Suchá podlahovka a vaše skúsenosti

Profilova fotka
Mate niekto skusenost s tzv. suchou podlahovkou? Mam na mysli nieco taketo: http://www.univenta.sk/produkty/sucha...
Odpovedať
@mom3 ma to tu na MS bfinary - vid jeho album http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/b...
Odpovedať
ja som nad tym tiez uvazoval, resp. stale uvazujem, ale m2 vychadza cca na 20 - 24 Eur/m2, co pri 150 m2 co mam je cca 3000-3600 Eur len cisto ta dlazba, a este sa s tym musim babrat. Ked to vyleju anhydritom, tak je to rychlejsie a lacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Vdaka za tip! My mame trosku pruser v tom, ze (asi) nemame dost miesta na klasicky poter. Tato technologia by sa nam tam mozno zmestila. My chceme dat podlahovku len do 3 izieb na prizemi, co je dokopy cca 70-75m2, takze to by sa dalo. Na poschodi by sme uz mohli dat anhydrid alebo beton.
Odpovedať
@mom3 tak ale ked chces dat podlahovku - tak asi ratas aj s tou ich doskou kde sa dava had codnej podlahovky? To este viac predrazi a cele to bude mat aspon 5 cm na vysku. Chces na to davat este nieco alebo by to bola ako finalna vrstava? Inak este pozor - podklad by mal byt 100% rovky inak to budes musiet vyrovnavat podsypom a to ti opat dvyhne celu skladbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Ano, tu ich dosku by som musel na na 1-1.5cm posyp. Na vrch pojde plavajuca podlaha 1.05cm. Ta ich systemova doska by u mna v podstate nahradzala polystyren. Zakladovu dosku mam na penovom skle, takze iny polystyren tam davat nepotrebujem. Ide o to, ze keby som daval klasicky poter, musel by som dat 2cm polystyrenu, na to rurky 2cm, poter min. 3.5-4cm, a na to plavajucu podlahu.
Odpovedať
@mom3 hmmm. s tym trebalo pocitat skor. Inak ohladom penoskla - teoreticky je to v poriadku, ale aj tak by som to robil tak zeby som tam daval aspon nejaky EPS aspon 8 cm. Ale co je hlavnejsie - mas vyriesenu izolaciu sokla? Teda zakladovej dosky z boku ? Ak ano ako? 3 cm XPS je nic... v Tvojom pripade by taml malo byt aspon 15 cm XPS, pretoze Ti bude zakladova doska premrzat zboku a dostane sa to dost do vnutra domu. Tak ako mas rieseny sokel?
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Penove sklo ma presah 0.5m a sokel, teda doska z boku, je zateplena styrodurom 25cm. Mas pravdu, ze s tym bolo treba pocitat skor, ael povodne sme s podlahovym kurenim nepocitali. Teraz sme zmenili koncept kurenia, tak preto...
Odpovedať
@mom3 - ok sokel mate v pohode :). No ked ste davali penove sklo, tak ste hadam nechceli davat radiatory, alebo mal to byt pasiv a teplovzdusne ste zmanili na podlahove?
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Presne tak, pasiv - teplovzdusne sme zmenili na podlahove. Na poschodi s tym nie je ziaden problem, len na prizemi sme s tymi centimetrami na hrane.
Odpovedať
@mom3 Tak ked pasiv, tak by som kaslal na vodu a dal elektrinu. Samozrejme vodu ohrejes hocicim, ale ja zastavam nazor ze buducnost je vo fotovoltaike - slno svietit neprestane, ale plyn Ti mozu zavriet, a drevo je fakt krajne riesenie :).
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Kurenie a ohrev TUV chceme riesit tepelnym cerpadlom - konkretne Ochsner Mini EWP. Preto nema pre mna velky vyznam potom investovat do fotovoltaiky, a ta je teraz este draha. Plyn vobec nemame.
Odpovedať
to je dosť predražená podlaha nemyslíte? Nie je ekonomickejšie riešenie dať si podlahovku a do toho nejakú tú podlahu? Predsa len ked si necham spraviť na podlahové kúrenie potery tak ma to musí vyjsť o dosť lacnejšie. Hlavne pri stavbe človek neraz otočí každé euro dva razy než ho minie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Suchá podlahovka je skvelá vec, určite doporučujem s porovnaním s elektrikou, nám UNIVENTA riešila podlahový systém s Noxy 17 x 2,5 mm s garanciou 25 rokov, niet čo dodať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?