Zvuková izolácia na strop v paneláku

Ahojte všetci,prosím Vás viete mi poradiť,chceme rekonštruovať byt a uvažujeme nad nejakou zvukovou izolaciou na strop dáva sa niečo?Máte to niekto?Pomáha to?Prosím poradte.Alebo znížiť všetky stropy v byte??????????????
Odpovedať
juuj super otazka depecko nad nami byvaju studenti a to je hroza ]-( ciastocnym riesenim by mozno bolo, keby si na parkety (50 rocne neizolovane) dali aspon koberec, ale to ich asi tazko donutim :-| a tak som zacala rozmyslat nad polystyrenovym obkladom stropu, len ci by to pomohlo ... mate niekto skusenosti? alebo iny napad?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tiez by mi velmi pomohlo, keby uz niekto napisal radu :-) Byvame v prizemi a spime v miestnosti, kde nam priamo za hlavami buchaju vchodove dvere z vonku, hrozne, potrebovali by sme to nejak odizolovat |-|
Odpovedať
vraj sa to da, ale sa tým veľmi zmenšuje priestor. medzi stenou sa nechava min 10cm, potom ide material- izolacia a sdk vychadza to takych 20cm minus priestor. ja som chcela stenu od spoločných priestorov a výťahu , ale potom mi v byte ostáva chodba len 1m
Odpovedať
ahojte,tak v pia som hovorila s majstrom čo nám ide rekonštruovať byt a povedal že sa dáva sadrokarton,alebo ešte NOBASIL,ešte sa poradí s projektantom :-| Uvidíme.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som pocula o nobasile, nevies nahodou na kolko vyjde m2?
Odpovedať
nám sudedí spálňa s obývačkou susedov...a asi sú trochen nahluchlí....počujem celé večerné vysielanie ]-( ]-( ale to poriešim aj bez izolácie, nie? len nech ma poriadne napália... :-D :-D :-D slniečko...s vchodovými dverami máme aj my problém :-|
Odpovedať
slniecko neviem kolko to vyjde,potom dám vedieť. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
janino - :-D :-D :-D :-D :-D som sa pobavila, vraj susedov poriesim aj bez izolacie :-D :-D :-D :-D tak to ja by som potrebovala takto poriesit este pubertakov z baraku, kretenov :-D :-D depecko - oukej, cakam ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte ziadne nove info? Polroka sa tu nepisalo:-x . Aj my by sme chceli odhlucnit jednu stenu, sused totiz byt prenajima........................................... ]-( ]-( ]-( .
Odpovedať
ahojte,tak máme po prerábke.V kuchyni a v chodbe sme dali nobasil a v spálni len znížený strop.Zdá sa mi že v spálni to tlmí lepšie.Nad nami majú akurát obývačku dupot počuť,telku už nie.Ale v kuchyni to nepomohlo,skôr počuť ešte viac,lebo susedia dávali dlažbu do kuchyne aj chodby.Tak len pevné nervy.Pomôže len bývať na samom vrchu,pod strechou :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
fidelcarlos už býva v byte - Včera o 22:12 hľadám odborníka, ktorý by mi poradil ako efektívne odizolovať byt od hlučného nájomníka s ktorým sa nedá komunikovať. Na odizolovanie miestností mám nejakú predstavu, ale horšie je to v kúpeľni, v ktorej je vodovodné, plynové potrubie a ešte aj nefunkčná vzduchotechnika. Pomoc ,Help, Segítség
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte,skúste kliknúť na web: http://bezhluku.sk/ Firma Bezhluku s.r.o. -odhlučnenie bytov,stien,stropov a akustické riešenia v interiéroch...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
vladimir ma asi najlepsiu odpoved pre vas.poradte sa s odbornikmi na odhlucnovanie a potom konajte.neminajte si zbitocne peniaze a namahu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Pozrite si tento materiál vyzerá zaujímavo http://stavebnictvo.sk/profiles/blogs...
Odpovedať
Dobrý deň, mam záujem o zvukovú izoláciu rovnej strechy. Mam novostavbu RD . Strecha -plech -titan-zinok, 20 cm sklenne vata a sadrokarton . Až fuka silny vietor, tak je v izbách veľky hluk zo strechy, je počuť vlnenie plechu a narazy vetra na strechu.Tepelne nemám problém. Ako by sa to dalo odstraniť??
Odpovedať
O zvukovej izolácii odporúčam http://stavebnecentrum.sk/zvukova-izo... ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ak bude niekto riešiť zvukovú izoláciu tak z mojej skúsenosti je najlepšie použiť Basotect dosky. Lepšiu zvukovú izoláciu som nenašiel, je ľahká dá sa s nou pekne pracovať, natierateľná farbou. My sme tak riešili pivnicu v paneláku u kamoša a susedia sa prestali sťažovať na hlasnú hudbu keď skúšame. Použili sme 5cm hrúbku, čo nebolo najlacnejšie ale pri väčšom množstve to bolo výhodnejšie. Kúpené tu: http://www.izotes.sk/tlmenie_zvuku?pr... Preto určite to zamedzí aj hluku od susedov. :)
Odpovedať
@neverhood logicky to hluk od susedov nezamedzi, to by si oni museli odhlucnit byt od seba...
Odpovedať
Profilova fotka
Zvuková izolácia pomôže len plošne, lenže hluk sa šíri aj líniovo prostredníctvom väzby medzi panelmi, teda susedia nad Vami, ak nemajú kročajovú izoláciu, pri našlapnutí na podlahu sa zvuk šíri k okrajom stropu a tade sa prenáša cez tuhý styk medzi panelmi do stien a vibrácie sú reprodukované u Vás cez steny. Teda je potrebné odhlučniť aj steny. Odhlučnením stropu, docielite skôr len to, že vy nebudete rušiť susedov, pretože dopadajúci zvuk na izoláciu je pohltený pružnosťou izolačného obkladu a nerozvibrováva ďalej stropnú konštrukciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?