Bungalov s využívaným podkrovím - ako a čo zatepliť?

Dobrý deň, staviame bungalov so sedlovou strechou a priestor pod strechou by sme radi nejako využili. Preto tam plánujeme herňu, pracovňu, miesto na prespanie hostí, sklad alebo pod. Rád by som vás preto poprosil o rady akú skladbu podlahy/stropu zvoliť a tiež kde a čo zatepliť - strop aj strechu alebo len strechu? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Iba strop
Odpovedať
@andrew26 Všetko.
Odpovedať
@andrew26 No ked v priestore pod strechou maju byt vyuzitelne priestory tak izolacia musi toto vsetko pokryt. Nemoze tam byt predsa v lete pelko a v zime mraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrew26 strechu
Odpovedať
Ako vidím, sú tu rôzne názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrew26 ak to bude sklad (prevážne zbytočností čo síce oveľa neskor ale predsa skončia na skládke) stačí zatepliť strop....je to lacnejšie (menšia plocha a jednoduchšie) Ostatné účely vyžadujú zatepliť strechu čo je drahšie a komplikovanejšie - väčšia plocha a potreba pomocnej konštrukcie na zateplenie a v konečnom dôsledku to pri rovnakej hrúbke zateplenia prináša celkovo vyššie straty celého domu. Tretia alternatíva je to čo napísal @chrobak7...teda strop aj strechu....to je úplne najdrahšie a najkomplikovanejšie ale zmenší to celkové straty objektu a umožní to podkrovie využívať ľubovoľným spôsobom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte, pridám sa do diskusie. Podkrovie nechceme využívať ako obytný priestor. Skôr skladovanie vecí (farby, zbytky laminátu,...). Máme zateplený len strop, nie strechu. Chcem sa spýtať, je možné skladovať tam tieto veci, ak je tam v zimnom období zima a v lete horúco, je možné tam tieto veci skladovať?
Odpovedať
@bellatrix27 A nezmrznú ti tam tie farby? Laminátu to je asi jedno ale tekutiny, ktoré niesu na báze alkoholu by som na takom pôjde asi neskladoval.
Odpovedať
Hej, farby by som tam tiez nedal. V zime tam bude pod 0 a teraz v lete na pocit aj 55C 🙂
Odpovedať
@milanista a laminát je fajn? Prípadne časti pracovnej dosky z kuchyne? Veci, ktoré nám pri stavbe nenapadli. Dali sme si ten priestor zväčšiť, aby sme tam mohli mať aj sezónne veci v krabiciach plastových. Ale obávame sa toho a teraz to tam hore je prázdne a zaberá nám to miesto v dome.
Odpovedať
@bellatrix27 pokiaľ na laminátovú podlahovú krytinu či štandardnú kuchynskú pracovnú dosku nebude pršať tak sa im nič nestane. Ja mám zvyšnú laminátku už roky v kôlni a nič jej nieje. A tá kôlňa ani nieje z jednej strany uzavretá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?