Ako odstrániť nastrelenú podlahovú lištu

Ahojte, kúpil som byt v novostavbe a on je v štandarde s plávajúcou laminátovou podlahou, obohnanou po stenách drevenou lištou. Tá je vraj nastrelená (nie sú v nej žiadne klince ani šróby, iba drobné dierky, najmä pri spojoch). Problém je pre mňa v tom, že o nastrelovaných lištách som nikdy nepočul a ja chcem tú lištu odstrániť v kuchyni a vo výčnelku pre skriňu, aby som mohol aj tú kuchyňu a aj tú skriňu viesť od steny. S tou lištou mi tam zostáva 1,5 cm medzera. Vie mi niekto poradiť, ako by som tú lištu odstránil?
Odpovedať
pajser urcite pomoze... ale bez poskodenia to urcite nepojde
Odpovedať
Profilova fotka
@argazaar presne tak .ak je to nastelene klincami ine ako pajser nepomoze. s citom pomaly skusit vypacit. pravdepodobne ak je to bezna MDF lista klinec ostane a lista sa vytiahne. naspat nalepit mamutom a dierku po klinci zatmelit..
Odpovedať
@argazaar ja by som do listy vrtol samorezku a za tu to vytiahol... pajcerom len ponicis stenu naokolo.
Odpovedať
je naozaj drevena? kedze je tam lamino podlaha, tak lista nezvykne byt drevena. Najprv by som narezala nozikom tam kde ma koncit a potom by som jadrovym vrtakom obvrtala tam kde je klincek a potom tahala za valcek co tam ostane po odstraneni listy :) viac sofistikovanejsie si neviem predstavit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ak nie je lista z dreva co pochybujem pri plavacke tak by si narobil viac skody ako uzitku , ak by navrtal samorezku do listy..a okrem toho bude mat o dierku viacej..
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo dalo by sa to odrezat tou multifumkcnou pilou, co stale reklamuju v tv a nepotrebnu listu potom vytrhnut
Odpovedať
@argazaar my sme mali nastrelene listy a same poodskakovali od steny, takze ja som ich normalne dala prec s priborovym nozikom, nic sa neposkodilo, a ked by sa aj poskodilo, pises ze tam ides davat nabytok takze lista spat uz nepojde a nebude to tam ani vidiet.
Odpovedať
@richard71 tak ratam s tym, ze listu uz nepotrebuje, takze ci v nej bude dierka naviac je jedno :)
Odpovedať
Díky moc ľudia. Vyskúšam navrhnuté spôsoby. Snáď to pôjde dole tak jednoducho, ako hovorí @denisafono. Bude to všetko síce za stenou a väčšia časť lišty bude tak či tak vyhodená, ale nerád by som napríklad poškodil stenu páčením, pokiaľ nemusím. Potom dám vedieť pre referenciu. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?