Ako vystúžiť plot z betónových tvárnic?

Profilova fotka
Ahojte, planujem celne oplotenie z betonovych tvarnic (Semmelrock castello) tvarnica ma dve diery na zalievanie a vlozenie vystuze.Chcem sa opytat ci je nutne vkladat vystuz do kazdej tvarnice? alebo netreba? planujem aj vodorovnu vystuz. PLot bude mat vysku cca 180cm a dlzku 7m. Iste sa popytam na postup montaze aj dodavatela,chcel by som vsak poznat aj nazor od vas co ste takyto plot stavali. dakujem
Odpovedať
Vertikalna vystuz : V mieste stlpika sme dali vystuz do kazdej diery, medzi stlpikmi len do jednej diery. V mieste ukotvenia brany 2x vystuz do kazdej diery. Horizontalna vystuz : kazdy druhy rad (medzi 1-2, potom medzi 3-4...) Bloky maju drazku na HZ vyztuz len na jednej strane a treba ich ukladat drazkami smerom k sebe, inak sa tam ta vystuz (6mm roxor) nezmesti a horny blok by 'plaval'. Aby ta vystuz dobre sadla vacsinu blokov sme este otlkali, pretoze drazky pre vystuz mali na okraji male vycnelky a blok by nesadol dobre na celu plochu.
Odpovedať
Profilova fotka
@markus238 Vdaka za info a foto pozrel som si cely album dobra praca a pekny domcek :) Este by ma zaujimalo ako ste zalievali tvarnice? kazdy rad ci dva tri rady?
Odpovedať
@richard71 ja som daval horizontalnu vystuz do kazdej druhej rady 8ku, vertikalnu som daval 12 do kazdej tvarnice + stlpiky 2 vystuze, do tej pri branke 4. Zalieval som kazdy rad zvlast, kedze som sa dost hral s kolikmi, aby to bolo rovno, pri nahadzovani 2. radu sa to uz hybalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkristian aha vdaka. Aky velky lot? kolko to zabralo asi casu? dik
Odpovedať
@richard71 naskladali sa 2-3rady a potom sa zalievalo. Zavisi to od toho ako sedia na sebe bloky, ked su dobre vykolikovane, otlcene a netancuju na tej hz vystuzi tak bez problemov sa da naskladat 3 rady a potom zalievat.
Odpovedať
richard71@ celkova dlzka 28 metrov, z toho 16m plny plot 8 radov, zvysok 3 rady a stlpik kazdeho 1,8 metra. Robil som to sam, akurat priatelka podkladala koliky, zabralo mi to asi 2 tyzdne (robil som to po 1x v zivote). Najhorsi je prvy rad, potom to uz ide rychlejsie. Navyse som musel vyrezavat drazky pre horizontalnu vystuz, kedze na to vyrobca zabudol :) (ABW alpsky plot MAX)
Odpovedať
@markus238 aj ja vazne uvazujem nad plotovymi tvarnicami castello, chcem sa opytat, medzi salovacie tvarnice a castello si daval aj nejaku izolaciu?
Odpovedať
@tixi nedaval som tam izolaciu, to ma zmysel ak je plot omietany aby nevlhla omietka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?