Dlažba alebo plávajúca podlaha?

Ahojte všetci,mám dilemu či dať do rodinného domu s podlahovým kúrením dlažbu alebo plávajúcu podlahu. Skôr som naklonený plavacke ale po dnešnej návšteve V dome S dlažbou,mám V hlave chrobaka. Ďakujem za každý názor. Laco
Odpovedať
inak pouzi vyhladavac uz sa to tu riesilo najdes x nazorov.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lacon Tak dlazba je vseobecne vhodnejsia na podlahove kurenie, otazka je ake su tvoje preferencie. My napriklad dame drevenu podlahu lebo nemame radi studenu podlahu a to dlazba mimo vykurovacej sezony aj je. A navyse drevo posobi utulnejsie ale to je tiez vec vkusu do akeho stylu chcete ist.
Odpovedať
Profilova fotka
@mackogu ak chces presentovat svoju pracu , potrebujes profil PRO
Odpovedať
Profilova fotka
@lacon ani jedno - ani druhé... na podlahové kúrenie je najvhodnejšia a najpríjemnejšia vinylová podlaha - najlepšie lepená - má cca 2-3mm takže nemá taký odpor ako plávajúca podlaha alebo dlažba. A je príjemnejšia na chôdzu aj na dotyk ako plávajúca podlaha alebo dlažba.
Odpovedať
@puxo Svata pravda. okrem najprijemnejsieho pocitu mas na vyber asi milion pat dekorov. najjednoduchsie na udrzbu. mam vsetko a keby som mala vybrat top, tak vinyl vyhrava.
Odpovedať
@lubinkag. Lebo dlazby a plavajucej nemas na vyber milion pat dekorov ze? A udrzba dlazby plavajucej je fakt zlozita a narocna. To citas z reklamenho letaku? Sa mi paci ako je zrazu guma na zemi moderna a uzana, nazveme to vynyl a vsetci su stastni. Co tak spomenut ze potrebuses dokonale rovnu podlahu vyrovnanu nivelakom, ze ten uzasny vynyl sa velmi lahko prepiche ostrym predmetom, tiez by som chcel vydiet ako sa potom odtrhava z toho lepidla dole. A co tak spomenut cenu nasobne vyssie a 100x narocnesjiu montaz, nie ako plavacka ktoru polozi aj decko. UZ cakam ako za 5 rokov bude vynyl out a zase bude nieco ine dokonale. Nehovorim ze je to zle, je fajn makky ale nerobme z toho zazrak.
Odpovedať
95% čo si zariaďuje použije plávačku , alebo dlažbu ...ak by vinyl bol tak super tak prečo mu zostalo len tých 5% Z mojich známych čo stavali to nedal nik na podlahu ani ja nedám.
Odpovedať
@leilak1 myslis ze tych xy vela percent davalo laminat aj ked to bola novinka? Bali sa ho jak cert kriza zo zaciatku.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@sysell Mozno mas pravdu, pokial ide o pokladku, tam to naozaj neovladam. mne sa vidi vinyl praktickejsi ako plavajuca podlaha, aj kvoli jej citlivosti, aj kvoli umyvaniu. No ved, kazdemu ako vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked už tam máte podlahové kúrenie je to len a len na vás ale veda ludí preferuje skôr drevo v dome ako kameň . aj po 10tich rokoch sa dá jednoducho prerobiť ako dlažba a zbytočne by ste do toho vela vrážali drevo je ozaj krajšie ako dlažba už som si všimol že sa tu už našiel aj jeden chytrák a hned si robil reklamu :-D 8-) . I ked Podlahu a tak by som riešil od hrúbky aspoň 0,8cm aby sa to nevydúvalo a neprehýnalo po pár rokov spoje kedže ked tam už máte to podlahové kúrenie je to len na vašom vkuse a na čom sa rozhodnete vy ale ak by ste riešili Dlažbu do celého domu dlažba len cena za m2 vás vide na 15 až 25 euro plus materiál práca na komplet od 10e/m2 .... Zato plávačka vás vide na 10 až 20 euro a urobiť si to človek vie v pohode aj sám a má to aj omnoho krajší efekt ako nejaká dlažba a špára . A este aj cez leto je to chladnejšie na bosú nohu a dlažba neni moc vhodná ani pre deti pri pádoch ... ja osobne by som si ale do chodby a kuchyni tú dlažbu dal . Do izieb jednoznačne podlahu .... Vela ludí ma dlažbu v kuchyni a na chodbe v kuchyni hlavne ak vám padne pohár tanier alebo tak nepoškodí to dlažbu alebo ak tam dačo aj vylejete tak to iba utriete čo pri podlahe neni moc dobré . Voda podlahu vytáča a kazí kliky na nej znehodnocuje ju a chodba tiež ludia tam chodia v mokrých topánkach a tak prípadne kamienok na podrážke by mohol aj podlahu poškodiť Ludia si na chodbe svoje topánky aj nehavaju a ak sú mokré mohlo by to pod podlahu aj podtiecť a po roku dvoch ju vyduť a roztiahnuť ... Zato v izbách ked ju máte sa cítite útulnejšie ako chodiť po dlažbe aj cez leto vás nechladia od néj nohy ako s dlažby a aj pre deti pri pádoch a tak je omnoho vhodnejšia ako padnúť hlavou na kameň .. Ale ako som vravel všetko je len na vás ludia ako my robia podla želania zákazníka poprípade max poradiť čo sa rozhodnete je len na vás nie ako ten príspevok s fotkou a navádzaním vás . Evidentne to chce každý ked má tolko roboty aby tu rozdával svoje telefonné číslo takže aj ta kvalita odvedenéj práce musí vravieť za všetko . Prajem pekný večer a krásne prežitie vianočných sviatkov
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dlazba je hrozne STUDENA!!!!!! Naozaj je to pravda. Mali sme. Myslim vtedy ked nie je zapnute podl kurenie.
Odpovedať
mne sa pri slove vinyl vybavuju pred ocami velke cierne CDcka 8-)
Odpovedať
To dost zavisi od toho, aki ste doma zimomravi, ci chodite stale v papuciach alebo aj naboso, styl domu.. My mame v izbach laminat a na chodbe a v kuchyni vinyl. Mne to vyhovuje, je to pre mna teplejsie a v izbach su aj tak na casti podlahy koberce. Dlazbu som zamietla kvoli chladu, aj preto, ze u znamych som si vsimla odstiepene rozky (padnuty noz, detske hracky.). Ale zo vsetkeho je teraz tak vela dekorov, ze obmedzovat sa netreba. Urcite k niecomu inklinujete pocitovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@lacon tiez sme riesili tuto dilemu. nakoniec sme skoro vsade dali vrstvene dubove parkety, siroke. hrubky 1,2 mm. krasne to vyzera. deti po tom v klude v ponozkach funguju, sedia. podlahove kurenie to prehreje, sice s oneskorenim ak porovnam s kupelnou kde je dlazba. ale dlhsie drzia teplo potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka_bv tak ak je dlazba otlcena od padnuteho nozika, alebo hraciek, tak to velmi kvalitna dlazba nebude. Ked sme mali laminat, tak tam bolo casom videt vsetko. V robote mi na laminat vytieklo trochu vody z akvarka, vsetko je vidiet. Doma na dlazbe taketo nehody neriesim ;). Teplota dlazby alebo dreva je rovnaka, ide jedine o tepelnu vodivost a kapacitu, to je dovod, preco sa zda byt dlazba chladnejsia.
Odpovedať
@majkoj kvalitu som neskumala podrobne, ale najlacnejsie to nebolo urcite. kazdopadne, niekomu dlazba vyhovuje, co je super, lebo udrzba je podla mna velmi jednoducha.. Len mne na nej je proste zima (aj na laminate). Vyhovuje mi vinyl a drevo, ale nechceli sme riesit drahu drevenu podlahu v panelaku, ak tam neplanujeme byt cely zivot
Odpovedať
@lacon Ahoj. Který názor bude ten pro Tebe ten správný ? Každý povrch má své přednosti a své zápory. dlažbu mám v celém baráku 25 roků a na ni ve třech pokojích koberce již 20 roků. Také jsem byl přesvědčen o naprosté výhodnosti dlažby. Nakonec studená podlaha v létě mě donutila dát aspoň někam dodatečně koberce. Manželka mě dokonce tlačí plovoucí podlahy do celého zbytku baráku. Chce to dát na dlažbu. Zatím se úspěšně bráním... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech no ono to je vysokoindividualne, nasu dceru nevieme donutit aby nebehala bosa v lete, viditelne jej to nevadi (mne tiez nie). Manzelka ale papuckami nepohrdne :)
Odpovedať
@silviu Krásná podlaha, dřevo je prostě dřevo. :-) My máme laminát (dávali jsme jej kvůli pejskovi), jsme vcelku spokojeni. Ale kdybychom neměli psa, tak volíme také dřevo. :-D
Odpovedať
@silviu 1,2mm? trochu malo, nie? :-)
Odpovedať
@silviu Aká hrúbka? 1,2 mm? Mohol by som poprosiť názov tých parkiet?
Odpovedať
Profilova fotka
@radog @mar11tin sekol som sa. 12 mm. tri vrstvy duba po 4 mm. od spol jadaj =-)
Odpovedať
Sused daval do celeho domu vinyl. No priserna cena. Dovi dopo.
Odpovedať
@calimero No vzdy zalezi... ak si cenu vynilu porovnas s dlazbou, si natom istom (samozrejme zalezi aj od ceny dlazby a vynilu), a pocit je o poznanie lepsi. Znamy zohnal vynil za 15,50 / m2, lepil to a vysledok super, pocitovo lepsie ako plavacka, a dotykovo o poznanie teplejsie od dlazby, ked prave nehreje podlahovka. Tato cena mi pride ok, v podstate je to cena kvalitnej plavacky alebo dlazby niekde v strede. Mozno nie do celeho domu (plavacku kupis aj za 6e m2), ale aspon na cast domu alebo lepsia nahrada dlazby urcite.
Odpovedať
@lacon máme aj jedno aj druhé - podľa mňa je lepšie lamino dlažba je studenšia, keď sa nekúri lamino je príjemné stále len treba podlahovku navrhnúť tak, aby dobre a pružne kúrila cez lamino / drevo
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian ale bol to naozaj vinyl, alebo linoleum ? Lebo makceny plast by som OSOBNE doma mat nechcel.
Odpovedať
@floydian ono nejde len o cenu materialu (vinylu). Sused ma betonove potery, ktore nie su vhodne na lepenie vinylu, podklad musi byt hladky ako zrkadlo. Tak najprv nivelacka do celeho domu, az potom lepenie vinylu. Celkova investicia ovela vyssia v porovnani s dlazbou alebo plavackou, kde by nivelacku nebolo treba.
Odpovedať
Mozno niekomu pomozem pri zorientovani sa: DLHO som premyslal co dat do domu. Nakoniec vyhral vinyl Gerflor Artline. Hrubka je 2mm a lepil sa na znivelizovany podklad. Mal som predtym v byte plavacku aj dlazbu, cize viem porovnat a plavacku by som si uz nikdy nedal,dlazba je zase studena ak nejde podlahovka. Jedina vec co lutujem je , ze som vinyl nedal aj do WC a kupelne, tam som bol ukecany na dlazbu. Vinyl je tichy (nevrzga pod nohami ako vacsina plavaciek), teplejsi, nevadi mu ked sa nan vyleje voda. Cenovo nas vysiel len vinyl 15,70€/m2. Komplet s nivelackou,lepidlom,listami a robotou sme skoncili na 31€/m2. To je cena s tym,ze som nemusel ani pohnut prstom. Ak by niekto uvazoval lepit to na poter, tak je to v podstate nemozne podla mna. Vsimol som si totiz pri kladeni, maly hrbolcek na podlahe,ktory bolo proti slnku vidiet. Chlap teda odlepil jednu lamelu na ktorej sa nachadzal a vieto co sme nasli pod nou ? ?Malinke zrniecko piesku. Podlaha musi byt dokonale rovna a cista. Ak by som s tym nebol spokojny tak to kludne napisem, ja osobne vsak nelutujem ani jedno euro ktore som investoval...nevraciac o tom ze ked si zoberiete nejaku 20-30€ dlazbu (co nie je nejaka neobvykla cena) a naratate si lepidlo a robotu tak sa dostanete mozno aj na vyssiu cenu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?