Aká je cena plynovej prípojky?

Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť... aká je cena plynovej prípojky v tomto roku a či sa ešte vôbec oplatí zavádzať plyn do novostavby, pri tom zdražovaní, ktoré počas roka je. Nevieme sa rozhodnúť medzi elektrickým a plynovým kotlom, keďže pri plynovom kotli je väčšia počiatočná investícia ako pri elektrickom plus každoročné revízie plus komín atď. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
v tomto roku ti už plyn nikto pripajat nebude moja pozri sa do kalendara aky je datum...
Odpovedať
@noko1 no ved prave toto ma zaujima ako to je teraz nevies nieco blizsie o tom ?
Odpovedať
@mezarthys My plyn nebudeme mať. Budeme mať el. podlahové + krb s prieduchmi do izieb. ;-) Posledná plynová prípojka je na začiatku našej ulice ( asi 200 m od nášho pozemku). Keď sme sa na to u SPP informovali, museli by sme si tých 200 m ťahať na vlastné náklady a realizovať prípojku na ohlášku, pričom by nám museli súhlas podpísať všetci podieloví vlastníci cesty ( asi 25 vlastníkov ). Dlhé vybavovačky a SPP by namontovala len plynomer. Všetci, ktorí na tej ulici staviame ( niektorí už postavili a sťahovali sa v priebehu mesiaca), máme nakoniec elektrické kúrenie (ceny sú už skoro rovnaké). Tí susedia, čo sa nasťahovali majú el. podlahové a 1 má infražiariče. Počkám si na ich referencie po zime :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Z mojej skusenosti my do nizkoenergetického domu vobec plyn nedavame len paušal za poplatok za plynomer je 5 € za mesiac a to mam 60€ za rok to mam na jednu splatku elektriky a k tomu bez elektrickej energie sa nezaobideme.Pokial ide o cenu preferujeme podlahove ecofilm pod plavajucu podlahu kde sa da ist až do 80w/m2 alebo ecofloor pokial je to dlažba ale do kuchyni a chodieb sa mi oscedčilo aj spojenie ecofimu s Haro celenio je to vynikajuce a hlavne nezničitelne a je to ekvivalent plavajucej podlahy ak sa mi tam niečo stane stale to viem rychlo vymenit ale to je pokial by som išiel na cenu najnižšie naklady v tomto pripade su nevyhody že si neviem pomoct solarom ani to v buducnosti neviem modernizovat .
Odpovedať
Pozerala som si stranku SPP...ale akosi tam nevidim, ze uz (v zime) plynovu pripojku nespravia. neviete mi povedat odkedy dokedy byva odstavka u plynarov? Chceli sme zacat vybavovat plyn ale uz asi zbytocne :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@syslova mam pocit že stav. sezona končí koncom novembra
Odpovedať
nam dorobili plynovu pripojku-mali sme ziadost na buduci rok ale presunuli sme si ju na tento rok aby nam ju spravili este zadarmo.Ked som sa pytal ze kolko by mohla tato pripojka stat tak mi povedali ze minuly tyzden ju robili jednym a stalo ich to 1700e.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dával žiadosť niekedy v júni a prišli mi len teraz urobiť prípojku ku pozemku, dákych 8m.. neplatil som nič, nakoľko som dával žiadosť ešte v júni. údajne od júla 2011 si už každý bude toto pripojenie platiť sám. doteraz to platilo SPP.. takže som to vystihol, čomu sa teším...
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v @mg7711 necitala som celu temu, ked to tu uz zaznelo, sorry. my mame plyn na pozemku, no k technickej miestnosti kde by mal byt kotol je to este asi 8 m. kolko bude stat dotiahnutie plynu do domu a aky je postup? vdaka moc!
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca no to už záleží od firmy ktorá ti to bude robiť..
Odpovedať
Profilova fotka
@mg7711 takze toto uz nerobi spp? a hruby odhad ceny teda? ci zalezi od toho za kolko mi to vykopu? kto mi moze natiahnut plyn. potrubie? diik
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca No záleží do akého terénu pôjdu, či je pôda kamenistá, či do kopca a tak.. urobí ti to firma, ktorú si vyberieš.. ak chcete ušetriť, tak si to môžete vykopať aj sami až ku domu od plynomeru. to potrubie ti musia urobiť odborníci, teda firma..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mg7711 cenu za vykop si viem priblizne odhadnut.. teda to bude tak ako sme to mali pri elektrike, chlapik namontoval el.skrinu, dal reviznu spravu a az s nou som sla do elektrarni..?
Odpovedať
Profilova fotka
diik za ip:) @mg7711
Odpovedať
@mg7711 My máme potrubie od plynomeru až do domu spravené.Myslíš že bude problém keď firma osadí skrinku a napojí plyn od plynomeru po spoločné potrubie len?
Odpovedať
@syslova IS sa mozu kopat 15.3.-15.10.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska mne kopali prvý novembrový týždeň...
Odpovedať
Profilova fotka
@morencova Tak hádam by to nemal byť problém, treba to zistiť od tej firmy, ktorá by vám to mala robiť...
Odpovedať
nemate niekto skusenost s tym, ci je mozne spravit si pripojku napr. od suseda - od svokrovcov? aby sme nemuseli tahat plyn z opacnej strany cesty a vybavovat vsetky papiere okolo toho? lebo v spp mi k tomu nic moc nepovedali :-/ lebo sice plyn nemame daleko, ale zvazujeme, ci by sme radsej nefungovlai len na elektrike, len sa bojime tych mesacnych platieb.
Odpovedať
Tak kopú ešte alebo nie?
Odpovedať
@syslova ja neviem,ako je to so zimou u SPP, ale nám plyn. prípojku prídu robiť teraz v pondelok /21.11./
Odpovedať
@nobu Prosím Ťa ako dlho Vám trvalo to vybavovanie okolo celého plynu?My to vidíme tak na pol roka....
Odpovedať
@morencova Čo tak zavolať na Zák.linku SPP Distribúcie a zistiť si to ? Máte podanú žiadosť? Ide len o montáž plynomeru alebo vybudovanie prepojovacieho plynovodu t.j. prípojky (to zabezpečujú súkromné firmy tzv. Odporúčaní zhotovitelia). http://www.spp-distribucia.sk/sk_obch...
Odpovedať
@ninka23 A ako dlho Vám od uzatvorenia zmluva až po dodávku plynu ubehlo času?
Odpovedať
@morencova My sme plyn nemohli riešiť vôbec. Lebo keď sme sa na pobočke SPP informovali o podmienkach a zistili, že by sme museli ťahať prípojku vyše 200 m ( a potrebovali by sme k odsúhlaseniu zmluvy SPP predložiť súhlasy všetkých susedov, ktorí majú podiel na ceste - čo je nejakých 25 ľudí z rôznych kútov SR :-|) a bolo by to časovo zdĺhavé a finančne náročné, máme napokon len elektriku. Preto odporúčam pýtať sa priamo v SPP, aby ste ušetrili čas, nervy a peniaze :-)
Odpovedať
Tak ďakujem.Vyvolávame tak ako na klavír,tak z nás majú nervy.Ale keď sme si prečítali čo aké ceremónie okolo toho treba,ako keby mi sme boli závislý a nie oni od nás.
Odpovedať
@morencova 5/2010 sme začali vybavovať potrebne papiere k stavebnému povoleniu. Vypisovali v SPP sme niekoľko papierov a v jednom z nich bolo treba uviesť dátum realizácie plyn. prípojky. Nepotrebovali sme ju hned takže k realizácii príde až teraz. Ale v zmluve je uvedené, že prípojku musíš mať urobenú do 2 rokov od podpísania zmluvy. A čo viem kamarát si vybavoval plyn o pár dní skôr ako my a do mesiaca mal prípojku.
Odpovedať
@morencova a ešte len chcem napísať, že presne máme taký prípad ako tiger 16v, ta prípojka mala byt až na budúci rok, ale volal mi nejaký pán z firmy čo robia pre SPP či prípojku chcem teraz v novembri, alebo až v máji 2012. Povedala som že teraz a to mi volal koncom októbra 2011. Súhlasila som stou prípojkou už teraz, lebo stále sa píše o nejakom platení v roku 2012 ako píše aj tiger16v.
Odpovedať
@nobu Má sa platiť niečo v 2012?Nám od podania zmluvy po zaplatenie šeku ubehlo mesiac,a to sme len v tretine vybavovania,tak neviem či to robia naschval.......lebo pani úradníci majú na všetko vyjadrenie 30 dni....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@ferri nebude to nakladne vykurovanie?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?