Ako urobiť prístupovú cestu, aby som platil nižšiu daň?

Zdravim Vas. Mam pozemok ktory ma 2200 m2. S toho pristupova cesta ma 220 m2. Momentalne je cely pozemok aj pristupova cesta vedeny ako trvaly travny porast - pri tejto evidencii sa plati obci minimalna ciastka v ramci obecnych daní a poplatkov. Ked postavim dom a pristupovu cestu ktora ma 220 m2 vylozim zamkovou dlazbou, alebo tam dam asfalt - jednoducho nejako to spevnim, tak ak si myslim spravne tak by sa to malo zmenit na zastavane plochy a nadvoria. Ak si to myslim spravne tak problem je tam ze ciastka ktora sa plati obci je potom PODSTATNE vyssia. Ako je to mozne obist? Ako urobit pristupovu cestu? Ked ju iba vysypem strkom alebo iba polozim nejake kocky s ktorych urobim dva pasy pre pneumatiky bude to stale mozne viest ako trvaly travny porast?
Odpovedať
dat zatravnovacky? jedny odnimali v extravilane, dali do projektu zatravnovacky a druh pozemku ostal rola. nikomu to zatial nevadilo - ani na pozemkovom. ale zasa bude asi zalezat od konkretneho uradu. druhy pozemkov zatial nikto nekontroluje. kopec ciest su ako role, zahrady..... kopec zastavanej, ostatnej plochy sa orie ... zalezi na tom akych mate susedov - ak vas nema kto bonznut tak nikto nebude riesit vasu pristupovu cestu. na druhej strane boh vie ako to bude za par rokov.
Odpovedať
dakujem za napad
Odpovedať
Hm,keby podobne uvazovala obec ako obist povinnost Vam odpratavat sneh v zime s cesty......
Odpovedať
hmm, svoje tupe pripomienky si ponechaj. vyjadri sa k teme alebo nechaj tak
Odpovedať
@atlaska predpokladam ze luxus vyuziva cestu sam - je to len jeho sukromna prijazdova cesta len k jeho pozemku. cize opravuje a udrzuje si ju sam. obec snou nic nema - len vybera dane. niektore obce maju dan za zastavanu plochu rovnaku alebo len malo odlisnu od dane za ornu podu/ t.t.p./zahradu a pod. niektore obce ale maju v daniach dost rozdiel. necudujem sa mu ze to riesi. lebo su to vyhodene peniaze do luftu. podobne ako ked niekto stavia v extravilane a potrebuje odnatie - tiez sa snazi vyhnut odnimaniu aj pristupovej komunikacie - na jeho pozemku - od vl. hranice k domu - dajme tomu 50m, sirka 2m - 1m2 podla bonity aj za 6-8€ = 600-800€ vyhodenych do vzduchu. keby to bol vas pripad tiez by ste sa tomu snazili vyhnut.
Odpovedať
presne ako hovori malydom. je to moja sukromna cesta. rozdiel v platbach medzi trvalym travnym porastom a zastavanou plochou je OBROVSKY. ak ma este niekto nejake napady tak uvitam.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez kupujeme dom,kde mame svoju pristupovu cestu-230 m2 a tiez je to travny porast a budeme to musiet nejakop upravit pre auto,ale ani ma nenapadlo ze s tym mozu byt taketo problemy,hm,zas som o cosi mudrejsia,ale podla mna to nebude obec riesit co a ako to mame zapisane,dam tam branu a nikto neuvidi ze sme to spevnili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?