Akú zdravotne nezávadnú podlahu do detskej izby?

Profilova fotka
čitalal som o Geflor
Odpovedať
korkovu podlahu od jelinka
Odpovedať
a akoze ostatne su zdravotne zavadne???? =-) a co ked sa tvoje deti budu chciet hrat v inych miestnostiach? Nedovolis im, lebo je tam vadna podlaha, ci co? Ludia,neblaznite ;-)
Odpovedať
A podla teba obycajna laminatova plavajuca ako ma 99percent slovakov skodi zdraviu deti???? Podla mna keby bola nejak skodliva tak by ju nepredavali. Ale kto ma peniaze navyse tak rad zaplati za taku istu podlahu predrazenu s napisom zdravotne nezavadna.. To je ako s dojcenskou vodou, ludia maju taku istu doma z kohutika ale blbost naroda... kupime radsej pre dieta z obchodu lebo ta je pre deti.. presne ta ista voda.
Odpovedať
@linda20111 tak to si na omyle ze neskodi. kazda umelina skodi. vyparuju sa z nej skodlive latky - velmi pomalicky. nehovorim ze ta to zabije, ale moze casom sposobovat alergie, ked je to v miestnosti kde sa spi... vsak to sami vidime na tom kolko je dnes deti s alergiami... ja si nepamatam, ze generacii dnesnych 30-40tnikov by tolki mali alergie.. .alebo v generacii nasich rodicov, ci starych rodicov... preto je vhodne mat postel, nabytok a podlahu v spalni (detskej) z prirodnych materialov. samozrejme naj je drevo (treba ale zvolit aj zdravotne nezavadny lak), ale je financne najnarocnejsie. ale su dnes ine prirodne materialy - linoleum, marmoleum.
Odpovedať
my mame vinylcork od jelinka a je vraj antialergicka a nezavadna...
Odpovedať
Možno generácia 30-40 a starší, nemá také alergie preto, že sa vtedy hygiena detí nebrala tak strašne vážne. Keď vidím ako dnes rodičia pristupujú k deťom tak mi je zle - ako v nejakom laboratóriu. Všetko musí byť sterilne čisté, ničoho sa nechytať, nedýchať - ideálne mať savo v spreji po ruke. Ale k téme: Zdravotne nezávadné môže byť napríklad drevo (ale tam je to skôr o laku). Prírodné linoleum je určite tiež dobrá voľba - hlavne kvôli údržbe a má prirodzené bakteriostatické účinky - pre kľud v duši:) Samozrejem korok tiež. Avšak musím dať za pravdu tým, ktorí hovoria, že ktoré sú to tie závadné??? Áno, v dobách minulých sa PVC vyrábalo kdejako - ftaláty frčali do ovzdušia a všetci si dobre pamätáme na ten zápach v škole. To bol bordel, ktorí dýchali aj súčasní 30-40 nici a žijeme... Doma by som to teda však rozhodne nechcel... katastrofa skôr je, že to ešte na niektorých školách stále majú. Pradím takto - pokiaľ budeš kupovať PVC - tak treba možno trochu priplatiť. Inak by som sa toho vôbec nebál... Gerfloor OK
Odpovedať
myslím si, že toto je otázka od veci, lebo GERFLOOR je textilná podložka vinylovej podlahy, ktorá sa skladá z niekoľkých vrstiev a jednou z nich je aj roky vyrábané PVC-polyvinylchlorid-plast so zmäkčovadlom DINP, ktoré obsahuje ftaláty, tie sa uvoľňujú, ale 3/4 ľudí má plastové okná, plast. fľašu pre dieťa, plast. hračky , misky v kuchyni , doplnky a všeličo je z plastu, čo máme okolo seba a tam sú tiež ftaláty, a nikto to nerieši, ešte aj cumeľ pre bábätká je z umeliny, treba sa asi spoliehať len na to, že koncentrácia tej hnusnej chemikálie nám naozaj neublíži, ale MNE OSOBNE JE Z TOHO ZLE!!!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?