Aký veľky pozemok kúpiť podľa špecifikácie (viď príspevok)

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som radu, aky velky pozemok mame kupit na stavbu domu a zaroven aj maleho autoservisu. Domcek bude typu bungalov zo zastavanou plochocu cca 135m2. Autoservis bude v podstate vacsia dvojgaraz, nic velke Momentalne zvazujeme kupu pozemkou s rozlohou 640m2. Bude nam to podla vas stacit ??? Skusali sme si to aj nakreslit - uplne laicky :-) a celkom nam to vyslo ...Co vy na to ? Dakujeeeem !!!!! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nicky182 640 sa mi zdá málo. Mám kamarátov ,kt. vlastnia autoservisy a vždy tam parkuje cca 4-5 áut. jedni autá čakajú opravené na majiteľov a jedni na opravu :-)
Odpovedať
Aj mne sa to zdá málo. My máme 5 árov, dom 115m2 zastavaná plocha, dáme prístrešok na autá a zostane málo priestoru. Na tvojom mieste by som pod 8 árov nešla. Ja ešte raz, tak pri veľkosti nášho domu aspoň 7 árov. Ale bola to vec peňaženky. Takže nám to musí stačiť. :-)
Odpovedať
V prípade, že nie ste limitovaný financiami, tiež by som sa orientovala na 7ár +
Odpovedať
@nicky182 hlavne si pozri to aby ste dodržali vzdialenosti od susedných pozemkov tak ako je to dané zákonom, musíš dodržať 2 m od hranice pozemku a 7 m od susedného domu ak máte otočené ku sebe okná, 3 m od cesty a tak. presne si to nájdeš vo vyhláške č. 532/2002 nájdeš to tu ;-) http://www.zbierka.sk/zz/predpisy/def... dá sa tomu vyhnúť ak ti susedia podpíšu papiere že im nevadí bližšie umiestnenie stavby k ich pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
@nicky182 trosku poopravim @gemini06 - ulicna ciara od cesty je minimalne 3m, avsak moze byt aj 10metrov, tu je dolezite si pozriet aj obmedzenia v obci, ci obec ma ulicnu ciaru alebo nie a podobne zalezitosti... tiez tam je uvedena maximalna zastavanost uzemia, a podobne... susedia ti sice mozu podpisat, ze umiestnenie stavby blizsie im nevadi, avsak podla info co mam tak aj tak ti to na stavebnom urade moc nepomoze, striktne trvaju na tom, co je uvedene v zakone, cize minimalne 2metre plus ak okna tak vzdialenost medzi domami aspon 7 metrov -- takze sa ti kludne moze stat ze budes musiet stavat 5 metrov od hranice pozemku.... k tvojej otazke - podla mna je to malicko, ale - moc je dolezite, aky ma pozemok rozmer, a ako siroky je vlastne pristup... detto rozmer domceka, 135m2 je dost velika plocha, ale tiez je dolezity rozmer, nie plocha.... ak tieto konstelacie su vsak dobre nastavene, a domcek sadne na pozemok ako ritka na serblik, tak potom ano, da sa to postavit aj na 640m2 uplne v pohodicke a bude ten pozemok aj dostatocne veliky... a detto treba vziat do uvahy to co hovori @poliacik321 - kde budu parkovat auta, a priblizne odhadnut, kolko priestoru na to bude potrebne vyclenit.... kamarat ma tiez takyto autoservis, velkost dvojgaraze cca, no a niekedy tam ma 2 auta, niekedy 5, a stalo sa aj, ze tam mal aut 7.... je to indivindualne ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?