Artefakty na vinylovej podlahe

Ahojte, potrebujem poradit s vinylom, uz som dost zufaly 😞 Firma dodala a a aj polozila vinylovu podlahu, jedna sa o Object Floor 2 mm s naslapom 0.2mm. Hned prva varka podlahy bola kazova, boli v nej otlacene navody, ktore nezmizli a lamely nepasovali - velke spary (krive lamely). Vyrobca to uznal a poslal novu, novsi typ, spary uz boli lepsie, ale stale to chlapi museli dorovnavat na silu a gumennymi kladivami. Cele to dokoncili, ja som to prevzal a ked zapadalo slnko, objavili sa vsade na podlahe rozne artefakty, doslova diery od kladiv, rozne vlnky atd, ktore na dotyk necitit, je ich vidiet iba v tieni, na priamom dennom alebo umelom svetle neni vidiet nic. Firma uznala ze to nie je pekne, skor naopak a nakoniec sme sa dohodli na strhnuti. Nakolko som uz vobec tento tenky vinyl nechcel davat, lebo tomu proste neverim, ze to niekto polozi pekne, hladali sme dalsie riesenia. Je tam 15mm nivelaku a tvrdia ze to sa uz zbrusit neda a podlaha je presne vo vyske dlazby, cize nemam moc moznosti sa hybat v hrubke podlahy. Chcel som nech zbrusia tie 3 mm a dame tam 5 mm click, ale ze to nejde, jedine to tak zbrusit v mieste styku dlazby a vinylu s cim som nesuhlasil, lebo je to centralna chodba, kde z oboch stran ide svetlo z francuzskych okien a vsetko tam vidiet na tej podlahe. Nakoniec sme sa dohodli, ze tam dame semi-komercnu podlahu od Tarkettu, tiez 2mm, ale uz s tvrdym naslapom 0.55mm, vraj by to malo pomoct. Je tu niekto naozaj skuseny a moze mi potvrdit, ze to pomoze? Momentalne je podlaha strhnuta a ked vidim, ake to bolo pekne pred pokladkou a ako hrozne vyzeral vysledok, nemam doveru v to, ako bude vyzerat vysledok na takomto "pouzitom" nivelaku. Pripadne ak mate nejake odborne rady budem rad.. sorry za roman, ale v skutocnosti som toho este vela vynechal.
Odpovedať
@victorius no bude to uz len horsie. A pri tom v hornbachu je klik vinyl 4.2 uz za solidnu cenu.... ziadne nula cela nieco.
Odpovedať
mne keď kládli vinyl, žiadne kladiva nepoužili. Nakoniec sme to len valcovali . Mal som od českej fy Fatra
Odpovedať
Profilova fotka
@victorius pokladat lepeny vinyl kladivami je svetovy unikat . To nevydrzi ziadny vinyl , ani ten od Tarkett . Problem je evidentne skor v instalaterskej firme . Material je potrebne pred instalaciu aklimatizovat , tym sa odstrani pripadne pnutie , ktore vedie k deformacii lamiel . Pokial lamely nie su rovne / treba to odskusat poskladanim ,, na sucho ,, bez lepidla / a pri pokladani vznikaju skary , tak donucovacie prostriedky pouzitim kladiv to len zhorsia . Rovnako aj nespavne lepidlo a hlavne hrubka lepiacej vrstvy mozu vyvolavat podobny efekt . Vela lepidla /hruba vrstva/ + par dobre mierenych uderov kladivom a preliacinove umelecke dielo je hotove - zial nezvratne . Lepena vinylova podlaha sa lepi pri spotrebe lepidla 250-300g/m2 a po pokladke sa iba zavalcuje . Tarkett je urcite ok , ja by som ale doporucil niektoru z kolekcii s hrubkou 2,5 mm .
Odpovedať
@parkett_mann Sorry pomylil som sa, ten novy je 2.5 mm Tarkett podla vyrobcu. Co sa tyka aklimatizacie toho Object Flooru, cakali sme 2 tyzdne ci sa to vyrovna, bolo to na sucho naskladane na zemi a skoro nic, takze sa to rozhodli napasovat nasilu, kedze vyrobca tvrdi, podla ISO normy, ze 0.5mm odchylka je na dlhej hrane OK. Bol to pozerat aj reklamacny technik od lepidiel (Ceresit), ked to strhavali a povedal, ze lepidlo bolo OK. Pouzivali 1mm zubkovu stierku na lepidlo. To kladivo dostalo aj mna, pri novej pokladke tam asi budem nad nimi stat. Kazdopadne ma desi, ze ten nivelak uz neni pekny rovny, lebo aj ked sa to lepidlo strhlo, ostava tam taky tenky zubkovy film.
Odpovedať
@dent Ja som klik nechcel, lebo som chcel aby sa dali lamely vymienat, ked sa poskodia, ale ze s tym bude takyto problem, na to ma nikto neupozornil, bolo mi povedane, ze spravia nivelak a bude to pekne. Teraz uz ked mam podlahu v takej vyske s tym uz asi moc nespravim, jedine zbrusit diamantom a potom novy nivelak, len to uz robit nechcu. A oni maju kliky od 5 mm..
Odpovedať
Profilova fotka
Tá 4. fotka to je strašné. Ja by som od nich už nič nechcela, bála by som sa že aj keď by mi dali novú podlahu zas to pokaslú. Nemôžete od toho odstúpiť ? Ďalšia vec povedali Vám že sa nedá zbrusit vrstva nivelaku o 3mm ? Veď na to sú firmy, ktoré Vám vrstvu zbrusia na požadovanú výšku. Nechápem že nedá sa. Je to Váš dom, Vaše peniaze, Vy tam budete bývať tak sa nenechajte odpalkovať že nedá sa. Ja by som na Vašom mieste chcela presne vedieť kde sa stala chyba. Ale ako hovorim už by som od nich nechcela nič. Odstúpiť od zmluvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?