Ako priviesť na parcelu inžinierske siete?

Kúpili sme stavebný pozemok bez IS. Teraz ich chceme priviesť na pozemok,ale vôbec neviem ako začať. Ako zistím,kadiaľ najbližšie sú IS vedené? Dá sa to zistiť na katastrálnej mape? A čo presne krok za krokom ďalej? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
ahoj. ak ste nekupili pozemok niekde v lese tak to asi problem nebude. teda mohol by byt ak by koncili niekde daleko od vas a museli by ste tahat niekolko m. ak su okolo pozemku domy budu aj siete. ked zacnete vybavovat stavebne povolenie tak budete musiet dat ziadost o pripojky jak na vodarne tak na elektrarne a plynarne. mali by vam zapojit vsetko. ale tam kde je posledny dom co najblisie od vas tak tam budu koncit aj is asi.
Odpovedať
ahoj. Nie pozemok nie je v lese,ale dosť ďaleko od posledného domu na ulici,tak to chceme skúsiť z opačnej strany,ktorá je bližšie a je na nej len jeden dom a neviem kade sú tam vedené siete.,pretože medzi našim pozemkom a tým domom je ešte nejakých 300m. A stavebné povolenie vybavovať nejdeme preto,že na pozemok chceme len potiahnuť siete a potom jeden z nich predať a možno neskôr začneme stavať na tom druhom a práve preto neviem ako začať.
Odpovedať
ahoj, ked chces zistit, kde su vedene inzinierske siete - musite ist k jednotlivym sietarom. Pojdete napr. k plynarom s katastralnou mapou a oni Vam do nej zakreslia kadial idu. A takto si obehate vsetkych : elektrinu, vodu, plyn, kanalizaciu, ... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Ahoj. Ja mám podobný problém. Kúpili sme pozemok asi 200 m od posledného domu, chceme tam vybudovať menšiu ulicu asi 6 domov a potrebujeme tam dotiahnuť elektriku, ako postupovať? O čo požiadať elektrárne? Žiadať rovno 6 prípojok alebo len jednu? Treba žiadať o nejakú stavebnú prípojku alebo rovno prípojku ku domu?
Odpovedať
Elelktrarne poziadat mozes,ale urobia to tazko. Najskor si musite urobit projekt na IS ,vybavit stavebepovolenie, vybavit povolenie na rozkpavku cesty a stavat sami,alebo nechat postavit. Urcite 6 prippojok, najskor aj tak dostanete stavebny prud. @richi555
Odpovedať
Treba v prvom rade dodržať postupnosť. Zistiť kde sa nachádzajú najbližšie I.S. a konzultovať možnosť napojenia so sietiarmi. Potom požiadať formou žiadosti o body napojenia s technickými parametrami napojenia. Následne na základe tohto vyjadrenia dať vypracovať projekt prípojky I.S. A potom dať sietiarom projekt na vyjadrenie a schválenie. Lebo dopadnete ako ja: dal som si vypracovať projekty IS dopredu a po obdržaní technických parametrov od SPP som musel dať projekt na prepracovanie, lebo v projekte boli iné parametre ako v bodoch napojenia. Stálo ma to 30, E navyše. A detto kanalizácia. Projektant brutálne predimenzoval vodomernú šachtu a v podmienkach napojenia vodovodu bola podstatne menšia :) Takže zbytočne nič neuponáhľať :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?