Vinyl Gerflor verzus Fatra Thermofix

Pomôžte mi rozhodnúť sa miedzi vinylom Gerflor alebo Fatra Thermofix? Gerflor vychádza o niečo drahšie, ale nie o moc... neviem si porovnať kvalitu, je tu niekto kto vie poradiť? je to pre nás už tak dosť veľká investícia, dať 3000 € len za podlahu do domu... nerada by som vybrala zle.... práve som natrafila na diskusiu s ftalátmi, zas mám chrobáka v hlave... :-| ]-(
Odpovedať
vinyl Gerflor je vyšia rada ako Thermofix, má krajšie dekóry a pri pokládke sa musí rezať obojstranne, Thermofix stačí nadrezať z jednej strany a zlomiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. máme v ponuke kompletny sortiment obidvoch vyrobcov tychto vinylových podláh. Taktiež by som určite odporúčal Gerflor. Ako jediný výrobca garantuje to, že neobsahuje ftaláty. Máme množstvo spokojńych zákaznikov. Viem ponúknuť najnižšiu cenu, rýchly termín dodania (viac ako 100.dekorov vinylových podláh skladom), doprava v rámci celej SR zdarma a kompletné poradenstvo. Kľudne sa teda pýtajte, čo Vás zaujíma. -- V prípade akýchkoľvek otázok a nejasností nás kontaktujte. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa. S pozdravom Švába Peter
Odpovedať
My sme sa tiez rozhodli pre vinyl a z informacii dostupnych na internete sme si vybrali prave Gerflor. Este ho zatial nemame polozeny, videli sme len vzorky, ktore nam poslal pan Švába. Spolupracu s nim mozem zatial len odporucat :-) Do mesiaca by sme uz mali mat podlahy hotove, takze potom budem vediet viac.
Odpovedať
@zuzana_kolimarova ahoj, ako ste spokojni s podlahou? mozes prosim napisat skusenosti?diky
Odpovedať
@authorka Ahoj, trochu sa to posunulo, takze nam ju budu robit az o 2 tyzdne. Byvat v dome by sme mali cca do 2 mesiacov, potom napisem, ako sme s nou spokojni. Vinyl si planuju dat do noveho domu aj nasi svagrovci, ktori su architekti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Uz presli tie dva tyzdne, ze ? :) Podlaha polozena?
Odpovedať
My mame od p.Svabu...Gerflor...byvame 3mesiace a zatial spokojnost aj napriek vyssej investicii...odporucam
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
My máme od p. Švábu Gerflor v rolke a už by som si to nikdy nedal. Jediná výhoda, že to môže byť aj v kúpeľni (nechceli sme kachličky) a trochu pocitovo teplejší povrch oproti laminátu. Za cenu toho Gerflor sme mohli mať kvalitný laminát. Gerflor u nás vyzerá horšie po dvoch rokoch používania ako u rodičov najlacnejší laminát z Hornbachu po 10 rokoch.. A to nás syn ešte ani nechodí, to ešte len zaťažkávacia skúška príde.. Stačí aby dačo padlo a už je v podlahe diera. Vyhodené peniaze za vinyl aj montáž (keďže laminát by som zvládol v pohode sám, a keď som videl montáž vinylu tak aj ten, no tam boli ešte iné problémy s pánom bývalým súdnym znalcom montážnikom..). Ja by som šiel do laminátu, alebo lacnejšieho dreva radšej.
Odpovedať
Mame Gerflor v rolke nieco cez rok takmer v celom byte a nedam na to dopustit. Mal som predtym laminatovu podlahu takmer za cenu gerfloru a po par rokoch vypadala otrasne. Najvacsiu zataz dostala v kuchyni a na chodbe. Po case prislo rozhodnutie co dat. Ci novu laminatovu alebo gerflor. Dal som ten a nelutujem.Je to ovela tichsie ako ako plavajuca a ked sa nadohov nieco rozleje netreba robit paniku ako pri laminatovej. Pokladka gerfloru je uplne jednoducha a menej pracna ako laminatova.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirecx ahoj prosim ta a vies aku mas presne? typ vzor? zatazovu triedu? kolko je vrchna vrstva? dakujem
Odpovedať
Farm pecan a noma blond je vzor. Ostatne sa docitas tu lebo ani netusim. http://gerflorcz.cz/podlahy/vinylove-...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirecx dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ninaclaudius Dobrý deň, dekory farm pecan a noma blond sú z rady gerflor-texline: celková hrúbka podlahy je 2,9 mm, klasifikácia: 23/31, hrúbka nášľapnej vrstvy je 0,30 mm. Gerflor má v ponuke aj ďalšie typy v rolke: Home comfort (celková hrúbka podlahy je 4 mm, klasifikácia: 23/31, hrúbka nášľapnej vrstvy je 0,35 mm a najodolnejší typ HQR (celková hrúbka podlahy je 3,1 mm, klasifikácia: 32/41, hrúbka nášľapnej vrstvy je 0,50 mm).
Odpovedať
Profilova fotka
@2v1 dakujem za info, uz som to pozerala, keby som nasla vyhovujuci dekor, tak by som brala asi z HQR, ale chcem sa spytat, ci pod volne polozene ide este nejaka podlozka, je to nutne standardne? rozmery miestnosti nepresahuju 5m dlzku a cca 20m stvorcovych plochu jednotlivo, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ninaclaudius podlaha sa pokladá voľne, nejde pod ňu žiadna podložka. Typy pôvodného podkladu, kde možno pokladať Gerflor HQR: • Drevené podlahy - možno voľne pokladať na drevené podlahy, ak sú špáry max. 3 mm široké • Keramické dlažby - možno voľne pokladať na keramické dlažby, ak sú špáry max. 5 mm široké a 1 mm hlboké • Textilné krytiny - možno voľne pokladať na plstené a vpichované koberce • Betón - možno voľne pokladať na betón s menšimi nerovnosťami (ak je betón veľmi nerovnomerný, tak úprava podkladového betónu je nevyhnutná) • Vinyl
Odpovedať
Profilova fotka
@2v1 dakujem za rady, musim to este premysliet, majte sa pekne
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli pre vinyl alebo PVC v rolke. V tých rozdieloch som sa už stratila, proste podlaha na metre, podlepená textilom. Máme laminátovú plávajúcu podlahu. Bola dosť drahá, kupovaná pred desiatimi rokmi. To že je kvalitná, musím uznať, stále vyzerá ako nová a to máme doma malé dieťa a mačku. Lenže je to studené, vždy keď na to niečo spadne, tak riadna rana a keď sa niečo rozleje utekám rýchlo s handrou. Takže laminát ide preč. Rozhodujeme sa medzi Gerflor a Tarkett v rolke. Ktorý by ste mi odporučili, aký je v nich rozdiel? Máte ju niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?