Existuju vobec slusny a poctivy prenajimatelia?.viem,ze ano ako ich najst

Ahojte,jednu temu som tu nedavno riesila,kedze nedoslo k rozumnej dohode hladam si novy podnajom.Bola som si obzriet tri byty,prekvapuje ma vsak pristup realitky.Jedna ziada depozit plus jeden mesacny najom dopredu stahovat je mozne az v auguste.Druha realitka,ziada depozit ktory mam zaplatit v realitnej kancelarii realitakovi,nie majitelovi bytu s tym,ze mi predbezne spomenul co bude zmluva obsahovat.To,ze by som priklad uvediem platila 200eur najomne plus energie vsetko v tych 200 eur by bolo v zmluve,ale majitel by dostal dodatok so sumou 400 eur.Tolko by som v skutocnosti platila.Podotykam,realitku si objednal majitel bytu nie ja.Moze vobec realitka udat inu sumu v zmluve,ako by bola skutocnost?Vsak tym padom by ziadny najomca nemal doklad o zaplateni 400 eur.Skusila som cez realitku,ako mi viaceri z Vas poradili,bola som vo dvoch aj to som horko tazko z nich vytiahla nejake info o pripadnej zmluve a platbach.Zrejme tym nizkym najmom chce realitka vyhoviet majitelovi,aby neplatil dane co aj sa realitak preriekol,ze majitel si to tak zela.No neviem,uz je asi jedno ci prenajima realitka,alebo vlastnik osobne.Do takejto zmluvy ist je asi samovrazda..(
Odpovedať
No veru neviem ci by som do toho na tvojom mieste isla. To by musel by super lukrativny prenajom a v zmluve by muselo urcite byt, ze ide o najom aj komplet s energiami t.j. bez doplatkov z tvojej strany, lebo nijako nedokazas kolko si zaplatila. Po roku by mohli chciet po tebe doplatok za energie, ktory si uz mimo zmluvy raz zaplatila.
Odpovedať
Profilova fotka
V žiadnom prípade s tým nesúhlas a najdi si serióznejšiu realit. kanceláriu. My máme vlastné bývanie, ale mám známich čo sú v prenájme cez realit. kanceláriu a dávali depozit vo výške 2 mes. nájmu a z toto si realitka nechala 1 mes, nájom ako odmenu za služby. inak všetko mali oficiálne ošetrené v zmluve. Je tam definovaný aj spôsob výpovede z nájmu. napr zo strany nájomcu, je 1 mes. výpovedná lehota. Veď za takýchto neoficiálnych podmienok nepotrebuješ realitku a môžeš si nájsťpodnájom a sama a spísať s majiteľom zmluvu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?