Aká je vhodná skladba pre ľahkú plávajúcu podlahu?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je pri rekonštrukcii tehlového bytu s betónovou podlahou vhodné zvoliť pri pokládke ľahkej plávajúcej podlahy (zatiaľ len v jednej izbe) postup: geotextília - liapor - nobasil (resp. isover) - OSB - mirelon - OSB (krížom) - hydroizolačná fólia - tenká kročajová izolácia - laminátová podlaha? Ide o to, že nikde som sa nedočítala, či takáto skladba ľahkej plávajúcej podlahy je použiteľná :) Ešte, medzi touto a vedľajšou miestnosťou je vymurovaná priečka o šírke 10 cm a potrebovala by som vedieť, do akej výšky je potrebné vyliať (betónom či anhydridim či nivelačkou) priestor medzi zárubňou, či stačí len po výšku liaporu, či až nad tie OSB dosky či do akej výšky by to bolo najlepšie? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
geotextilia (da sa nahradit izolaciou ak je vlhko) - liapor alebo nobasil ( bude jedno alebo druhe ,nie oba) osb+osb (mirelon medzi nema ziaden efekt) ,folia , krocajovka , lamino. vyliat na vysku osb ,ak chcete mat podlahu zarovno to jest
Odpovedať
Profilova fotka
tých vrstiev je tam nekonečne veľa, aj pri lisovanom nobasile to môže plávať, ak tam je tepelná izolácia, nie je potrebná kročajová, prepokladám, že to je na poschodí (alebo nad suterénom) rošt vyplnený tepelnou izoláciou, na rošt osb, mirelon, potom plávajúca. fólie proti vlhkosti sa vkladajú, len ak je riziko vzlínania vlhkosti z podkladu(čestvý betón), čo pri rekonštrukcii nehrozí.
Odpovedať
Ja mam cca 17 cm priestor pre novu podlahu. Je to tiez v starom tehlovom byte na 2.poschodi. Pod nami teda vykurovany priestor. Chcem tam dat podlahove kurenie heatflow. Aku mam dat skladbu podlahy? Chcem dat eps a anhydrid + nejaku finalnu vrstvu (kuchyna, chodba, kupelna dlazba; spalna a obyvacka asi koberec). Vykurovaciu foliu by som asi dal pod anhydrid, aby to malo nejaku zotrvacnost pri vyseciach... Uvazujem spravne alebo poradite ine? :) dakujem za rady.
Odpovedať
otazka bola myslena skor ci je mozne povrch vyrovnat pred kladenim izolacie liaporom, kedze suchy proces je z casoveho a financneho hladiska najvyhodnejsi, podlaha su betonove panely, ale dost krive na povrchu (skoky do max 20mm). dnes nam bol ponuknuty Rockwool Steprock HD, s tym ze predajca ma udajne informaciu o tom ze je ho vhodne pokladat na vyrovnavaci podsyp. predtym boli v izbe parkety a skladba bola skoro 40 rokov obdobna- vyrovnavaci podsyp pieskom, izolacia podobna heraklitu a na tom smola a parkety. max. mozeme ist do 120mm vysky a preferujeme suchy proces
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?