Koľko musí byť prístrešok pre auto od suseda?

Prosím o radu - koľko musí byť vzdialenosť prístrešku pre auto od suseda? Prešla som tu diskusie, ale všade sa spomína garáž alebo dom, my však plánujeme vedľa domu postaviť klasický prístrešok - zámková dlažba, drevené stĺpy a strecha a neviem, či aj v tomto prípade musí byť dodržaná vzdialenosť 2 metre od susedovej hranice pozemku. Vzdialenosť by sme samozrejme potrebovali menšiu - ako potom počítať s presahom strechy? Berie sa do úvahy? Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tibka akurát aj my riešime tento "problém", volala som na stavebný úrad, a tam mi povedali, že keďže ide o prístrešok, tak nemusia byť dodržané vzdialenosti a prístrešok môže byť umiestnený tak, že jedna strana prístrešku tvorí dom a druhá je o pol metra vzdialená od plotu, nesmie však tvoriť súčasť plotu, nakoľko by potom voda mohla odtekať na susedov pozemok. a ešte jedna vec strecha by nemala byť spojená so strechou domu. dúfam, že som Ti pomohla :-)
Odpovedať
my budeme mat pristresok oprety o susedov plot, ktory sme stavali my ( a sused suhlasil), no strecha bude so sklonom od plotu do zahrady, takze voda nebude stekat k susedovcom, ale k nam do ryny . Ak stavba nie je s pevnymi zakladmi a lahko demontovatelna, tak by nemal byt problem.
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne si to daj na papier tym myslim dohodu so susedom pretoze nikdy nevieš čo sa v buducnosti može stat a nech su tam vase podpisy a aj nejakej tretej osoby najlepsie uradnej ja som to tak urobil a myslim ze sa uz nemam čoho obavat :-p
Odpovedať
ďakujem všetkým za odpovede, iste sa budeme musieť dohodnúť aj so susedom, len je dobré byť vopred "vyzbrojený" informáciami :-D .
Odpovedať
Ahojte, veľmi mi pomohla táto téma, tento problém sme riešili aj my s priateľom :-D . Chcem sa ešte opýtať aké sú rozmery na prístrešok pre jedno auto? Pozemok máme široký 18,2 m, dom by bol široký 12 m a máme dilemu či sa nám tam zmestí aj prístrešok :( Prosím poradte ako by sme to mohli vyriešiť, ďakujem :-)
Odpovedať
@minkulka budeme mat pristresok na dve auta so sirkou cca 6 m. Odmerajte sirku auta+otvorene dvere, aby ste vystupili do "sucha" :-) Neviem, ake su standardy sirky aut.
Odpovedať
Opravujem sa, prístrešok by sme potrebovali pre dve auta, 4m by bol asi úzky , že?
Odpovedať
@minkulka to ano. :-( :-( pred dom sa vam to nezmesti?
Odpovedať
:( to je nevýhoda úzkeho pozemku :-( :-( pozemok máme široký 18,21 a dlhý 45,47.nevieme aká musí byť vzdialenosť od chodníku k domu, nám sa zdá že uličná čiara je 4 m a určite ak by sa dalo tak by sme dom posunuli do zadu, aj 8 m od chodníku. Nevieš dadi ako to je s tou uličnou čiarou? Musíme je dodržať,alebo nie? Ďakujem :-)
Odpovedať
@minkulka mali sme predpisanu ulicnu ciaru tusim 3,75, no nakolko sme sa vsetci stavebnici spojili a podpisali peticiu, ze chceme ist na 6,5 metra, tak nam to mesto dovolilo.... len to bola jedna cela strana ulice, tak neviem ako to budete mat vy. Este jednu vyhodu sme mali v tom, ze mame dom odskoceny o dva metre ... neviem ako to popisat..... medzi spalnou a vstupom je odskok dva metre (takze k dobru :-D) lepsie to bude ked nazries http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d...
Odpovedať
@dada70 este ma napada, aby ste si pozreli regulativy zastavby ( da sa to aj na nete najst) a hlavne presne definovat slova "minimalne a maximalne" ..... tuto skutocnost nechcela pochopit pani na meste a stale si hudla svoje.
Odpovedať
@minkulka fasa, sama sebe odpovedam .... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
neobytne budovy maju predpisanu vzdialenost 1m od hranice, ak sused pisomne suhlasi, tak mozes ist na hranicu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
sused urobil ukončenie zámkovej dlažby +- desať centi od plota (nakoľko plot neni potiahnutý popri dome, mali to tak s predchádzajúcim susedom) môže to tak byť? aj bez môjho súhlasu?
Odpovedať
Ja chcem tiež robiť cestu zo zámockej dlažby, 30 cm od hranici susedovho pozemku a tiež by som potrebovala vedieť ,či s tým musí sused súhlasiť.Pretože stále k mám chodí vykrikovať,že pol metra z nášho pozemku od hranici, je podľa zákona jej a my si musíme na všetko pýtať povolenie od nej....,ale to že ona má chlievy hneď vedľa nášho plota, tak to je v poriadku . Vtedy to už neplatí ,ona nemusí mať od nás povolenie, že nemá dodržanú vzdialenosť 0,5m....
Odpovedať
Postaveny pristresok do 25m2 bez povolenia a iba oznam...nakolko potrebujem povoednych dlzke 7 metrov dat na 15m jedna sa o stavbu a tu uz sused vola POMOOOC> NIE> pokus to dat ako dva pristresky nevyšiel. Stavebny to spojil a jednalo sa o stavbu....rieseni je viac ale nakoniec skusim suhlas suseda... Aj dobry sused je niekedy ZAKERAK. Ak nevinde dohoda dam tam medzeru 1m a mozem takto dat iny pristresok ako sklad ??? mate niekto skusenosti ?? ... celkova plocha bude 15 x 3.5 ... po celej dlzke domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Pekny dnik. Som zo Stvrtku na Ostrove a mam tazke srdce na Stavebny urad vo Stvrtku na ostrove. Asi tak 7 rokov suseda bez povolenia postavila a oprela uplne....aleze uplne o moj dom pristresok pre auto. Najprv to bola ....cierna stavba... potom Stavebny urad to odobril ako uzasnu Stavbu a Krajsky Stavebny urad to bez problemov uznal.....este mna sprdli ako ju ja ohovaram a osocujem a ....Stavba je v sulade so zakonom. A to nepisem o tom ako ja mam zateplit a dostat tam lesenie. Tak ak mate peniazky na uplatenie mozete si postavit pristresok i susedovi na hlavu. Yveta zo Stvrtok na ostrove.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mám prístrešok na hranici pozemku,ale nie je tam dom,v ohlásení drobnej stavby nebol potrebný súhlas suseda,ak stavba nezasahuje na jeho pozemok( nepretrca strecha).sused je povinný ti umožniť nutné opravy domu z jeho pozemku,čo sa lesenia týka,asi budes musiet nájsť iný spôsob...zo stavebným úradom,resp.sťažnosťami je to aj u nás na dlhé lakte,tu si jeden občan ohradil cudzí pozemok a rok sa nič nedeje,vraj majú veľa práce vyhlásil kompetentný pracovník
Odpovedať
Profilova fotka
Patríme pod Sú Rovinka..nepatrí tam náhodou aj Štvrtok na Ostrove?
Odpovedať
Profilova fotka
Oprava...Dunajská Luzna
Odpovedať
Vazeny citatelia,byvam vo Stvrtku na Ostrove a velmi dobre poznam pani Kamilu, ktora si tam z drzostou oprela pristresok o cudzi dom. Vtejto dedine zijem 30 rokov a dobre viem ze je to madarska dedina a pani Iveta je slovenka predseda je madar ako repa takze v tejto dedine vladne nie spravodlivost ale narodnost i ked aj ja som madarka, takze sa nad tym zamyslite vazeny spoluobcania zijuci v Dunajskostredskom kraji.
Odpovedať
prosim poradte lacnu firmu ktora spravy pristresok pre dve auta najlepsie ocel alebo hlinik. Bratislava a okolie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?