Dodávka a pokládka klasickej drevenej podlahy

Dobrý deň, viete mi poradiť dodávateľa a pokladača na klasickú drevenú podlahu (dlážkovicu) položenú starým spôsobom tzn.na drevené trámy, ktoré sú položené na betóne viď. obrázok (nie lepenú na betón). Takú aby bola dobre vysušená-mala správnu vlhkosť. Chceli by sme ju položiť do novostavby RD okr. Prievidza- asi 100m2 + obvodové lišty...Mohol by to byť smrek alebo červený smrek, to závisí od ceny. Ďakujem
Odpovedať
@werastk Len pozor, v novostavbách je vysoká vlhkosť, aby vám to nevypučilo.
Odpovedať
To viem, ale táto naša novostavba je už druhý rok vykurovaná - temperovaná a začali sme stavať v r.2009, takže stavba je už aj presušená :-) omietky a maľovka si budú pýtať už aj nový náter... :-) Nie je to klasická novostavba, že keď skončí prvý mráz sa kopú základy a v lete sa sťahujete. Len tie podlahy nám už treba dorobiť aby sme sa pohli ďalej :-|
Odpovedať
@werastk ahoj chcem sa opytat ci ste nakoniec poriesili podlahu....
Odpovedať
@werastk @sloto neviem ci je to pre vas este aktualne, ale palubovku mozem odporucit zobrat z BPP z Banskej Bystrice. Mame palubku od 3 roznych dodavatelov a tato z BPP je suverenne najlepsia, kvalitne vysusena, vobec ju nebolo treba prebrusovat, tak krasne hladko je urobena, plus ziaden odpad, ze by boli niektore dosky v baliku zle, ako od inych dodavatelov - ci uz povrch poskodeny, alebo krive.. S pokladkou neporadim, my sme si ju kladli svojpomocne..
Odpovedať
svojpomocne na obrazku :), cerveny smrek, natrete Osmo -m
Odpovedať
@sloto ahoj, ešte nie, zatiaľ si pýtam od kade-tade cenové ponuky...
Odpovedať
@akvi Ďakujem, idem sondovať na internet kontakty a pýtať cenovú ponuku. Ďakujem Vám za typ... :-)
Odpovedať
@maya170 Tak to je nádhera, k takémuto niečomu by som sa aj ja rada dopracovala. Môžem sa opýtať odkiaľ ste mali drevo?? Ak by to bolo možne , poslali by ste mi kontakt? Ďakujem
Odpovedať
@werastk
Odpovedať
@akvi Ak by Vás to neobťažovalo, mohli by ste mi poslať kontakty na spoločnosť BPP, rada by som im poslala dopyt. Ďakujem za ochotu. :-)
Odpovedať
@werastk no tu maju stranku https://www.bppshop.sk/ , aj ked v eshope dlazkovica vobec nefiguruje, ale maju ju na 100% v ponuke, aj hranoly, terasovky a pod.. Tak treba tam zavolat, alebo napisat..
Odpovedať
@akvi presne kôli tomu som bola v pomykove, že som na ich stránke nenašla dlažkovicu. Tak zajtra tam budem volať. Ďakujem..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@werastk z pily, treba na objednavku, vysusia a narezu podla velkosti aku chcete
Odpovedať
@maya170 hej, a stane sa im to, co aj nam, ze sa dusovali na pile, ze je to vysusene a ok a teraz mame polcentimetrove fugy medzi latami, plus ta z pily , tak tu bolo treba prebrusovat.. A rozdiel v cene bol smiesne dve eura na stvorec.. Z BPP -cka mame palubku v nasom dome bohuzial len v jednej izbe a je suverenne najlepsia. Nasledne sme ju davali aj do dalsieho domu, co sme rekonstruovali a opat maximalna spokojnost. Ja ich preto odporucam kazdemu. By ma mali uz paltit za to :-D
Odpovedať
myslim, ze ludia co ocakavaju ze drevo sa nebude zmrstovat a pracovat podla tepla by si nemali davat klasicku palubovku ;), je to predsa len "zive", ked chcem uplne bez škár, tak asi by som si pripravila viac penazi z rozpoctu/co nie vzdy ide/ alebo dam dlazbu ci vynil, ci plavajucu co mam isto bez škár x-)
Odpovedať
a tiez nie je píla ako píla :-D
Odpovedať
@maya170 ak je poriadne vysušené už nebude pracovať , ak sa tam nedostane vlhkosť, ináč pracuje každá podlaha
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@maya170 Dobrý deň, tú podlahu ste natierali až keď ste ju polozili či už predtým? A koľko náterov ste dali? Ďakujem. Urban.
Odpovedať
@ludevide Bezne asi takto, ale zalezi od nateru. Polozit ->prebrusit -> prvy nater -> prebrusit -> druhy nater. Samozrejme prve zacinas od hrubeho zrna po jemne a druhe uz len jemne brusenie.
Odpovedať
@jurajm17 pokial mas kvalitnu palubovku a natieras tvrdovoskovym olejom, tak nic prebrusovat netreba, ani pred, ani medzi natermi.. @ludevide natiera sa po pokladke a bezne sa davaju 2 natery, ale odporucam dat 3, ak chcete davat ten tvrdy voskovy olej od Osmo..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@maya170 prosím ťa aký je to odtieň Osma?
Odpovedať
@duzu to je hlúposť že nebude pracovať drevo stále pracuje
Odpovedať
@fernando môže len toľko koľko mu povolíš, konštrukciou , zabrániť navlhaniu a prežije veky, chod pozrieť viac kostolov bez jedného klinca
Odpovedať
@duzu
Odpovedať
@duzu a chces povedať že v kostoloch to nepracuje?
Odpovedať
@fernando bavíme sa o Tom že drevo pracuje nie či vydrží
Odpovedať
@dominika271 - bezfarebný a matný - na poschodí mi nevyšla pixkla, tak polomatný, ale rozdiel nevidno. Nedaj sa zmiať tou červenkavou farbou - to je červený smrek, tak preto, nie farbou Osmo.
Odpovedať
@maya170 nerozumiem. Takze nemate osmo?
Odpovedať
@dominika271 - OSMO - bezfarebné na dlažkovicu z červeného smreka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?