Údržbár v paneláku - práva a povinnosti

Zaujimalo by ma ake su prava a povinnosti udrzbara...totiz, obyvatelia bytov platia najom a z neho aj udrzbara a ktohovie, z coho je este plateny. Zaujimalo by ma, co je jeho pracovnou naplnou a najma za co si moze a za co by si nemal brat poplatky. 10evri chcel za vymenu hadicky od kotla! Ochota odmontovat radiator kvoli prerabke, veskera ziadna, len povedal, vsak vy si to urobite! (vlastne kurenie plynovym kotlom) Dalej nas zaujimalo, ci mozno odstranit radiator na chodbe - vraj by nam to neodporucal, bo kotol ma vraj velky vykon a nebude vyuzity (Viessman) a vraj nam od chodby bude tahat zima do celeho bytu...ale pokial viem, len minimum domacnosti ma na chodbe radiator...ak vobec.
Odpovedať
Ospravedlnujem sa, omylom vlozene do Fórum > Kúpelňa :-S
Odpovedať
Ja čo poznám "údržbárov" v bytových domoch, tak majú nastarosti len spoločné časti domu, čo sa týka vody, plynu, elektriny, v bytoch len po hlavné uzávery. A keď máte vlastný kotol, tak o kúrenie sa vôbec nestará. Resp. za poplatok... 10€ za výmenu hadičky - hmmm - s hadičkou alebo bez? Lebo pokiaľ s hadičkou, tak nepýtal veľa (dúfam že naspäť nešla pancierová flexi-hadička)... K tomu radiátoru - zadaj typ kotla (ideálne aj jeho minimálny výkon) a typ s rozmermi všetkých radiátorov vrátane toho na chodbe a potom sa bude dať viac povedať...
Odpovedať
Býva to ako píše dedo 758 hore. Ak chcete vedieť presne obrátte sa na správcu a ten vám musí podať presné informácie. Zistite si kto je jeho zamestnávateľom,pretože ak je ním správca tak by vám mohol poskytnúť aj iné údržbárske služby a správca by ich mal normálne zúčtovať a vystaviť faktúru...Ako keby ste si objednali firmu akurát ju máte v dome :-)
Odpovedať
My nevydrziavame ziadnych udrzbarov, ak sa nieco deje mam cisla zivnostnikov, s ktorymi bola v minulosti spokojnost pripadne referencie. Platime len za ukony. Bezne to funguje tak ze spravca drzi nejakych udrzbarov, ktori beru nejaky maly FIX a ostatne ukony su dodatocne hradene z FPUO. Lenze takto sa pripravujete o moznost vyjednat lepsiu cenu.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede
Odpovedať
@dedo758 pokusim sa vyzistit, este tam totiz nebyvame...
Odpovedať
@niless tiez by som to radsej riesila tvojim stylom...neviem, aky maju na neho nazor ostatni, mne prisiel dost neodborny, vsetko len hrrrr, od roboty prec a za kazde pohnutie prstom si plat...takze by som povedala, ze je tam vlastne aj zbytocny. i ked mozno teraz, kym nie je este cely barak zabyvany ho tam treba na odvzdusnovanie kotlov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?