Stavba základov plotu po častiach

Dobry den, Chcem oplotit pozemok 28x20,5. Z 2 stran chcem mat stiepane tvarnice+kovanie a z dalsich 2 stran iba murik a pletivo. Zaklad by som chcel mat tak 80 cm do hlbky. Kedze nemam moznost zohnat ludi k vylievaniu zakladov a pod, tak sa chcem spytat, ze ci je mozne robit tieto zaklady po castiach (naraz jednu stranu)? vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie by to bolo vilatv celku nech to vytuhne spolu
Odpovedať
Ak to robis tak tak by som nechal trcat nejake roxory z hotowej casti a ked budes robit druhu tak sa to aspon takto prepoji...
Odpovedať
@rasto7764 presne takto som to myslel...aj mi napadlo zajst "za roh" aspon meter a + nechat trcat rohory. Ide mi len o to, ci to staci, ci do tej spary nenatecie voda, ktora moze zamrznut atd.
Odpovedať
pripadne je rozumne stavat plot tak, ze do vykopy na spodok nasypat a zarovnat strk, rovno na to ukladat debniace, vystuzit a zaliat betonom z miesacky?
Odpovedať
@kkristian ufff,ta prwa cesta sa mi zda lepsia,nebal by som sa zatecenia,malo by to by ok
Odpovedať
@kkristian Nie je to problem, treba nechat trcat vystuz a pred pokracovanim v betonazi treba navlhcit styk zatvrdnuteho zakladu a beton sa naviaze. Na funkciu to nebude mat ziadny vplyv. A ano na dno vykopu mozete kludne rozprestriet 5-10 centimetrov strku, ktorym si vytvorite vodorovnu rovinu a rovno na to ukladat DT-cka. Netreba hlavne zabudat na to ze sa zalieva max. 4 rady debniacich tvarnic , beton treba dostatocne zhutnit a zvislu vystuz odporucam narezat na vysku 5 DT-ciek aby ste nemuseli tvarnice dvihat do vysky nad hlavu.
Odpovedať
@engineer dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?