Tipy ako co najlepsie vyuzit kumbal so spajzou v 3-izbovom bytu

Prosim budem rada za kazdy tip ako co najlepsie vyuzit kumbal so spajzou, je tam aj okno. My rozmyslame, tak ze by sme ho zachovali a zatial kym su deti (3,6 rokov) male urobit im tam satnik plus nejaku hernu citaci kutik, taku zasivaren,. Vedla budu mat izbu, no je pomerne mala za nas. A tym padom by mali viac miesta keby v izbe nemali skrine. A dobuducna tam urobit jednemu izbu sice mensiu ale mali by kazdy svoje. Byt je v povodnom stave, boli sme pozerat v bytovke 2 byty ako to maju prerobene. V oboch pripadoch mali vstup do bytu prave cez kumbal. Budem vdacna za kazdy napad ci radu
Odpovedať
1
2
Tu je podorys ako to mali prerobene v bytoch v bytovke
Odpovedať
Toto mi cca navrhla kamoska, ze ju to takto napadlo
Odpovedať
Profilova fotka
@krpec12 vzdy je lepsia skrina, ako satnik, pretoze v satniku musis mat chodbu, a to je prave to zbytocne miesto , skrinu otvoris a vyberas
Odpovedať
@jblaze zle som napisala pardon myslela som vstavane skrine
Odpovedať
mne sa ten napad so satnikom pozdava, v buducnosti nebude ani take narocne ho prerobit potom na nieco ine, na nejake ine vyuzitie. to, ze nebudu skrine v izbe, tym vies usetrit dost vela miesta, este ked si aj pisala, ze sa ti izba nezda moc velka.
Odpovedať
@krpec12 neviem si predstavit mat v tej kutici rodicovsku spalnu. Tiez kuchynu co mas v poslednom obrazku chces ako napojit na sachtu? Ked uz nejaka prerabka tak nejako dostat kuchynu do chodby ked ti nevadi ze nebude v nej okno. V 4 - obyvacku. Z tych kumbalov urobit vstup a zvysok porozdelovat. Alebo vas spaci priestor urobit v strede rozdelenim tej najvacsej izby. Ale tiez budete bez okna ale aspon vacsiu postel tam vopchate ako do tej kutici.
Odpovedať
@wivik prepacte, ten navrh je len taky co ona doma urobila a niektore veci sme riesili potom ked sme sa stretli.dala som ho tu len kvoli tomu kumbalu, ze je zacchovany. spalna by tam nebola samozrejme ale bola by v detska 1, kupelna bez vane s kutom. Kuchyna tiez tak nie to vieme, ze by neslo ta by bola na opacnej strane.
Odpovedať
Profilova fotka
@krpec12 trochu inak rozlozeny byt ma aj kolega tiez tu malu kuticu vyuzili potom na detsku izbu. ono priestor to nie je velky, ale ked je viacej deti a vyzadaju si svoj priestor a svoje sukromie, tak sa da uskromnit aj v mensej izbe.
Odpovedať
@krpec12 ked uz davat decku kuticu tak aspon inak otocenu a s vacsim oknom. Skusila som to nakreslit co to spravi ale nemam presne rozmeri vecka a hlavne sachty takze tak orientacne z terajsej kuchyne a kupelne. V detskej potom postel do vysky a pod nu ulozny priestor a pisaci stol. Zvysok tak ako som uz pisala ze do bytu cez kumbal a 4. izbu (obyvacku), z nej do kuchyne (terajsia chodba). Detom kym su male by som nechala tu najvacsiu izbu, potom by som ich rozhodila do mensich. Inak to v tvojom okoli nie su byty s lepsou dispoziciou? Preco sa rozhodujete pre tento?
Odpovedať
@wivik popravde hladame byt na tomto sidlisku uz vyse roka, boli sme na obhliadkach 10 bytov, ktore boli nad 72m2, co bolo nasou podmienkou kedze teraz mame byt cca s takou rozlohou. Sme male mesto na Orave ale ceny nehnutelnosti su tu salene. S tou dispozicou ani ja nie som moc spokojna, ale vzhladom na dovody pre ktoreo sa z vlastneho bytu potrebujeme odstahovat sme museli uz urobit rozhodnutie. niektore byty boli aj lepsie dispozicne riesene avsak jednalo sa o byty po celkovej rekonstrukcii spred 12-13 rokmi, kde ceny za ktore sa predavali boli salene plus teda by sme este museli vrazit dalsie prachy lebo nam to dispozicne nesedelo ci vymenit kuchynu nabytok podlahy atd a teda to uz bolo aj nad nas financny strop. Preto sme sa rozhodli pre byt v povodnom stave.
Odpovedať
@krpec12 chapem. My sme si tiez radsej vybrali byt v povodnom stave a urobili si ho podla seba. Len neviem ci v tomto byte ziskate to co potrebujete aby ste sa aj citili komfortne. Nakoniec som to nahodila cele zo zvedavosti. Ked sa zmieris s malou kupelnou a kuchynou bez okna tak to nemusi byt zle. Alebo nemenit velmi dispozicie, len tam kde mam nakresleny "satnik/kumbal" medzi izbami tak priecku este posunut tak aby sa zmestila manzelska postel a vytvorit tak rodicovsky spaci kut. Ale uprimne, ja by som nevytvarala dve detske izby, (ked tak len neskor opticky rozdelit tu najvacsiu) na ukor svojej spalne a svojho pohodlia. A uz vobec by som nedala dieta do toho kumbalu, strasne depresivne miesto s tym malym okienkom.
Odpovedať
@krpec12 este som zabudla dopisat ze tento byt by som zverila do ruk sikovneho architekta. Mozno dokaze vymysliet nieco z coho by sme tu vsetci padli na zadok 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wivik popravde ja sa budem vsade citit lepsie ked zmizněm cim skor z tohto bytu aj ked viem ze prerabka bude trvat nejaky cas a to uz vydrzim. Ale rozumiem dakujem za nazory aj ochotu to nakreslit. Zaujimave to nas nenapadlo takto, ale teda v kuchyni ja travim vela casu. Takze ok do kumbalu nie izbu a tedamako vyuzit ten kumbal naco. Chcem aby detiska mali vacsiu izbu ,priestoru v izbe- preto som chcela tie vstavane skrine tam dat do kumbalu a urobit im tam nieco ako hernu malu, citaren… Rozmyslali sme aj o izbe s balkonom ze by bola pre deti ale ja pestujem na balkone zeleninu a tak dost casu travim prave na balkone. Vedela by som nejake veci ozeliet keby bol byt cely naplno vyuzity. Som zabudla tu stupacku tam zakreslit 🙈 A mate tip na nejakeho sikovneho architekta?
Odpovedať
@krpec12 alebo ked nie ste klaustrofobicky tak ten spaci kut by mohol byt nejak tak
Odpovedať
@krpec12 boze dnes mi ide s tymi hrubkami 🤦. Ja ti s architektom neporadim. Najlepsie z okolia keby bol aby sa prisiel osobne pozriet. Kumbal by som nechala kumbalom alebo cez neho urobila vstup do bytu aby sa mohla kupelna zvacsit smerom do chodby a tym aj kuchyna rozsirit. Mne prave pride najidealnejsia izba pre deti prave ta s balkom. Este si hlavne pozistuj ake zasahy mozes robit do stien, hlavne ked uz susedia maju zasahy ci povolia aj tebe.
Odpovedať
@krpec12 este keby sa dal presunut vstup do bytu cez ten kumbal tak este pre inspiraciu - pracka moze byt aj z chodby skryta v skrini. My sme tak mali v byte na chodbe v stavanej skrini kedze do kupelne sa uz nezsmestila.
Odpovedať
@krpec12 jeeej, takýto podobný byt sme mali aj my. Ale dvojizbový. A väčšiu kuchyňu. My sme z neho urobili detskú izbu. Keby sme tam boli ostali bývať, tak by bola z neho spálňa. 140cm posteľ sa tam zmestí. Susede vstup cez kumbál do bytu nedovolili. Zo špajze urobiť buď šatník, alebo naozaj to nechať ako špajzu.
Odpovedať
@wivik znamu este tooto riesenie 2 detskych napadlo, ale teda neviem co s kuchynou kde dat stol, skusali sme kadeco, ale vzdy nam ostalo malo miesta na prechod okolo stola a aby nebol uuz mooc v obyvacke
Odpovedať
@krpec12 tak jedine asi tak ze tu L cast linky urobit ju iba rovnu a potiahnut ju viac do obyvacky. Naviazat ju na obyvackovy nabytok. A stol prisunut k izbe. Najlepsie je si to kreslit so zariadenim aby si videla ci je na vsetko priestor
Odpovedať
@wivik dali sme aj tak ak myslime tak isto a mne sa to zda moc v obyvacke
Odpovedať
@wivik
Odpovedať
@krpec12 inak som to myslela. Ze linku prepojit s obuvackovou tv stenou (oranzovou). Bola som v jednom byte kde vstupny priestor navazoval na kychynu a pozdlz celej steny od vstupnych dveri bol "nabytok" v jednom dekore mozno aj 7 metrov. Proste hmed si nevedela kde konci skrina na bundy a kde zacina vysoka skrinka uz linky. Velmi dobre to vyzeralo. A tu som to tiez tak myslela. Predpokladam ze bude indukcia a zhora by bola pracovna plocha, potom vedla nej by isla vysoka skrinka s rurou napr, potom vysoka skrinka chladnicka, potom vysoka skrinka potraninova a potom vysoka skrinka obyvackova a k nej skrinka pod tv. A hore stol (modrou). Ale neviem ci to tak vyjde, treba to presne nakreslit. https://pin.it/2H4MKTS tam kde vysoka skrinka vlavo tak vedla nej by bola skrinka linky. Snad si pochopila 😊 Alebo urobit L od vstupu do obyvacky len to by na prechod bolo asi dost take na obchadzanie
Odpovedať
@wivik rozumiem dakujem za tipy
Odpovedať
@krpec12 este som si vsimla kde planujes pracku. Nedavala by som ju k detskej predsa len je hlucnejsie. A teens cez vikend bude chciet vyspavat. dala by som ju do vstupu. Vysoka skrina s prackou a vedla nej sedenie s vesiacikmi na stene. Ja som tak mala pracku v skrini na chodbe, nad nou kos na pradlo, nad nim police pre vsetky prasky a cistiace a vedla pracky zastrcenu zehliacu dosku a susiak. Podla sirky tej skrine mozno aj mop, vedro, vysavac tam dostanes. A do toho vyklenku pri detskej by som dala skrinu napr na sezonne veci hoci ty mas ten kumbal, tak mozno vysoku skrinku pre kuchynske vacsie veci ktore sa casto nepouzivaju - mixer, velke hrnce alebo cokolvek co nepotrebujes hned po ruke.
Odpovedať
Inšpirácie
Odpovedať
@krpec12 este mi tak napadlo ze keby si ozelela mat klasicky stol tak tu kuchynu urobit s ostrovom a pozdlz neho by sa sedelo. A chladnicku bud do rohu keby sa zmestila, alebo mozno este do toho priestoru pri detskej
Odpovedať
@wivik Ano ta pracka to sme presne tak rozmyslali, ze to nie je dobry napad, ze bud do kupelne ako mame teraz v kupelni rozmerovo este trocha mensiu a zmesti sa tam. Len presne sme rozmyslali ze co tam dat do toho priestoru. Nas napadlo aj nejake potraviny ci aj to je super co Ste Vy napisali. A to riesenie s ostrovom pri detoch mojich by nedopadlo dobrě. A to s tym nabytkom spojenym s obyvackou by nevoslo Ale este raz dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, podla posledneho takto
Odpovedať
@lenkito10 toto by bolo dobre len do sachty sa nenapojis. To dost obmedzuje
Odpovedať
@wivik presne tak nejde to takto
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?