Váš názor na podnájom

ahoj som tu nova a o tejto stranke som sa dozvedela od svagrinky mojej... moc jej tato stranka pomohla tak dufam ze pomoze aj mne ;) velmi rada by som sa dozvedela nazory druhych... napr. aky nazor mate na najomne (socialne alebo obecne) byty ale aj na podnajom lebo vacsina hovori ze su to zbytocne vyhodene peniaze za podnajom ale ked sa chce clovek osamostatnit a nevychadza mu to s uvermi a hypotekami tak nema inu moznost iba do podnajmu ist.... co vy na to????
Odpovedať
Profilova fotka
Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze ak mas potrebu sa osamostatnit, tak to sprav a kludne na zaciatok aj formou podnajmu. Tiez sme s priatelom byvali 3roky v podnajme, az ked tuzba po vlastnom nezvitazila nad tuzbou platit niekomu do vrecka a naskytla sa nam prilezitost na najomny byt. Nie je to klasicky najomny byt, kde das napr. 2mesacne najmone a platis dalej len obci nejaky najom, s tym, ze byt nie je tvoj, len ti ho prenajimaju a nikdy nevies, co bude o rok, dva, ci tri. My mame taku formu, ze sme zaplatili takmer polovicu ceny novostavby, zvysok sa splaca formou najmu a mame garantovanu odkupnu cenu 1euro po urcitych rokoch a da sa odkupit aj skor, ale museli by suhlasit vsetci najomnici, ale je nas tu len 8bytov, tak snad sa o par rokov vsetci financne vzchopime a budeme si moct nase byty odkupit skor. Ak nie, nic sa nedeje, nikto nam byt nevezme. Jediny problem je, ze sme si nemohli brat hypoteku, lebo zalozne pravo ma obec, kedze byty stavala cez SFRB a zalozila ich uz obec, toto bol najvacsi problem. Do takejto formy byvania by sla urcite hned. ;-)
Odpovedať
ja som tiez osamostatnenie riesila formou podnajmu. 1 rok sme byvali v podnajme a popri tom sme si uz hladali vlastny byt. samozrejme ze su to vyhodene peniaze, ale bola som spokojna.
Odpovedať
aj my sme zacinali v podnajme,skoro dva roky..a ked nastala moznost vziat si uver,tak sme si nasli byt a isli do toho :-) su to sice vyhodene peniaze,ale na druhej strane ked clovek nema ako inak zacat je to fajn
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkaaerik obecny najomny byt je v pohode byvanie, pokial nie je obrovsky - treba dobre zvazit svoje potreby... 2izbovy sa da v pohode najst do 120€, 3i uz moze vyjst cez 200€ - to znamena rocne davat niekomu 2.500€ .... ;-) a tiez sa trosku zmenila situacia, pred 5 rokmi, boli ceny bytov brutalne, teraz to hooodne islo dolu, do toho uspory.... a co ty vies, o par rokov sa schopite a kupite si byt vlastny.... zaklad je proste setrit.... a ked sa neda setrit a byvat s rodicmi a je tuzba po osamostatneni sa, tak sa treba osamostatnit a ist do toho... akurat si to treba zratat, ci sa popri najmu podari aj coto nasetrit, pretoze byt cely zivot v najme - aj ked obecnom - no, ziadna slava.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
My sa s manželom práve sťahujeme do 2i podnájmu. Nakoľko sa nechceme zadĺžiť hypotékou na celý život, rozhodli sme sa pre dlhodobý podnájom. Sme typ ľudí,ktorý si život rád užíva a radšej tie peniažky minieme na dovolenky ;-) Žijeme v malom meste, takže nás podnájom nevyjde draho (250 eur vrátane energií). Pri takomto rozhodnutí je dôležité určiť si priority, resp. sa zamyslieť nad spôsobom svojho života, pretože nie každému život v podnájme vyhovuje. V našom okolí sa mnohí čudujú, prečo sme sa takto rozhodli.
Odpovedať
@zuzkaaerik Samozrejme, ze su to zbytocne vyhodene peniaze, ak by si tam chcela zit 10-15 rokov. Ale zacat sa nejako musi......a PODNAJOM je prvy krok k samostatnosti. My s manzelom sme zili v podnajme 5 rokov, potom sme si kupili maly domcek hned pred narodenim prveho potomka a teraz sme opat v podnajme, lebo staviame. Ak pises o samostatnosti, tak urcite je podnajom ta najjednoduchsia alternativa. Ale dlhodoby efekt je vzdy "vyhodene" peniaze..... Su vsak tisicky mladych rodin, ktori idu najskor do podnajmu. Je to normalne a bezne. Nie kazdy si moze hned dovolit postavit, alebo kupit dom. 8-)
Odpovedať
Ahojte.... tak byvali sme v podnajme 4 mesiace je to super ale sme si povedali ze ideme naspat domov.... takze sme spolu stale bud u nasich alebo u jeho maminy.... ale stale spolu..... na koho mame naladu tam ideme.... chceme si usetrit peniazky lebo ked sme boli v tom podnajme sme zili od vyplaty k vyplate..... stalo sa ze sme mali iba maslo v chladnicke a to som si povedala ze toto NIE..... neni som zvyknuta nemat peniaze..... mozno ze je chyba ze sme dvaja a boli sme v trojizbaku..... ale tak nieco si nasetrime a potom uvidime... sme si povedali ze pokial neni babatko tak to ma cas :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
my sme bývali rok v Trnave v podnájme :) a bývalo sa nám tak super...tiež sme sa chceli osamostatniť tak sme to riešili podnájmom....a vôbec neľutujem :) na začiatok je to super riešenie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?