Aký záves použiť na zníženie šikmého stropu?

Ahojte, v obyvacke mam otvoreny strop (bungalov) a potrebujem ho znizit o cca 35 cm, chcel by som to dat spravit nejakemu majstrovi nakolko to nieje jednoduche, ale zaroven by som na to chcel dohliadnut aby to bolo spravene na 100 percent. Otazka je aky zaves pouzit pre znizenie stropu az o 35 cm aby to bolo dobre a bezpecne?? dakujem za rady
Odpovedať
nikto nic??sadrokartonisti kde ste??
Odpovedať
@igrak Dobrý den. Tak velké snížení je možné pouze pomocí drátů a nějakých rychlozávěsů. Aby to bylo bezpečné, tak se to musí udělat podle technických listů, protože ten podhled něco váží a tak se musí použít patřičný počet závěsů. Nejlépe je si to nastudovat na : http://www.knauf.cz/wpimages/other/do... Osobně preferuji dvojitou konstruci D112. Rychlozávěsy čtyřbodové, ale ty tam nejsou vyobrazeny. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Nasiel som takéto závesy..je možné ich ešte dodatočne predĺžiť cca o 10 cm? bude to staticky OK???
Odpovedať
ano ten nadstavec by bolo mozne pouzit. ak to este neni hotove, kludne ma kontaktujte.
Odpovedať
@rapidko este to nieje hotove, po intenzivnom hladani som nasiel este jedno riesenie a to predlzeny krokvovy zaves 500 mm, tento by som pouzil, urobil jednoduchu konstrukciu, CD nalezato a SDK platne tiez nalezato.. moze byt??
Odpovedať
ja by som daval platne po vyske, ked CD budu nalezato. tak by sa to malo robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@igrak Môže byť.
Odpovedať
@rapidko aky je rozdiel medzi tym ked ich dam po vyske a nie na sirku? pytam sa cisto z technickeho hladiska, zaujima ma to, dakujem.
Odpovedať
kedy si ich das na 40cm od seba, tak to je to jedno, ale myslím si ze rovnomernejsie sa prekryju ked budu na vysku. vdedy sa ti budu robit spoje pri strede celej tabuli, ale ak das na lezato tak spoje budu vzdy v 1/3 celej tabuli. no neviem kolko celych ti tam vojde,ale kedze tam nebude krízová konstrukcia, tak ja osobne by som ich ukladal navysku.
Odpovedať
@rapidko na vysku mi vojdu dve tabule t.j. 4 m cca.., na to sa potom napaja klasicky strop, pri takomto napojeni sa ako postupuje?dava sa tam nejaky profil alebo nieco ine??
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne krokvový záves pokiaľ ide o krov a v opačnom smere ako idú trámy .Vždy križuj aby nešli profily aj kartóny v jednom smere a to je jedno o aký podhľad sa jedná.
Odpovedať
@artgips nejak si to neviem predstavit dobre, mozes mi to pls opisat podrobnejsie..dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tu je to rozkreslené,ale ja používam krokvové závesy,princíp je ten istý,tak je to ale správne
Odpovedať
Profilova fotka
mam presne ten isty problem-dvojgaraz spojena sdomom, medzi krokvami mam uz vatu 15 cm, no chcem tam prekrizit este druhu vrstvu 15 cm.Strop je 15 stupnovy sklon.Chcem tam dat sadrokarton kvoli nehorlavosti, mam tam aj kotol, bude to vyuzivane do buducnosti skor ako tech miestnost,nie ako garaz.U mna je priorita co najmenej tep.mostov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Profilova fotka
krokva zaves
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
TOTO je presne tema pre mna, ako to dopadlo, ako si to vyriesil? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?