Je lepšia do kuchyne a obývačky dlažba či podlaha?

Profilova fotka
zienky, kt. byvaju je lepsia do kuchyne a obyvacky dlazba alebo plavajuca podlaha? dakujem za pripomienky
Odpovedať
ahoj, my máme kuchyňu prepojenú s obývačkou v dome, máme podlahové kúrenie tak sme si dali dlažbu .. Bývame už 2 roky, zdá sa nám to super ..ale asi to závisí od každého jednotlivo :)
Odpovedať
Kamoska ma dlazbu vsade s podlahovym kurenima ked som bola u nej na navsteve s mojou vtedy rocnou dcerou a spadla na tu dlazbu hned bola modrinka, nevravim ze plavajuca je makka, ale urcite na pady malych deti lepsia. Pocitovo je dlazba studena, mala ju doseda ladenu tak mi to prislo dost chladne, ja osobne planujem kuchynu dlazba a jedalen s obyvkou plavajuca.
Odpovedať
@silviavladik v kuchyni mame kamen (liate terrazzo), inak v dome plavajucu. mne pride dlazba v kuchyni lepsia na udrzbu, ked ti nieco vyprskne, alebo sa vyleje, lahsie sa to uprace, na plavajucej mozu ostat flaky alebo sa po vode vydut.
Odpovedať
my budeme mať obývačku spojenú s kuchyňou, takže sme to chceli v jednom tóne a keďže dlažba mi príde chladná a šmykľavá, rozhodli sme sa pre plavačku :-)
Odpovedať
v kuchyni máme dlažbu s podlahovým kúrením, takže žiadny chlad necítime :-) plávačku neviem posúdiť, nemáme ju ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nemas podlahove vykurovanie, tak je dlazba studena do kuchyne- pomozu koberceky, v ktorych sa vsak mozes podtknut.... kvalitna plavacka je vhodna aj do kuchyne, staci sa opytat v predajniach, nech ti poradia, ktora sa do kuchyne najviac hodi. Na dlazbe sa ti skor rozbiju veci, dokonca aj dlazba moze prasknut, ak ti spadne na nu napr. vacsi hrniec. Ja som skor za plavacku, osobne by som do kuchyne chcela korok... :-N
Odpovedať
@silviavladik: sice niesom zienka...ale ak ides davat podlahove kurenie tak ej to jedno a kazde ma svoje vyhody ale plavacka je lepsia a ma vyhody ako pise emuci. ak nemas podlahovku tak by som dal plavacku lebo dlazba je moc studena a sice zavisi ze kde byvas..ak dom tak dlazbua podlahovku a aked byt tak moze byt aj dlazba bez podlahovky. pri plavacke pozor ze ci je na to urcena lebo sa ti rozlepi
Odpovedať
ahoj silviavladik, my mame podlahove a vsade normalne laminatove parkety - su 8mm hrube a som spokojna - teplo prijemne prepustaju, su usposobene na vyssiu zataz, takze je to ok... mne dlazba pride chladna a tvrda ( mam male dieta a dalsie na ceste, takze v ich zaujme, nech radsej padaju na laminat ako na kamen :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
my nechceme laminat, lebo je studeny a tvrdy. nasli sme vinylove podlahy, je to vlastne pvc, ale na nerozoznanie od dreva a inych materialov, vratane imitacie povrchu, vzorov je vela. je prijemne makky, teply, neviri prach, vhodne na podlahove kurenie. ma tvarovu pamat, takze ked po roku premiestnite sedacku, neostane v nom diera po nozicke. ti co vinyl maju si ho velmi pochvaluju a ti co ho maju len v casti domu lutuju, ze ho nedali vsade. a je super aj do kuchyne :-) len sme kupili gresovu dlazbu v imitacii dreva na terasu a tam to uz nechceme davat, tak rozmyslame ze to dame do kuchyne a obyvacky, no ved uvidime..... dlazba je este chladnejsia a tvrdsia ako laminat, ale co s tou dlazbou co ju mame? =-)
Odpovedať
my mame kuchynu spojenu s obyvackou, tak sme vsade dali dlazkovicu a je to super, pocit tepla. Aj do domu urcite dame do kuchyne drevenu podlahu, tak ak by som sa mala rozhodnut medzi dlazbou alebo laminatovou, tak radsej laminat. Dlazbu mame v predsieni a pride mi to dost chladne.
Odpovedať
moji rodicia stavali dom a v kuchyni maju plavajucu a v obyvacke dlazkovicu. my mame v kuchyni dlazbu a je to lepsie. ked mi u nasich padol noz, tak sa zapichol :-N a ked mi spadol mlyncek na maso, tak kusok z plavajucej odletelo! a dlazkovicu do izieb vooooobec neodporucam.
Odpovedať
Profilova fotka
Škoda, že je to len pre ženy, v jednej kuchyni mám dlažbu, to je fajn, dá sa tam chodiť zvonku, utrie sa to, môže sa použiť aj systém, čo je mokré, to je čisté. V druhej je plávajúca, ale tá sa používa málo, tam mi to je jedno, v tretej mám plávajúcu, pretože je to len kút a to by rozbilo podlahu v ostatných miestnostiach, tak som tam musel dať koberček, lebo pri umývaní riadu nastriekam vodu na podlahu a už tam poznať zvlhnuté škáry. Malé deti už nemám, ale pri podlahovke teplota nehrá rolu a keď má dieťa padnúť, môže sa udrieť aj o nábytok, nielen podlahu. Takže záver: Ak nedávate do kuchyne drahšiu plávajúcu a máte podlahovku, radšej dlažbu. Deti vyrastú.
Odpovedať
Článok sa načítava...
olejovane drevo, po case sa zbrusy a naolejuje.
Odpovedať
pre mna je dlazba pocitovo studena. v byte podlahovku nemame, a kuchynu mame spojenu s obyvackou, takze sme sa rozhodli pre kvalitnejsiu a odolnejsiu plavajucu lamino podlahu. okrem toho je to podla mna financne menej narocne ako dlazba (cena podlahy+cena prace za pokladku) a jednoduchsia vymenitelnost podlahy po par rokoch. Nevyhodou je ze ked odmrazujem mrazak, tak musim davat pozor a utierat priebezne vodu, ktora vytecie na podlahu. Ale to robim len 2-3x do roka tak mi to neva :-) @berus222 keby ti padol mlyncek na maso na dlazbu, tak veru neviem ci by ju neposkodil. Videla som dlazbu v 2 kuchyniach po cca 5 rokoch uzivania, na ktoru padlo zopar veci a neobislo sa to bez poskodenia. A tie spary.... no hroza :-( .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
My máme v kuchyni a predsieni tmavú dlažbu a v obývačke laminátovú podlahu (buk). Medzi jednotlivými miestnosťami nie sú dvere, takže sme sa rozhodli celý priestor zladiť. Vyhodíme dlažbu aj podlahu a nahradíme ju bledou lesklou gresovou dlažbou. Keďže nemáme podlahovku, dáme dodatočne - elektrickú. Radiátory, samozrejme, ostanú a podlahovým kúrením budeme dlažbu aspoň temperovať.
Odpovedať
@danula_ch skus mozno dat inzerat na tu dlazbu co mate kupenu. pridaj obrazky aby bolo vidno dobre co ludia kupuju a podla mna sa ti podari predat i dlazbu...mozno ak das nejaku zlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa vdaka, ale to je uz 2 roky stara zalezitost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silviavladik ahoj, my máme všade bielu keramickú dlažbu a v kuchyni je super, i keď je háklivá. lebo je lesklá, no plávajúcu by som nechcela ani zadarmo, máme ju v izbách, jednak je tmavá a vidno na nej všetko a pri podlahovom kúrení je z môjho pohľadu podstatne studenšia ako dlažba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?