alebo v byte, kde je plyn len na varenie. Ak je to byt, treba kontaktovat plynarne so ziadostou o odpojenie od plynu, pridu, zdemontuju merac, privod plynu bezpecne uzavru, dostanes o tom potvrdenie, potom tuto privodnu rurku mozes uplne zrusit. Ak si v dome a plyn mas aj na kurenie, odpojil by som to uz pri mereci a tuto rurku by som odpojil ako je to koleno, ktore je nasrubovane a mas to zarovno so stenou(nemusis ju uzatvarat, kedze by nebola zapojena) a rurka Ti ostala na pripadne opatovne pouzitie. V kazdom pripade ja by som do plynu nezasahoval sam, predsa len dost velke riziko, tych par eur by mi za to nestalo a zavolam si odbornika, ktory mi da aj potvrdenie, ze to dobre uzavrel a som chraneny pre pripadnu poistnu udalost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?