Problémy s neznámymi vlastníkmi pozemku

Vyhliadol som si pozemok (E), ktory by som chcel odkupit. Na parcele je podla vypisu LV 30 vlastnikov. S existujucimi (zijucimi) vlastnikmi uz mam podpisanu dohodu o buducej zmluve, co nebol az taky problem. Na LV su vsak aj osoby, ktore uz neziju ...... tak som patral po ich dedicoch, ktorych som nasiel (cez obecny urad) a aj tu mam suhlas, ale pozemky nie su este prededene, tak som inicializoval dedicske konanie, na zaklade ich plnej moci. Moj problem vznikol u ludi, ktori figuruju, ako neznami vlastnik. Teda nie je zname ich miesto pobytu .... No ani nemoze ! Umreli v obdobi roku 1912 - 1925. Boli to ludia, ktori v tejto obci volakedy zili. O ich potomkoch vsak nemam ziadne informacie. Medzi nimi su dokonca ludia, ktori potomkov ani nemali. Vie mi niekto poradit, kde vlastne zacat, ked chcem tento problem riesit ? U niektorych zo zoznamu som zistil, ze mali deti, ktore v roku 1902 - 5 odisli do USA a uz sa nevratili. Mam aj doklady o ich odchode nalodeni sa na lode smerujuce do USA z >>>> www.familysearch.org Mam vobec sancu ziskat podieli tychto neznamich ludi v buducnosti ?
Odpovedať
@osc to je otazka na Slovensky pozemkovy fond :-) Zajdi tam, nam velmi pomohli, ked sme potrebovali.. ;-)
Odpovedať
Slovensky pozemkovi fond by to mohol riešiť, no aj pre nich to bude riadny oriešok. Daj vedieť ako to dopadlo...Držím palce a dúfam, že si nemal v pláne s tým pozemkom niečo robiť v blízkej budúcnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
chcel by som vidiet ten pozemok.ci stoji za tu namahu obehat tolko ludi.institucii a pod..pre mna bolo vela aj 6 vlastnikov vedlajsieho pozemku aby mi dali suhlas na vystavbu. :-o klobuk dole a hlavne vela stastia.
Odpovedať
@osc viac nervov a nekonecne mnozstvo casu stratis este skor ,ako zacnes stavat... Pri 30. vlastnikov, vela neznamych zomrelych,tzn. ze pozemky su neprededene, to mas boj aj na niekolko rokov :-|
Odpovedať
Pre vysvetlenie preco mi na tom zalezi. Na tomto pozemku vlastnim budovu, ktoru som odkupil, ked sa rozpadalo druzstvo. Chcel by som to vlastnit aj s pozemkom .... vyhol by som sa problemom na ktore narazam, ked tam nieco chcem robit - stavebny urad vzdy ziada suhlas vlastnikov. Dakujem vsetkym za prispevky. Tymto tuto diskusiu uzatvaram .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?