Plot medzi susedmi

Ahojte, vysvetlim Vam nasu situaciu s polotom. My aj susedia sme sa nastahovali zhruba v rovnakom case. My mame male deti a oni maju dvoch velkych psov, tak oplotenie bolo pre nas jedine vychodisko. Celu ohradu aj od ostat.susedov sme robili - tycky, pletivo, nepriepustna siet, vyska 150 cm. So vsetkymi sme hovorili vopred, vsetci teda vedeli, ze nasa ohrada bude takato. Jeden sused si zmyslel, ze chce betobovy cca 2 m plot, tak si popri nasom plote vylajnoval trasu, kade ma ist UNCecko. My sme robili nas plot éste 10 cm k nam do vnutra na nasom a sused zacal lyzicou rypat nemilosrdne tesne popri nasom plote. Vysledok? Vsetky nase tycky su uz nahnute k nemu, pletivo, sietka, splonovaci drot dotrhane... Jedna strana ohrady uplne znicena. Teraz len cakam, kedy ho zbadam a "podakujem mu". Zaiste mí odpovie, ze ked on spravi betonovu ohradu, ze my mozeme dat dole nasu ohradu, ale... Prvi sme tam robili plot my, takze on robit nemusel. A teraz,nked nqm znicil plot, zase musim ja ustupit a spravit po voli? Otazka je, ze sice ma vykopy, ale kedy zrealizuje ohradu je otazne... Nase male deti a ich velke psy, to nemoze ist dokopy. Poradte, ako by ste reagovali v nasej situacii. Pekne dakujem za kazdy prispevok.
Odpovedať
No nepomozete si. Vy ste si dali plat na svoj pozemok, on chce mat svoj plot na svojom pozemku, takze ci mate dva alebo jeden, je uplne jedno, kazdy si na svojom moze robit co chce. Ze Vam znizil Vas plot, teda Vasu vec, za to ho mozete jedine zalovat na sud. Ci Vam to vo Vasej situaciu a pri situacii v nasom sudnictve nejak pomoze, to si musite sami zvazit. Mozete skusit dat staznost na obecny urad, ale ti mozu mu tak akurat nieco odporucit aj to len vtedy, ak budu sami chciet.
Odpovedať
@hamonny nie som odborník, ale tejto téme som sa trošku venovala, lebo nám sa stalo to isté, že sused si spravil murovaný 2 m plot...ale tam bol ten rozdiel, že ho spravil presne na hranici...respektíve už za hranicou pozemku.....skúste si zistiť, či na takto vysoký plot nepotrebuje stavebné povolenie, a tým pádom súhlas susedov......
Odpovedať
@babulka1978 Dakujem pekne za reakciu, myslim, ze ho spravil akoby na hranici a geodet hovoril este o cca 7-10 cm tolerancii. Ide mi aj o to, ze hoci si ho aj robil na hranici, ci musel znicit uplne ten nas uz postaveny plot. Nemal sa vlastne viac potom stiahnut do svojho pozemku? Uz je vykop spraveny a chcela by som mu to diplomaticky vytmavit, len neviem, co mozem, ked vykop je ux spraveny a nas plot zniceny.
Odpovedať
@danken234 Dakujem, presne na toto som narazala... Sud ani len nezareaguje a OcU asi podobne. Uznajme, ze dvaja priami susedia a dva ploty, no to sa nevidi casto. Ale viem, ze na to pravo ma. Len mi je luto toho nasho oplotenia, ktore behom par minut zmenil na nepoznanie...
Odpovedať
Profilova fotka
@hamonny už s tým vašim plotom nič nenarobíš.. a bud rada že si tam ten plot postavý - aspon sa nemusíš na neho dívať. škoda, aj taký musia byť
Odpovedať
@slabachvila Mas uplnu pravdu. Cim viac som bola proti betonovym opevneniam okolo domov, teraz asi ocenim prvykrat tieto kolosy v zmysle, ze sa na neprisposobivych susedov nemusim pozerat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hamonny ked ma vykopane zaklady na plot, mal by mat stavebne povolenie. Zisti si to a pohroz mu, ze to ohlasis ako ciernu stavbu. Hned prva veta http://urobsisam.topky.sk/navody/stav... sorry, ale je tu aj protiargument http://www.terrabella.sk/poradenstvo/... tak ci tak, skus si zistit ci ma vsetky papiere.
Odpovedať
@hamonny OU musi zareagovat na vas podnet!!!!! Mna suseda zazalovala,pri stavbe nasho plotu sa jej ohol jeden hrdzavy asi 50rocny stlpik,jej plot bol cely potrhany, hrdzavy, nachyleny do strany,postavili sme novy murik+zelene pletivo. OU teda stvebny urad nam dal pisomnym prikazom dat to do poovneho stavu,takze sme ten stlpik zakopali ako ho mala povodne-nebol betonovany. predtym som na "mieste cinu" mala stretnutie s pani s uradu - takze kazdu staznost musia riesit. mohla suseda zastavit mna kedykolvek,ale ona to hned riesila na urade. Takze oslov suseda,aby vam dal plot laskavo do povodneho stavu a urychlene,ak nebude chciet napis pis.staznost na OU.
Odpovedať
@atlaska @mariand Dakujem Vam. Skusim dat s nimi rec a pockam si na reakciu, ten obec.urad budem mat v zalohe. Vdaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
hamonny podľa mňa je zbytočné riešiť tento problém, čo lepšie pre teba mohol suseď urobiť? veď postavil betónový plot, ktorý je bezpečnejší aj pre tvoje deti (spomínala si že sused má psov) Ja by som si na tvojom mieste svoj pletivový plot vyhodil, upravil terén,k betónovému plotu nasadil napríklad takéto rastliny(viď foto) otvoril fľašu šampanského a pozval suseda....nie je nad dobré susedské vzťahy.....Načo si budete robiť prieky, veď s ním budeš susediť (a možno nielen susediť :)))))))celý život
Odpovedať
Profilova fotka
@lacino42 no, ked si to pozries este raz, tak ten sused plot este nepostavil.. a to je problem.. inak pekne foto;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?