Vinyl na Hdf

Viem, že o vinyle tu už funguje niekoľko diskusií, ale nikde sa viacej nezaoberá vinylom na hdf. Nám predajca veľmi odporúčal tento typ podlahy. Vraj má všetky vlastnosti ako vinyl - nášľapná vrstva je z vinylu a zároveň to nie je také drahé, pretože vrstva vinylu nie je taká hrubá ako pri celovinylových podlahách. Takže to znie priam ideálne. Ale aj tak m to vŕta v hlave. Či tam predsa len nie je skrytá nejaká nevýhoda, ktorú by sme odhalili až pri používaní, Napríklad: Ako sa ten vinyl na tej doske bude správať? Bude dostatočne pevný, stabilný? Je to skutočne vhodné na podlahové vykurovanie aj v praxi (výrobca to totiž odporúča)? Sami nevieme, ako to je, pretože skúseností s takýmito podlahami ešte medzi užívateľmi nie je veľa. Preto dúfam, že sa ozvú nejakí odborníci alebo ľudia, ktorí majú vlastnú skúsenosť. Mimochodom - ponúkali nám značku Classen. Vôbec neviem, na akej kvalitatívnej úrovni sa jej výrobky nachádzajú.
Odpovedať
toto je otazka pre @psparkety myslim, ze urcite dostanes fundovanu odpoved ;-) Neviem ako vo vinyle ale v laminate je classen taky stred co sa tika pomer vykon/cena
Odpovedať
Ďakujem, skúsim kontaktovať. A čo ďalšie skúsenosti? Zistila som, že sa dosť diskutuje aj o ftalátoch v týchto podlahách a to ma dosť vystrašilo. Pravdepodobne neexistuje spôsob, ako zistiť, či sa ftaláty skutočne z nich uvoľňujú. Naozaj neviem, či do toho ísť alebo nie. Úžitkové vlastnosti sa dajú vypozorovať, ale unikanie škodlivých látok je už úplne iná kategória. Pritom môže ísť len o falošné poplašné správy, ktoré sa často vyskytujú pri rôznych výrobkoch.
Odpovedať
Predajcovia tvrdia,že ich výrobky neuvoľňujú škodlivé ftaláty, Zvažovali sme veľmi a nakoniec asi do toho vinylu pôjdeme. Keďže ale nemáme anhydrid ale len betónový poter a ten nikdy nie je stopercentne rovný, rozhodli sme sa pre vinyl na hdf. Tak pevne verím, že sme sa rozhodli správne. Dúfala som, že sa tu objaví viacej príspevkov so skúsenosťami ale asi tento typ podlahy ešte nie je veľmi rozšírený. Možno časom tu pribudnú aj ďalšie postrehy. Určite pridám vlastné.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň Vinyl na HDF doske má výhody, ale aj nevýhody. Výhodou je, znesie aj aké také nerovné podlahy, tj. neokopíruje terén. Hlavnou nevýhodou u tohto typu je asi to že nieje vode odolný (keďže je tam HDF nosič). Pri vhkom prostredí sa to bude správať ako laminát. Ak máte podlahové kúrenie, možno by nebolo zlé zvážiť iný druh vinylu, nakoľko HDF pod vinylom je dosť hrubá, čiže o to dlhšie trvá kým to podlahovka prekúri. Skúste sa popozerať po vinyle v roliach od gerfloru. tie vedia aj dorovnávať drobné nerovnost, sú vodeodolné z oboch strán, majú užasnú akumuláciu tepla, sú mäkké na dotyk, ale odolné voči oderu, pretlačeniu a pretrhnutiu a čo sa týka ftalátov, tie ich určite nevylučujú, keďže sú vyrábané zo zdravtne nezávadných materiálov a cenovo sú prístupné.
Odpovedať
Máme podlahové kúrenie a predajca nám povedal, že táto podlaha je určená na podlahové kúrenie. Tak neviem, možno začneme zasa rozmýšľať. Nemáte to niekto na podlahovom kúrení, ako sa táto podlaha správa?
Odpovedať
My máme pol roka vynilkorok a sme veľmi spokojný, podlaha vyzerá ako drevená, je teplá, odolná voči poškriabaniu, je vidieť, že nie je ako klasická plávačka akurát nemáme podlahové kúrenie. Tiež sme zvažovali Classen, ale v porovnaní s cenou sme sa rozhodli pre vynilkorok.
Odpovedať
Takže čo sa týka ftalátov, tak je len málo výrobcov, ktorí používajú pri výrobe vinylu zmäkčovadlá bez ftalátov. Štandardne sa používajú DINP zmäkčovadlá.. niektorí používajú DINCH - to sú zmäkčovadlá úplne bez ftalátov a používajú sa napríklad aj pri výrobe hračiek a iných hygienyckých materiálov. Výrobok (podlaha) by mala byť vždy označená štítkom "Phtalate free" a možno by som sledoval aj vylučované emisie - tzv. TVOC. Za daľšie - HDF dosky obsahujú tiež veľa zaujímavých vecí a nevidím žiadnu inú výhodu v podlahách Vinyl+HDF, len v tom, že je možné si ich inštalovať svojpomocne ako klasický laminát. Ak by som to riešil doma, tak by som išiel do normálnych vinylových dielcov v hrúbke od 2 - 2.5 mm celoplošlne lepených na nivelačnú stierku. Určite budú mať lepšie vlastnosti čo sa týka podlahového vykurovania. Netreba taktiež zabúdať, že HDF doska je citlivá na vodu - to už tu však niekto spomínal.
Odpovedať
Profilova fotka
HDF doska ako akákoľvek doska čiastočne izoluje prestup tepla z kúrenia, je to už len akýsi dobeh plávajúcich podláh, na podlahovku dosť nevhodný...na svojpomocnú montáž je vhodný 5 mm vinyl so zámkom, ukladá sa ako plávajúca, dokonca jednoduchšie lebo zámky sa zaklápajú zvrchu. Vinyl sa sám osebe správa ako akumulant tepla, preto je veľmi vhodný na podlahovku a ak nemá drevené jadro neublíži mu nejaká porucha, či vytopenie susedmi. Výrobca Gerflor používa biologicky odbúrateľné zmäkčovače z kukurice, vraj. Na povrch svojich podláh dáva polyuretánovú vrstvu, ktorá zabezpečí hladký a ľahko čistiteľný povrch. www.gerflor.sk
Odpovedať
@mamahanka myslíte od classenu čo je tá rada soft and silent? na hdf doske nalepené kvázi lino . s tým podlahovým kúrením je to dobrá otázka, pokial sa bavíme o tom istom tak som sa tiež zamýšlal nad tým či je vhodná na podl.kúrenie ale tú´to značku som tam nikde nenašiel , teda podla môjho názoru nieje vhodná! existuje aj iná podlaha čo je vinilcork,ale tam ten vinil je tvrdý
Odpovedať
@2v1 Dobrý deň, Pri vinyle na HDF, je trošku nesprávne tvrdiť, že je nevýhodou, že HDF nie je odolná voči vode, pretože kto v dnešnej dobe bude stavať dom, aby mu tam vlhlo? Štandardná vlhkosť v dome alebo miestnosti nie je žiadnou prekážkou. Musí Vás vytopiť aby sa podlaha poškodila, takže sa tohto netreba báť. O prekurení je to tiež trošku ináč, pretože porovnateľný parameter prestupu tepla je najväčší pri nábehu- keď pustite podlahové kúrenie a nie pri samotnom vykurovaní. Keď sa už podlaha nahreje prekuruje sa rýchlo. Je však pravda, že vhodnou alternatívou je aj Vinyl v roliach od Gerfloru- mame ho rok na predajni a v druhej časti máme laminát od Balteria za 35€- Je to obrovský rozdiel. Vinyl je veľmi príjemný, teplý a tiež veľmi odolný. Spoje na týchto podlahách nie je vôbec vidieť- prerezáva sa dvojitý rez a spoj sa prilepí o podklad obojstranou páskou a na spoj sa spevní aplikátorom proti vode.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka48 Ak by som sa mal rozhodnúť medzi výrobcami vinylu na HDF, vyberiem si Vinylcork- kôli korku takmer žiadna roztiažnosť. Predali sme ho cca 20.zákazníkom, z toho mala väčšina podlahové vykurovanie a nemáme od zákazníkov žiadnu zlú referenciu. Dokonca veľmi dobrý znamy ma už štvrtý rok túto podlahu a nikde žiadne poškodenie. Máme aj v akcii 3.dekory. Tento VinylCork má ako jediný až dve vrstvy Korku- jedna je nalepená na spodu na HDF-doske (proti odhlučneniu, kročajovitý hluk) a veľmi podstatná druhá na vrchnej časti pod vinylom (kedže HDF a Vinyl majú inú roztiažnosť, korok jej zabraňuje).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lapajko Veľmi dobrý názor. Tento druh celovinylovej podlahy Senso click alebo Creation click si idem osobne dávať do svojho bytu a som presvedčený, že je to najsprávnejšia a najjednoduchšia voľba vhodná na podlahové vykurovanie. Vysokoodolná podlaha, oderuvzdornosť a možete kedykoľkek vymeniť podlahu aj priamo v strede miestosti, bez toho aby ste museli vykliknúť celú miestosť až po poškodené miesto (click zaklepávajúci zvrchu) a nič na trhu nie je lepšie. Záleži však vždy koľko chce zákazník do podlahy investovať.
Odpovedať
@psparkety pozeram Vasu wwwstranku...ktore dezeny mate v akcii (vinylcork.podl.)? aky mate termim dodania od prijatia objednavky? a samozr. cena ma tiez zaujima - ta akciova aj neakciova...vdaka, p.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, skladová zísoba sa mení každým dňom, podľa predaja. Vyberte si dekory, ktoré sa Vám páčia, pošlite nám mail a my Vám zašleme ponuku. -- V prípade akýchkoľvek otázok a nejasností nás kontaktujte. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa. S pozdravom Švába Peter - PS PARKETY
Odpovedať
@psparkety Dobry den, mozem Vas poprosit o cenovu ponuku na Vinylcomfort Limed grey oak a Rustic limed grey oak a Senco clic mikado? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, o aké množstvo by bol záujem. Poprosím aj o zaslatie mailovej adresy, aby sme Vám mohli zaslat cenovu ponuku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@psparkety dobry den, prosim Vas, ako to je s podlahovym kurenim? Je vhodny aj tento typ od Gerfloru? Senso click alebo Creation click? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, Áno samozrejme, tieto podlahy od Gerflorú sú vhodné na podlahové vykurovanie. Neceníme neaký dekor? V prípade akýchkoľvek otázok a nejasností nás kontaktujte. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa. S pozdravom Švába Peter - PS PARKETY /www.psparkety.sk/ 0908 858 575, 0902 338 491
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?