Plávajúca podlaha vs. dlažba do obývačky

chceme prerábať obývačku, teraz tam máme staré PVC, rozhodujem sa medzi plávajúcou a dlažbou, máte nejaké skúsenosti? nie je dlažba studená, pri plávajúcej sa mi zdá že viac buchotu, a ľahšie sa udržuje dlažba, čo by ste dali vy?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
plavajucu, dlazba mi pride studena uz na pohlad. poznam par domacnosti, kde maju dlazbu v obyvacke a je to strasne neutulne... nehovoriac o tom, ked ti nieco spadne na dlazbu
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my mame presne tu istu dilemu..kam dlazbu a kam plavajucu...do predsiene a kuchyne asi dlazbu..a ostatne izby drevene. Do teraz sme chceli aj schody drevene, ale vypocitali nam, ze to vyjde omnoho drahsie, ako davat dlazbu na schody (su take panelove..cele). Co si myslite, bude to pekne, dlazba na schodoch? (mame mezonetovy byt).
Odpovedať
my máme dlažbu v kuchyni, na chodbe, a v kúpelke, tam sa mi to veľmi páči, ľahko sa to udržuje a nezdá sa mi ani tak studená, chodíme v papučiach takže mi to tak nepríde, do detskej som dala plávajúcu, v strede je koberec, lebo dcéra sa ešte hráva, tak nech má pod sebou niečo teplejšie, ale stačí ked prejdeme po tom kúsku čo trčí z koberca a robíme strašný buchot, neviem si predstaviť že by som to mala v obyvačke, ale pri dlažbe mi vadia tie špáry, tie sa mi tam veľmi nepáčia, tak som rozmýšlala PVC aj ked sa to v dnešnej dobe už nedáva ale sú aj pevné aj s peknými vzormi, ale zase tie otlačky od nábytku, a plávajúca sa môže povydúvať, ja fakt neviem, :-( a čo dám to tam budem musieť už mať,
Odpovedať
Ja osobne dlazbu moc nemusim. Mame ju len vo vecku kupelni a chodbe. Dlazba je studena podla mna aj na pohlad aj na dotyk a nie prilis utulna. Pokial nebudete mat podlahove kurenie urcite by som ju do obyvky nedavala. Ale to je len moj nazor ;-)
Odpovedať
no už som bola rrozhodnutá dať skôr tú dlažbu ale teraz neviem, asi sa tých hnusných kobercov nezbavím, pobehám obchody a uvidím aká je ponuka a čo sa mi najviac hodí a potom rozhodnem, najhoršie je, že mužov názor je: ako sa rozhodneš tak bude, občas by som potrebovala podstrčiť, toto je lepšie a hotovo, ale takto, no ........, tiež sa mi dlažba v obývačke bohvie ako nepáči, keby bola prepojená s chodbou tak to áno ale ked je to samostatná izba, asi musím pobehať viac bytom a pokukať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasomjasom,my mame v kuchyni PVC,lebo by sme mali problem tu dat dlazbu kvoly strasne krivemu povrchu :-p . Ale ti poviem,ze to budeme casom zasa prerabat,lebo sme si kupili taku peknu PVC navsteva si na prvy pohlad myslela,ze to je drevo,ale hocico spadne hned je v tom diera. O chvilku z toho bude sitko 8-( 8-( 8-( . Ale zato je fajne teplucka, na dlazbe by bola zima a ked mi drobci stvornozkuju,tak je to fajn. V kupelni a na wecku mame dlazbu a citit chlad. Do izbiciek by som dala drevene parkety, mame povodne,tak len vynovyme,ale keby sme nemali tak dame kvalitne drevene. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj já mám v předsíni, na záchodě, v koupelně a v kuchyni dlažbu, všude jinde plavající. jediné co bych měnila, že bych kuchyn rozdělila na dlažbu a plavající, protože je to také chladné na pohled a studené na dotyk,máme docela velkou kuchyn, tak tam je to znát. ale obývačk ajedině plavajucí, protože to vypadá utulnější.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam sa k debate, tiez sa nevieme s manzelom rozhodnut ci plavacku, alebo dlazbu... A ako citam nie sme sami. Velmi sa nam paci dlazba v celom dome. Stavame domcek a mame prepojenu kuchynu s jedalnou a obyvackou... Ak by sme sa rozhodli, ze dame vsade dlazbu urcite by tam islo aj podlahove kurenie, bez toho v ziadnom pripade. To si ani neviem predstavit, teda viem, strasne studene. Velmi ma inspiroval domcek - bungalov jednej kocky. Maju vsade dlazbu - mramor. Je to prirodny material, ale velmi drahy... Tak o tom mozme asi iba snivat. Takze baby ak mate niektore v domceku dlazbu takmer vsade, pridajte foto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pridávam sa do debaty.......................... už asi týždeň riešime presne toto isté. Dať do obývačky dlažbu alebo parkety. V cene stavby máme klasické laminátky. Samozrejme nič moc. Obyvku máme naprojektovanú tak, že cez ňu budeme chodiť na terasu. Takže predpokladám že sa tu bude dosť často umývať. A to máme ešte malého psíka. Doma mám teraz laminátku a po 3 rokoch umývania sa mi vyhýbajú okraje a to neboli najlacnešie. Takže do úvahy prichádza asi drevená polubovka, ktorá sa dá prelakovať a tým je chránená pred vodou ................ ale príšerne drahá. Tak sme začali uvažovať o dlažbe. Tak budem rada, ak sa podelíte o skúsenosti ...................... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my sme sa rozhodli pre dlazbu do obyvacky, kuchyne a tiez do vstupnej chodby a kupelne. Samozrejme s podlahovym kurenim. Aj ked sa mi zda ze plavajuca podlaha je takmer taka studena ako dlazba. Zavisi od izolacie :-) V podstate bosa chodim len v izbach kde su koberce - inac si stale aj tak obuvam papuce. A dlazba na vacsej ploche vyzera lepsie - aspon podla mna. A tiez tak rychlo nepodlieha opotrebeniu. Este je treba si rozmysliet rozmer dlazby. Mne osobne sa pacia dlazby s vacsim rozmerom (napr 40x40). A treba mysliet na farbu a zlozenie materialu do skary, ktora ide medzi dlazbu. Svetle skary sa rychlo spinia a potom je tym veeela roboty. :-|
Odpovedať
ja som bola rozhodnutá, že v prepojenej obývačke s kuchyňou dáme marmoleum, ale vraj je to veľmi studené a do domu to neodporúčajú - toť rada predajcov. A tak vznikla ďalšia dilema, keďže ja som "zimomriavá" a podlahové kúrenie mať nebudeme. Obávam sa, či vraziť peniaze do drevenej podlahy pretože sa mi zdá, že sa rýchlo zničí v kuchyni a obývačke kde bude kozub a vchod na terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
anuska my už sme sa rozhodli pre dlažbu. zvážili sme všetky za a proti a jednoznačne nám vyšla dlažba. jediné čo bolo proti dlažbe, bolo to čo hovoria všetci, že je studená, ale kto sa už bude v obyvke váľať po zemi, tak ako píše figiflower všade chodíme v papučiach, pod sedačku sa dá mäkky koberček a bude to. Dlažba vydrží omnoho dlhšie. Tiež som uvažovala o drevenej palubovke, ale keď so msa pýtala ľudí čo ju majú, hovorili že ten lak sa časom zmýva, a potom sa voda z umývania dostane medzi dosky. Máme malého psíka, som zvyknutá zmývať podlahy takmer každý deň, a tak vyzerajú aj moje laminátky v súčasnom byte. takže trendy ne - trendy, bude dlažba ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme dali dlazbu na schodisko, do zadveria, kuchyne a pred krb inaksie davame plavacku. lebo aj tak v dnesnej dobe cloveka napadne, ze uz tu plavacku co ma nechce a vzdy sa lahsie meni plavacka ako dlazba a aj cena plavacky uz nie je taka horibilna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame dlazbu v kupelni, wc a v kuchyni, tam je to prakticke... do izieb a na chobu sme dali plavacku, je pekna, lahko sa o to stara a to drevo je take prijemnejsie, teplejsie... a aby to v obyvacke vyzeralo este krajsie a utulnejsie, dali sme pod konferencak a sedacku farebny koberec s vysokym vlasom, takze kludne sa da sediet aj na zemi ak nas je vela ;-) ja by som to vo vseobecnosti riesila tak, ze ak mas dom a mozes dat podlahove kurenie, kludne moze byt aj dlazba v obyvacke, ak mas byt, tak jednoznacne parkety
Odpovedať
my máme dlažbu - gres 50x50 v celom dome a sme spokojní, ľahká údržba vyhrala. chodíme v papučiach, aj keď máme podlahovku a s koberčekmi to nevyzerá neútulne. ale páčia sa mi aj drevené podlahy, myslím, že dnes je to len o tom, čo sa komu páči a to je aj to najpodstatnejšie. ak sa niekomu páči drevo, tak nech si dá drevo, aj keď je s ním viac starostí, lebo ak sa len z praktickej stránky rozhodne pre druhú variantu, bude sa musieť príšerne dlho pozerať na to, čo si vybral...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
prosím neviete poradiť kde dostať také krásne dlaždičky, čo vyzerajú ako drevo a majú aj takú nerovnú "drevovú) štruktúru...je to ako také tmavé drevo
Odpovedať
Profilova fotka
našla som :-) http://www.koupelny-obselka.cz/index....
Odpovedať
Ahojky,v dome mojich rodicov mame v obyvacke,na chodbe a v jedalni plavacku.Ked vidim ako sa mama kazdy den jeduje,ze su tam tapky od noh a je na nej vidiet kazda smuha,veru to radsej dlazbu. Plavacka je sice utulna a teplejsia,ale ja by som do svojho domecka vsade radsej volila dlazbu,samozrejme podlahove kuranie. A taktiez by som v obyvacke chcela bielu dlazbu a biela plavacka sa mi moc nepaci...takze take skusenosti si beriem z rodicovskeho domu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nedam na dlazbu dopustit :-) ako povedal jeden moj znamy architekt, ved v Rime maju kamenne podlahy viac ako 2000 rokov a nic im nie je a plavajuce tu nema nikto viac ako 20 rokov tak nie je co riesit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte - idem ozivit tuto temu.... chcem vas poprosit ake sa teraz davaju dlazby? do obyvacky...chodby...kuchyne a jedalne? leskle? matne? v tvare parkiet - obdlznikove? alebo kocky? mame vsade podlahove kurenie - musia byt dlazby.... dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
trendové je vpodstate všetko... záleží od ostatného interiéru Dnes sa dávajú i lesklejšie, ako tmavé, tak svetlé, vzorované (do kúpelní), v imitácii dreva, mramoru, žule a čojaviemčoho..
Odpovedať
dakujem fajoska - hladam po nete - len moc sa mi neda - lebo maly sa uz tyzden stava na nozicky - a mam zhon aby nespadol - stale odbehujem ;-) ked je ozaj vela pekneho na tych strankach - len ci to bude aj v obchode a co to bude stat???
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, čo sa týka ceny, tak tam sú ceny od-do veľmi rozdielne. Čím väčší trend a výmysel chceš, tým zaň viac zaplatíš..., ale zasa zaplatíš aj za kvalitu (aspoň zväčša) - teda čo sa týka oderuvrdornosti a šmyklavosti a iných technických parametrov.. Záleží tiež od toho, kam to chceš dať, koľko to má vydržať a tak.. Moja rada znie: radšej si priplať!
Odpovedať
mate skusenost aj s laminom a s podlahovym kurenim?
Odpovedať
Ahojte, už som sa snažila dopátrať aj v inej téme - máte niekto typy na dlažbu s dezénom dreva, rozmery cca 120x25 cm? Táto dlažba je neskutočne krásna, vyzerá úplne ako drevo - palubovka. Žiaľ, čo som zatiaľ našla je Rako, Neo, a stojí cca 2000 m2. Tá cena je hrôza :-(
Odpovedať
Profilova fotka
pokojne dajte plávajúcu podlahu (laminát) i na podlahové kúrenie..
Odpovedať
Profilova fotka
tak dlazbu co vyzera ako drevo a pod to podlahove a je to. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mmchdm to uz mali stari rimania - aj podlahove pod dlazbou :-D ako povedal quietocek a je to tam dodnes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Florance - dlazba co vyzera presne ako drevo som videla v jednej predajni v BA tusim znacka Rex. Vyzeralo to super, na nerozoznanie, ale bolo to rovnako drahe ako kvalitne drevene parkety (3000 Sk/m2). Takze my sme sa rozhodli pre drevene parkety - nielen podla ceny ale podla viacerych faktorov. Rodicia maju dlazbu v obyvacke, stahovali sa do noveho pred 4 mesiacmi a uz tu dlazbu lutuju. Ked sa kuri je to teple ale vacsinu roka sa nekuri alebo nie tak silno aby to citili a tedy je to studene. Dalej sa im tam vsetko ozyva lebo dlazba je tvrdy material. Celkovo - dlazba aj parkety maju pre aj proti, dobre ze mame na vyber a mozeme si povymienat skusenosti. Hlavne nech je kazdy spokojny a dobre sa mu byva ;-)
Odpovedať
rozmyslal niekto aj nad kamennou dlazbou, napr. bridlica? rada by vediet v akych cenovych relaciach sa to predava na slovensku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?