Kúpený pozemok v Budmericiach. Ako sa tam býva?

Profilova fotka
Zdravim vas horali:) kupili sme pozemok v Budmericiach a rozhodli sme si tam postavit domcek a stravit tam nejaku tu cast nasho zivota. Ako sa Vam tu byva?
Odpovedať
V Častej je super :) Celkom aj v Doľanoch
Odpovedať
byva sa fakt vyborne, naspat do Ba kde som stravila vačšiu čast života by ma nedostali ani parom volov
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to ste ma potešili, lebo moja krajšia polovička ma stále pochybnosti nad tým, že pojdeme ďalej od BA. Bojí sa, že bude musieť robiť deťom taxikárku. Takže dajte pár tipov na čo pamätať:) Ako je to s krúžkami pre deti, alebo škôlkou, hmm?
Odpovedať
Brano, ak prijmete fakt že sa z vas stali vidiečania, budete ochotní prijimať tunajšie služby a trochu aj tunajší sposob života, tak sa vam bude byvat dobre... ale ak si nechate bratislavskych praktickych lekarov, pripadne date deti niekam do školy na Teplickú a budete v práci celé dni od rana do večera, tak si to tu vlastne ani neužijete a budete traviť čas na cestach.... podla mna je pre spokojne byvanie v tomto okoli idealne alebo sa aj tu zamestnať, alebo mať časovo flexibilne zamestnanie ... tieto končiny su rajom pre všelijakych režiserov, vytvarnikov, spisovatelov a pod... inak školky na dedinach su fajn, flexibilne, pokial viem, nie je nejaky problem, okrem Modry, tam aby si dieta zapisal do školky pri narodení.... v školach byvaju celkom schopne kružky, len neviem ako konkretne je to v Budmericiach... v Modre je vyborne centrum volneho času....ale zas napriklad ak budete chciet dat dieta na hokej, to sa sem radšej ani nesťahujte... prosto- dobre sa Vam bude byvat, ak budete ochotni akceptovať to, čo okolie ponuka ...
Odpovedať
Ahoj Braňo! Napíšem môj pohľad na vec a danú otázku. Určite ste spravili dobre a je lepšie, že ste na dedine ako v meste(môj názor :)... Čo viem o Budmericiach: prekrásna príroda láka na prechádzky lesom, je tam krásny zámoček, kultúrny dom (diskotéky atď :D), lekáreň, lekárky aj zubár tam vraj bude, škola, škôlka, záhradné centrum a ešte veľa ďalšieho. Určite vaše deti budú musieť cestovať busom do školy keď pôjdu na strednú, ale dá sa to zvládnuť. Vraj cesta z Budmeríc do Ba trvá cca hodku a pol, čo je tak isto ako z Častej. Takže sa napr. na toto musíte pripraviť. Určite škola ponúka nejaké voľno-časové aktivity,možno aj vzdelávacie (treba sa dobre informovať na škole) alebo v Modre a Pezinku je toho dosť. Modra a PK nie je tak ďaleko a s autom alebo busom je tam človek za chvíľku. Napríklad keď chcem/e ísť na prechádzku, tak ideme k Budmeričáku (veľká mláka za Budmericami)..od nás to je cca 1-2 km a je to pekná prechádzka. Dá sa ta rybárčiť(samozrejme s povolením :D), alebo sú tam chatky. Len tak pre porovnanie: Ja bývam v Častej a priateľ v Doľanoch. Chceme stavať dom a keď sme sa rozhodovali kam máme ísť, tak sme sa rozhodli pre Častú. Napríklad tu je: detská lekárka, lekáreň, škola 1. stupeň a 2. stupeň, 3 obchody, divadlo(len také malé, ale je), čerpacia stanica, pekáreň škôlka a ešte by som mohla písať a písať... A v Doľanoch je len škola po tretí ročník, kultúrny dom, hasičská stanica, škôlka a zopár obchodov. A vítam vás tu u nás pri Malých Karpatoch :)
Odpovedať
Profilova fotka
No my sme sa po 22 rokoch presťahovali do Dolných Orešian a som veľmi rada, že až teraz ked už nemáme malé deti, lebo to by som asi nezvládla. Ráno plaváreň, po obede futbal, stolný tenis, softball atď. A o lekároch ani nehovorím.
Odpovedať
len tak mimochodom, počula som, že v Budmericiach ordinuje taka dobra gynekologička, za ktorou chodia pacientky až z Bratislavy :-D ale ano, so špecializovanymi lekarmi može byť tu na vidieku problem... ale tak ked vezmeš, že 3 hodiny presedíš tak či tak v čakárni, tak oproti tomu ta cesta nie je až taka dlha :-D v pezinku je vyborna plavaren a jedna sice s obmedzeným, ale predsa pristupom verejnosti je aj v modre... futbal sa da hrat aj v dedinskom klube, za tym netreba cestovať... a stolny tenis može mať človek aj doma... hoci je pravda, že odchod na vidiek je obrovská zmena a nie každému bude vyhovovať... poznám aj ľudí, ktorí sa vrátili naspať...ale vačšina je spokojná, iným tempom tu ide život...
Odpovedať
Profilova fotka
No to máš pravdu, dá sa všetko robiť na dedine, pokiaľ od toho neočakávaš viac. a dcéra by bolo asi ťažko majsterka Slovenska v softbale na dedine. veď vidím ako sa tu tie deti bezcielne potulujú.Pokiaľ majú talent byť lepšie v niečom, tak sa musia rodičia obetovať a robiť im tých taxikárov ako to tu už niekto písal.
Odpovedať
ano, škorica, to je pravda, takže budu dosť zložité problemy s logistikou, ked Branove deti bude chcieť športovať na vrcholovej úrovni... ale aj tu na vidieku su svetle vynimky :-) - ak bude chcieť byť majstrom Slovenska v šachu, može kludne ostať v Budmericiach, ak v športovej streľbe, može chodiť pešo do susedného Vištuka, ak v hádzanej, do Modry a ak v basketbale, do Pezinka... a netreba zabudnuť smer na Trnavu... tam je z Budmeric za 13 minut autom (alebo polhodinku autobusom) a tam su mnohe dalšie športove možnosti....
Odpovedať
Profilova fotka
No skorica05, poviem Vam ze ste moju polovicku paradne vyplasili:) taxikarku rozhodne nechcela robit, ale snazil som sa ju upokojit, ze pokial ma nas maly drobec len 4mesiace je tazko hadat co ho bude bavit. Ja som napriklad zacal jazdit v Castej na koni, mozno ho to oslovi tiez, aspon sa o to pokusim:) Tiez si myslim ze za hranicami BA nekonci zivot a ze tiez nemusi automaticky znamenat, ze zakladna skola na vidieku je hllllboko pod urovnou zakladnej skoly v BA. Ale mozno ze sa mylim, lebo nemam skusenosti, ale nadej ostava. Fra v Budmericiach je nejaky sachovy klub?:) viem ze tam chodili spisovatelia hladat inspiraciu do zamocku, ale o sachu som nepocul:)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja sa pridavam k teme, tiez staviam v budmericiach - deti som dala do skoly tu - nech nemusia rano skoro vstavat hned od malicka a prvy stupen je vlastne vsade rovnaky - zavisi hlavne od nas rodicov ako sa im budeme venovat. A druhy stupen uvidime ako poriesime, ked budu deti sikovne mozu navstevovat aj osemrocne gymnazium v trnave alebo v modre popripade inu skolu na druhom stupni ak nebudeme spokojni s tou co sme vybrali na zaciatu. Detom netreba zbytocne komplikovat - v skole budu medzi kamaratmi "susedmi" a ak by ste ich dali niekde mimo obce - uz by nemuseli mat tolko kamaratov a to by bola skoda - keby vam sedeli len doma pri pocitaci :-( A na kruzky sa da kludne raz alebo dvakrat do tyzdna dochadzat aj niekde inde - mam to odskusane uz pocas skolky a da sa to - hoci je to z casoveho hladiska trosicku komplikovanejsie ale co by som neurobila pre svoje deti ;-) a co sa tyka kruzkov aj v skole ich je dost, kedze teraz musia v skolach fungovat rozne kruzky (v budmerickej by mali byt tieto: pocitacovy, vytvarny, sachovy, strelecky, rybarsky, dramaticky...) V skolke maju tiez viacej kruzkov (tanecny, sikovne rucky,....) Kontakt na ŠAchový zväz: Budmerice TJ Družstevník SÍDLO: Revolučná 647, 900 86 Budmerice, KONTAKT: Machala Dušan, E-MAIL: Machala.Dusan@stonline.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s tým, že deti pokiaľ chcú mať kamarátov na dedine mali by navštevovať školu v mieste bydliska, lebo inak to može dopadnúť tak, že budú sedieť iba doma. Naša včerajšia návšteva je toho dokazom. Boli sme v Suchej u známych, ktorí sa tam presťahovali pred rokom, majú 2 vysokoškoláčky a jednu prváčku na ZŠ, ktorá chodí do školy do TT. Tá malá stale sedí doma a nemá tam žiadne kamarátky a čo je najhoršie mamička učiteľka ju v tom podporuje.Ale stále som presvedčená, že čo sa týka krúžkov a mimoškolsej činnosti sú deti v meste na tom oveľa lepšie, to hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja som celý život v meste nebývala do 21 rokov som bývala tuná, tak viem o čom hovorím. 22 rokov v TT a teraz zase rok tu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Jej, brano to ma mrzí, ale kedže má tvoja žena takého manžela, ktorý sa nad tým zamýšľa, ja verím, že jej budeš s tým rozvozom v budúcnosti pomáhať. Lebo niektorý chlapi sa nad tým ani nezamýšľajú a potom to prekvapí. Častá je vačšia dedina ako orešany, takže možností oveľa viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Pardon Budmerice.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, mozem vam sem mrknut?,my mame znamych, co byvaju vo Viničnom a veru detom robia taxikara... maju dve baby, asi 4-5r, a chodia na tenecne... vozia ich az do BA... 2-3x do tyzdna... pritom tam ani jeden znich nepracuje,,, :-p my budeme pri TT, smerom na vas smer a tiez mam trochu obavy, ako to bude mala zvladat, lebo tam nemame bohviekae autobusove spojenie.... Kika ma este aj tu smolu, ze tam kde staviame su bud velmi male deti,alebo ziadne.. takze kamosiek by tam tak ci tak moc nemala a chcem ju dat do skoly urcite v Trnave, elbo aj tak uz bude stvrtacka tak nech stale nemeni skolu... no a s tou skolou v meste, co pisala skorica: ja som tiez z dediny a jedina v tom case som chodila do mesta do skoly uz do 1 roc. lebo som chodila aj na klavir. neskor aj na spevacky.... zvladala som to v pohode, je pravda, ze som vysla tohoto kolektivu a nemala som tu moc kamoskov, ale zase na ulici sme boli asi 20domov decka v tom istom veku a cele letá sme sa blaznili vonku , v zime sankovacky... urcite je na tom nieco pravdy, ze deti maju skor kamaratov v meste, ale to mne nevadilo... 3-4x do tyzdna som chodila na kruzky a ked som dosla vecer domov, tak sa mi uz ani von nechcelo a napr. utoky a piatky som chodila az pre 20.00... :-p nasi ma nikam nikdy nevyvazali, musela som sa drzat na autobusy a ked som zmeskala, smola... cakat na druhy.. Druha vec je, ze tu decka bohviekake ani neboli, ani sa moc dobre neucili, a vidim to aj dnes, ked su to u mamy a otcovia, ze su to takí typickí dedinskí ľudia, cest výnimkam, a nebavi ma s nimi fajcit, chodit na pivo( aj baby..) alebo sa bavit o total primitivnych veciach ... proste som z dediny, zijem tu cely zivot, ale mam tu len par kamaratok. s ktorými sa da normalne, nazvem to " na urovni" porozpravat... na druhej stane mi to nechyba, ked chcemm, idem ku kamoske do mesta ,alebo inde.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
na druhej strane musim este dodat, ze teraz co staviame na dedine, tak susedia su takmer vsetko ludia z mesta a sme super partia, naozaj vsetci prefektní, normalni ludia do pohody , a je to uplne iné kafe , ako tu , kde som byrastla...... takze nie je dedina , ako dedina:)
Odpovedať
myslím, že už aspon štvrtina obyvateľov všetkých týchto podkarpatských obcí v okrese Pezinok su pristahovalci, takže hadam nebude problem s tym, aby sa mal človek s nimi o čom rozprávať :-D ... a mladež sa po uliciach poflakuje všade, ak dobre vidim, tak aj na sidliskách ... teda už je jej menej ako kedysi, presidlila ku počitačom :-D ... inak napriklad ešte ked sme byvali v ba chodili deti do vraj "najlepšej školky na sidlisku" (podla mojho osobneho prieskumu) a potom do malej dedinskej školky s obrovskou záhradou... a musim povedať, že v tej dedinskej školke sa im ovela viac pačilo, aj mne... mali vyborne rozmanite aktivity a učiteľky čo to bavilo ... na rozdiel od tej školky v Ba, kde sa človek na rodičkach vždy iba dozvedel, ako školka vobec nema peniaze :-D :-D :-D ...a určite, na prvom stupni zavisi vlastne všetko od konkretnej učiteľky... na dedine či v meste, všade može dostať kravu ale aj vynikajucu osobu... ... ale "mestsky" typ človeka by sa tu tak či tak uhryzol od nudy.. aj to chápem, ja som tak pol napol (kedysi som robila vlastivednu sprievodkynu) takže milujem aj mestske zakutia a vždy si to vychutnavam, ked som v meste... a nadavam na developerov, aky dalši kus mojich spomienok z mladosti zas zničili a zastavali developerskymi projektami :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja byvam v Jablonci, tiez sme sa sem prestahovali s malinkymi detmi pred 7 rokmi, a velmi sa nam tu paci... predtym sme byvali v BA... ale musim povedat, ze my sme taki vyslovene prirodne zalozeni, ze mame radi klud, ziadne velke davy, tuto u nas je ohromne ticho, ak neratam sliepky, vtaciky, psy, pripadne kosacku a traktor... pre nas je to taky balzam, hlavne pre manzela, ktory pracuje v BA, tak pre neho je to ticho na zahrade a ta zelen nenahraditelna.... ALE... kedze deti sme dali na hudobnu, aj do Modry na sportovy kruzok (lebo v nasej dedine, zial, nic take nie je), tak naozaj musim robit taxikarku... neviem si predstavit, ako by sme to zladili, keby som chodila do roboty aj ja... a tiez sa pripajam k nazoru, ze deti by mali chodit aspon tie prve roky do skolky a skoly spolu s detmi z ich okolia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte, ja som sa narodila, študovala a momentalne pracujem v BA. cca pred rokom som sa prestahovala do Modry - Harmonie, kde mame chatu a teraz dochadzam do prace kazdy den. A už by som sa do BA nevrátila žiť. Na to vstávanie, dochadzanie, na to si clovek zvykne, ale urcite nevymenim čistý vzduch, krásnu prírodu za pohodlie v BA. Nebaví ma žiť v byte medzi 4 stenami a ist sa prechadzať po sídlisku či po nakup. centrách. Momentálne kupujem dom vo Vištuku čo máme od chaty 6 km. Skratka je to taky klud, ticho, z okna vidim ako vevericky skacu oproti na stromoch. Skrátka ten pocit ze otvorím dvere a uz som vonku na dvore, to je skratka to užasne. A ked si predstavím o nejaký ten rok tam budu behat i deti ci havkaci...Mám to blízko do Modry, do PK, Budmerice su kusok kde je krasny park pri kaštieli, moznosti bicyklovania. zatial deti nemam a kým zacnem riesiť skolku mam este min 4 roky casu. Takze teraz je na rade dom, nech maju kde potom deticky vyrastat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ozivujem temu mile podkarpatsko :-) tiez zvazujeme moznost byvat tu, konkretne budmerice :-) chcela by som byvat v modre ale ceny tych pozemkov... Pecka no...Su tu nejaki pristahovalci v tejto oblasti ?:-)
Odpovedať
My sme byvali 6 rokov vo Vištuku a teraz sme štvrtý rok pri Modre... neodišla by som odtialto už naspať do Ba, mne sa tu velmi páči... @abbeylee ak chceš byvať v Modre, hladaj tu, možno niečo nájdeš tu alebo v blízkosti... niekto kto sa ponáhla predať, možno sú aj takí len treba hladať... pan od ktoreho sme my kupovali dom sa velmi ponahlal lebo musel vratiť nejaku požičku a bol ochotny sa dohodnut na cene... . my sme najprv urobili kompromis medzi polohou a cenou a vzali sme Vištuk hoci sme chceli Modru ... no ale nakoniec sme tu aj tak skončili ...
Odpovedať
@fra ja by som chcela velmi harmoniu, alebo kralovu :) ale harmoniu najviac tam je to carovne :-)
Odpovedať
@abbeylee tak hladaj, ved tu je obrovske množstvo kadejakych záhrad s chatkami... a čo si spominam v už dost vela zahradach si postavili ludia namiesto chatiek domčeky alebo opravili chatičky a byvaju tu aj celoročne... aj ja si to už všímam, že kde bola krásna záhrada sú zrazu 2-3 domy... moc sa mi to sice nepáči, ale čo narobím, keby som tú zahradu mala ja, tiež by som si tam postavila domček ... neverím že niečo nenajdeš... Budmerice sú tiež pekné, ale ak viac chceš niečo iné je určite lepšie to uplne dokladne presnoriť tam kde to chceš, možno niečo najdeš ... a podla cien sa možeš riadiť len orientačne, podla mna sa určite najde aj taky majiteľ ktory bude ochotny spustiť ....
Odpovedať
@fra zahrady tam su to viem, ale nie kazda sa da zmenit n stavebny pozemok pre vacsi dom... ja by som potrebovala tak 900m2 :-D
Odpovedať
@fra btw vedela by si mi povedat kde je cast Modra - Badogy? na mapeto akosi nie je:-D
Odpovedať
badogy... to je ak sa nemylim ta časť ako sa ide bočnou cestou za reštauraciu Bowling tu určite poznaš... minimalne sa mi zdá, že tam je turistická značka s nadpisom Modra- Badogy... kuknem ked pojdem najbližšie okolo...
Odpovedať
... nikto viac z budmeric ?
Odpovedať
My sme sa po dlhych rokoch prestahovali z Dolnych Oresian do Hornych Oresian, je to uplne fantasticke.Tam sme zili dlhe roky dolu ,no a vcul me konecne hore. 8-) Strasne sa ze staru tesime!!! :-N
Odpovedať
@foxo raz si v zivote dole a raz hore :-N
Odpovedať
@abbeyleeNo ja som bol hore iba raz,ked som zaspal vo vytahu a zabudol vystupit na tretom. 8-( :-o
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?