Ako je to s plynovou bombou v dome?

Chcem sa opytat na vase nazory ohladne plynovych bomb. V nasom domceku nemame moznost pripojenia na plyn, takze vsetko bude na elektriku. Priatel prisiel s nazorom, ze viac ako elektricka varna doska (resp. indukcia) sa oplati varit na plyne - cize by sme museli poriesit plynovu bombu. Je varenie na plyne naozaj lacnejsie ako na elektrine? Netreba na tu bombu nejake specialne povolenia? Dakujem za vsetky pripomienky a rady - vobec sa v tomto neorientujem, pretoze od zaciatku som si myslela, ze budeme mat indukciu.
Odpovedať
tazko radit kazdy povie nieco ine. ja som od zaciatku tvrdila ze chcem indukciu a aj ju chcem. plyn som vyradila skor ako som nan pomyslela. skus nieco pocitat aj tu http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... mozno tam najdes daku radu :-)
Odpovedať
my plyn mame, ale varit by som na nom uz nechcela, mame sklokeramiku (bola som na nu zvyknuta uz z bytu) uz na sklokeramike je skor uvarene ako na plyne, indukcia musi byt este lepsia
Odpovedať
Profilova fotka
Zásady umiestnenia plynovej fľaše: nie v suteréne, dobre odvetrané. Manipulácia, dovoz, riziká spojené s nesprávnou manipuláciou, cena, hovoria pre varenie na elektrine. kWh PB vyjde zhruba na 5 ct. el. asi 10ct, ale el. má menšie straty pri varení, takže praktickejšia a bezpečnejšia je elektrina.
Odpovedať
a este som chcela moji susedia nemali v byte plyn a chceli plynovu dosku. riesili to bombou ktou umiestnili pod drez. ale to menenie ich omrzelo a dali smät elekt.
Odpovedať
@mima1 ved prave...ja sa bojim trochu toho vymienania...predsa len ta elektrika je pohodlnejsia.. ;-) @trnavacka nemam osobnu skusenost, doteraz som bola zvyknuta na plyn...ale tiez si myslim, ze ta indukcia bude asi lepsia... &jan45 dakujem za odpoved - toto som potrebovala pocut... ;-)
Odpovedať
@ivcek - cele je to len o zvyku plyn regulujes ciastocne napr. moju sklokeramiku stupen 1-9 rychlo zohriat 9, vysmazanie 7, udrzat teple 1-2, dovarit pod pokrievkou zeleninu 3 ... chce to chvilu praxe a prides na to, ci uz na sklokeramike alebo na indukcii
Odpovedať
Tu plynovu bombu riesim preto lebo jeden znamy nam povedal, ze si treba zratat spotrebu elektriky, ze ked sa pustia vsetky 4 platne....to je cez 3,5 kW - i ked si to neviem predstavit varit na vsetkych styroch naraz... :-D No a ten znamy ma plyn a jedna bombicka im vydrzi 3 mesiace....a su 5ti Navyse obstaravacia cena sporaku na plyn je o 2/3 lacnejsia. Na druhej strane si dost dobre neviem predstavit skladovanie, prepravovanie, vymienanie tej bomby - ako uz bolo spomenute vyssie.
Odpovedať
@ivcek Max. výkon všetkých štyroch platní býva 6-7 kW. Malo by to byť "pokryté" ističmi. V najhoršom prípade vyhodí poistku a bude to treba znova nahodiť.
Odpovedať
@ivcek ahojky, aj my chceme variť na plyne. Plyn pri dome nemáme, no a doteraz som varila na elektrickom variči, teraz máme doma indukčný, priateľ má doma plynový šporák a jednoznačne u nás vyhral plyn.Takže mi to budeme riešiť plyn. bombou. Dáme ju na severnú stranu, bude umiestnená v chráničke, nebude ju ani vidieť, budeme mať teda dve, jednu čo sa bude plniť a druhú plnú. Mala by vydržať tak 6 mesiacov. Uvidíme. Akurát teraz chceme zistiť ako sa to má riešiť cez múr, či to bude cez hadičku alebo cez nejakú medenú trúbku. No možno keď budeme používať tak zistíme, že nám to nevyhovuje a dáme elektrický ale dúfam, že nie.
Odpovedať
Profilova fotka
V súčasnosti mám plynový sporák s plynovou bombou a už ho nechcem ani vidieť :-( ak niekto tvrdí, že bomba vydrží 6 mesiacov tak asi vôbec nevarí. Zákon schválnosti vždy mi plyn dofučí keď potrebujem niečo rýchlo dovariť a manžel nie je doma aby bombu vymenil... no prosto nikdy viac. V novom bude indukcia budem si musieť zvyknúť ale určite to bude lepšie :-)
Odpovedať
@evita6 a akú veľkú máte plynovú bombu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
v byte mozebyt len 5 kg bomba nael sporaku je lepsievarit ,piect neni co riesit
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?