Akú podlahu dávate pred krb?

Co davate pred krb? Dlazbu? alebo nejaky iny napad? Aka velka ma byt podla normy ta plocha pred krbom a okolo? zacinam byt dost bezradna, lebo v obyvke budeme mat drevenu palubovku a neviem, co dat pred krb :-( Obyvka pokracuje kuchynou, tam bude biela dlazba, ale davat tu bielu aj pred krb sa mi velmi nepozdava. Ak mate nejake inspiracie, budem rada...
Odpovedať
1
2
Udajne podla normy ma byt hlbka obkladu pred krbom 80 cm. Nasa projektantka tvrdi, ze je to hlavne y dovodu neposkodenia podlahy pri manipulacii s krbom a podla nej nieje taka hlbka az tak nevyhnutna ??? My davame keramicku dlazbu farebne velmi pribuznu s podlahou . Inak vo fotogaleriach su vacsinou krby bez dlazby...asi len pre efekt. Keby tu niekto objasnil nevyhnutnost normou stanovenych 80 cm , uvitam i ja, sami este nie sme rozhodnuti aku hlbku budeme pokladat.
Odpovedať
Profilova fotka
je to vraj blbost,, my okolo krbu nejdene davat nic, hned buce plavajuca, vraj tieto normy platia len pre otvorene ohnisko, co my s klasickou presklennou krb. vlozkou nemame :) a ked budu pindat, dame na zem kalene sklo, videla som to u znamych... kazdopadne, 80cm je riadna blbost... ak treba, tak menej. :)
Odpovedať
No to ste ma velmi nepotesili, ze 80 cm =-) Najradsej by som nedavala nic, lebo sa nam to tam vobec ale vobec nehodi :-( Ak, tak mam chut tam dat len nejaku platnu, ako pise katrin, mozno nejaku kovovu..to by sa nam hodilo viac...
Odpovedať
Profilova fotka
akvi: nam to povedal krbar, ze to netreba pri sklenenom krbe, tak neviem.... ale proste s dlazbou neuvazujeme.... :-p zakon schvalnosti je aj tak taky, ze ked ti ma vystrelit iskra s krbu a mas 80cm oblozene, tak ti vystreli 82cm daleko.... :-p
Odpovedať
katrin21 - presne tak, zakon schvalnosti plati dokonale.. len ono ta norma je aj koli poistovni. Ze vraj, ak nemas to oblozenie a vyhoris, poistovna ti to neuzna. :-S Ich nezaujima, ze iskra z krbu moze vyletiet kludne aj dalej.. Aj ked teda..my mame klasicku pec, kurime v nej nonstop celu zimu, pred pecou je plech 40x30 cm a dalej je lino.. Zatial ziadna iskra nevyletela dalej, ako na ten plech a ak aj vyletela na lino, pokial som to zbadala hned a zahasila ju, tak ziadna prepalenina sa neurobila. Ach jo..asi zacnem patrat po nejakej efektnej kovovej platni, lebo si absolutne neviem predstavit, ze narusim priestor nejakou dlazbou :-(
Odpovedať
Profilova fotka
no .. pochybujem, ze z krbu vyhorime...krb bude horiet, len ked bude pod dozorom....a otvara sa len ked sme tam a prikladame, takze... pre mna to nie je extra dobry argument... :-p :-)
Odpovedať
ved ani pre mna, ale niekto mudry zase raz nieco vymyslel ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
no ved len ci je to pravda.... :-p a co taki, co kolaudovali, ako moji kmotrovci, a nemali ani krb , lebo nemali nan, tak mali len dieru v stene na komin.. tym co povedia? nic :-p
Odpovedať
my sme dali nerezovu platnu 1mm hrubu. hodi sa to aj do moderneho interieru. Od okraja krbu to pretrca cca. 30 cm. Uplne to staci.
Odpovedať
Profilova fotka
hej, staci, len je to ostre ke zavadis malickom..alebo nie? lebo ti znamy co maju to sklo, tak je hruhe asi 5mm a podla mna take babo a pod by o tom zakoplo a bosou nozkou nic moc.. :-p a aj dospely moze.... tak neviem.... asi to budeme riesit az ked to bude nevyhnutne ;-)
Odpovedať
Nie, Katrin, vobec to nie je ostre. Mame male babo, tak sme si na to davali extra pozor. Ked sa ten plech zreze, tak hrana sa zaobli. Je to uplne bezpecne.
Odpovedať
Profilova fotka
nemozes dat potom niekedy foto? take v detaile myslim.... :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ono, nemyslim ostre ako take, ano to sklo nie je ostre, je oble.ale zakopnut sa da, hlavne takym detskym mini prstekom, chapes, ako ked zakopnes malickom o prah, to je ine žúžo :-D
Odpovedať
au katrin az ma v hlave pichlo ked som si to predstavila.
Odpovedať
Profilova fotka
no... :-D
Odpovedať
jasne, dam foto. O jeden milimeter sa predsa zakopnut neda :-D . Pol centimetra to je nieco ine ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
:)
Odpovedať
My tiez nebudeme davta nic a bude drevena podlaha, nepaci sa mi dlazba a potom drevo, teraz mame laminat-ten nehori takze netrebalo nic davat pod krb, mam krb 15 rokov a ak aj nieco padne na zem raz za cas hned to zdvihnem,inak je krb zatvoreny.
Odpovedať
pridavam foto detailu. To samozrejme nie je moja noha, ale babatka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
wow, to vyzera inak super :) ale asi sa to nehodi do kazdeho interieru... uvidime, ci by sa nam potom hodilo... to ma fakt len 1mm? sranda..a je to velmi drahe?? alebo sa to da prezit..? a kto vam to vyrobil?
Odpovedať
aj sa to v pohode udrzuje. Ja si dokonca viem predstavit aj cast krbu mat tymto oblepenu napr. taky siroky ram okolokrbovej vlozky alebo iba taky sirsi pas. Ale my mame volne stojaci krb, takze sme dali iba na spodok. Kupili sme to v Ital inoxe, ale museli sme kupit celu platnu (myslim boa 2x1,5 m ale nie som si uplne ista) a potom sme to dali odrezat, kde obrabaju a rezu kovy. Maju ich v roznych hrubkach, cenu si uz nepamatam, ale bola ok. Aj ta 1mm hruba je dost tazka, takze sa boky nedvihaju. Ale dala by sa na podklad aj prilepit, pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
My spekulujeme nad kalenym sklom, je to priesvitne a na parketach to vobec nie je vidiet. Na zimu to polozis pred krb a v lete, ked sa nekuri, tak to jednoducho odlozis do garaze. Mate to uz niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to videla u znamych, pisala som :) ale mne to prislo nebezpecne na zakopnutie,ale ak to bude nevyhnutne, som ochotna do toho ist....
Odpovedať
Ta kovova platna sa mi pozdava coraz viac...Len mne by sa hodila taka akoby hrdzava, nie nerezova.. Uz som vravela muzovi, snad nieco zozenie :-)
Odpovedať
my tiez budeme davat s najvacsou pravdepodobnostou to sklo ako pise ferenju, hrany vedia byt aj brusene do stratena, ako som videla, tak neviem ci sa o to da zakopnut :-N ale paci sa mi aj varianta od evikg ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
evikg - nevidno na vasej platni capky? A na skle? My sme nakoniec dali zulovu platnu v celku, podobnym materialom mame oblozene aj krbove dvierka. Je to fajn, ale nevyhodou takehoto riesenia je ze je to hrubsie ako parkety a rohy sa nedaju az tak na tenko zbrusit. Takze my ich mame zbrusene do sikma, nie su ostre, ale aj tak nie su v rovine s parketami. Zatial sa na tom nikto nepotkol, je to hladke a tie zbrusene hrany tomu aj zabranuju.
Odpovedať
@vivianaba - praveze sa cudujem, ze tam capky nie su. Asi zavisi vzdy od kvality nerezu. A tu to samozrejme s mastnotou neprichadza do kontaktu tak ako je to v kuchyni.
Odpovedať
akvi najlepšie je dlažba vo farbe podlahy drevenej, 80 cm pred krbom v úrovni podlahy bez lišty, je to presná práca ale šikovný podlahár to vie spojiť bez lišty. ]-( ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
evikg: podla mna , naboso tam musia byt otlacky.... v ponoskach jasne ze nie...
Odpovedať
a ako ukoncite parkety pri krbe? nechcem tam davat parketovu listu ale neviem co tam dat miesto nej.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?