Ako získať pozemok?

Dobry den.chcem sa spytat tiez v buducnosti chceme stavat rd pozemok nemame ziadny .v obci je miest dost len by som chcela vedet kam sa ist pytat o pozemok na obecny urad ci kto nam povie kde by sa dalo najst ?
Odpovedať
Profilova fotka
@anucha27 najlepsie su insider informacie :) tzn. vies od znamych ze niekto predava pozemok. Da sa samozrejme ist aj na obecny urad a spytat sa ci nevedia o neakom pozemku na predaj ,pripadne ci nemaju obecny pozemok na predaj a pod. Taktiez je mozne si vyhliadnut pozemok a oslovit majitela. informacie k pozemkom si vies najst na http://www.katasterportal.sk/kapor/ ber to proste tak ze niekto ma v zahrade jablon a ty by si si chcela od nich kupit jablka ,co spravis ? spytas sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie by bolo prejsť sa po dedine a poobzerať pozemky čo sa Vám páčia. Potom si vytlačiť z google maps mapu a vyfarbiť si ich. Na katasterportal.sk je taktiež zobrazenie mapy - porovnáte si ju s tou z googlu a hľa máte čísla parciel. Po kliknutí na danú parcelu možno vytvoriť výpis z LV. Kde nájdete všetky informácie o majiteľovi (meno,adresu, dátum narodenia) a samozrejme aj iné dôležité skutočnosti (viac majiteľov, ťarchy, spôsob využitia pozemku). Vhodné by bolo aby ste hneď zo zoznamu kandidátov vyškrtli pozemky s viacerými majiteľmi a ťarchami, taktiež pozemky, ktoré sú v extraviláne(na kapor mapách za modrou čiarou). Nakoniec už neostáva už nič iné ako návšteva majiteľa. Ak chcete byť zdvorilejší je vhodné dohodnutie si stretnutia. Na to však potrebujete tel. číslo - to sa dá ľahko získať na telekom infolinke - poviete im meno a adresu majiteľa a oni vám dajú kontakt (aj orange, O2)..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?