Hrúbka vinylovej podlahy - má nejaký vplyv?

Profilova fotka
Budeme dávať vinyl na prízemie (chodba, obývačka, kuchyna) v dekore dlažby na podlahové kúrenie, boli sme pozrieť na predajni a našla som vinyl rôznej hrúbky priemere 2mm a od 5mm, samozrejme sa mi viac pozdával ten hrubší a drahší :-) Ak máte skusenost alebo info aký je reálny vplyv hrúbky vinylovej podlahy na budem rada.
Odpovedať
hrubsi neznamena rovno drahsi ani kvalitnejsi. rozhoduj sa podla tvojho pocitu na dotyk a kvality/odolnosti. my sme sa nakoniec rozhodli pre celoplosne lepeny 2mm s vysokym zatazovym stupnom a nelutujem, aj ked povodna predstava bola uplne ina. je velmi odolny a hocijaku spinu (aj stavebnu) umyjem z neho len cistou vodou. pre nas to bola pri nasich poziadavkach najlepsia volba. ale u vas to moze byt zas inak, kedze mate ine poziadavky... ak ti mozem odporucit, namiesto z obchodu pozeraj v katalogoch firiem, ktore sa specializuju na montaz vinylu pre obchody/kancelarie/priemysel. maju kvalitnejsie a odolnejsie vyrobky, co sa dekorov tyka, tak tiez budu mat vacsi vyber. a cenovo su dokonca prijatelnejsie nez tie serie v maloobchodoch s podlahovinami. a rovno ti kvalifikovane poradia aj namontuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 Dakujem za radu! určite pozriem. Kvality sa nebojím, vlastnosti mám už naštudované len ten hrubší ma automaticky tahal k tomu, že bude teplejší ako tenká 2mm vrstva ale to je zase len pocit.
Odpovedať
@eni01 Prre finálny pocit a efekt je jedno, či dás 2 mm alebo 5 mm. Rozdiel je v aplikácii. Zvyčajne ten 2 mm sa lepí na podlahu. Pri ňom musí byť podklad absolútne rovný. Lepený vinyl kopíruje podklad, takže by si videla všetky nerovnosti. Ale ak máš podlahu úplne rovnú, napr. že ju máš vyrovnanú samonivelačkou, tak stačí aj 2mm. Ale aj väčšie zrnko piesku ti spôsobí, že tam budeš mať hrbol. Lepenie by som prenechal na odborníkov. Ten 5 mm je obdoba plávajúcej podlahy. Spája sa spôsobom "klik" a môže sa, ale nemusí lepiť na podklad. Ak sú nejaké menšie nerovnosti (tuším do 2 -3 mm na 1 m), tak tie sa použítím podložky (môže byť od 2 do 5 mm) vyrovnajú. Plávajúcu si dokáže zručnejší domáci majster položiť aj sám. Cenovo môže byť ten tenší výhodnejší, ale tým, že vyžaduje kvalitnú povrchovú úpravu, sa cena môže priblížiť k tomu 5 mm. Obe varianty sú vhodné pre podlahové kúrenie. Pri plávajúcom sa síce zvyčajne použije podložka, ale existujú podložky pre podlahové kúrenia, ktoré neizolujú, ale prepúšťajú teplo. A neboj, aj ten 5 mm sa od podlahy zohreje tak, ako 2 mm-ový. Len to potrvá o 15 minút dlhšie.
Odpovedať
@eni01 my máme starší dom,nemáme podlahové,máme lepený aj click,za mňa click ,je s takou drážkou,na pohľad je krajší,hrubší máme quick step.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Dakujem za vysvetlenie už mi je to jasné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 prosim mate nejaky kontakt, odporucanie na specialistov? skusenosti s konkrétnymi, zvazujeme lepeny vinyl do domu. dakujem
Odpovedať
@jenn44 nam vinyl zabezpecovali aj lepili http://www.eminent-s.sk/ z nitry. su to doslova profesionali, pristupom aj kvalitou prace. specializuju sa komercne objekty, ale robia aj rodinne domy a mensie projekty.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 juj daleko, sme z Košíc :( ale super, skúsim pozrieť, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenn44 Dobrý deň, v našej ponuke nájdete lepený vinyl v hrúbke 2mm alebo 2,5mm značky OBJECTFLOR, dopravu máte u nás zadarmo kuriérom v rámci celej SR. Pripájam linky: http://www.kupsipodlahu.sk/lightline-2mm a http://www.kupsipodlahu.sk/expona-2-5mm
Odpovedať
@jenn44 Ahoj , podarilo sa ti najst realizcnu firmu na lepenie vinylu v okoli Kosic ?
Odpovedať
@kkl82 Ahojky, mohla by som sa opýtať,kam všade ste vinyl dávali??.. a aká tam vyšla kompletná cena? Dalo by sa vidieť nejaké real fotografie? ked tak aj IP Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@romanc ahoj asi nedáme lepený,je tenký na našu situáciu,ale PVC v rolkach pravdepodobne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 prosím Vás, pod ten Klik vinyl sa dáva aj nejaká podložka ? A môžeme ho položiť aj na parkety ?
Odpovedať
@aktiz Áno, aj pod vinyl sa dáva podložka. Ja som dával Selitbloc 1,5 mm: http://www.selit.com/heim-und-handwer... Ak sú parkety rovné, dá sa to položiť aj na parkety.
Odpovedať
Profilova fotka
Ti, ktori mate uz realne doma vinylovu podlahu, neostavaju v nej otlacky po nabytku? Ze premiesnim stol a ostanu otlacene nohy napriklad.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@chrobak7 myslíš, že lepený 2mm vinyl bude rovnako teplý ako click 5mm vinyl + podlaožka? Podla mňa ani náhodou. Teraz cez zimu som si skúsil u známeho, ktorý kúri teplovodnou podlahovkou z TČ, kde na chodbe má dlažbu a v izbe plávačku, tenkú. Jednou nohou som sa postavil na dlažbu a druhou na plávačku a ten rozdiel bol teda markantný. Dlažba teplá, plávačka letná. Dosť sa obávam toho click vinilu. To už môže byť podobné ako laminátová, alebo drevenná určená pre polahovky.
Odpovedať
@peto125 Neviem, nikdy som to neporovnával, toto nebolo pre mňa kritérium na výber. Samotný materiál môže mať rovnakú teplotu, ale ide o pocitovú teplotu, a tá je aj pri 5 mm vinyle príjemná. Keď stúpiš na dlažbu a laminát, tak dlažba má väčšiu akumulačnú schopnosť, dlhšie si udrží svoju teplotu. Laminát sa rýchlo prispôsobí teplote tela, ktoré sa ho dotklo. Preto sa ti môže zdať, že majú rozdielnu teplotu. Ak neveríš 5 mm vinylu, tak si daj 2 mm, alebo si daj dlažbu. Máš veľa materiálov na výber. Ale ak dáš 2mm vinyl, musíš sakra dobre vyrovnať povrch, lebo pod ním uvidíš každú, aj malú nerovnosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?