Pridrahé zálohové platby v Bratislave

Dobry den, chcel by som sa spytat, ci sa vam nezda vela skoro 300€/mesacne (je v tom aj internet, cize vlastne samotna suma za zalohove platby + ele + rozhlas + ostatne nalezitosti je okolo 290€) za 69m² nedavno zatepleny panelakovy byt rv 1990 v BA IV? Resp. kolko vy platite za obdobnu stavbu v tejto lokalite? V byte byvaju 3 ludia.. Dakujem
Odpovedať
1
2
Rozpis konretne, co tych 300 eur obsahuje. Niektora 3 clenna rodina minie mesacne elektriny za 10 eur, niektora aj za 70 eur. Alebo net. Niekomu postacuje za nejakych 15 eur mesacne, niekto potrebuje za 70 eur...takze tazko hovorit vo vsebecnosti
Odpovedať
Vyska zalohovych platieb nie je smerodatna. Dolezite je rocne vyuctovanie ci vzidu velke preplatky alebo aj z takto vysokych platieb bude 0 pripadne nejake nedoplatky. Ja zatial byvam v byte kde 5 € RTVS 12 € Internet 5 € plyn na varenie 40 € ZsE 160 € zalohova platba spravcovi bytu (voda, vodne a stocne, ohrev TUV a kurenie, spolocna elektrina, poistenie bytoveho domu, sprava bytu z toho 30 € je splatka uveru bytoveho domu za rekonstrukciu). Celkovo za uzivanie 72 m2 bytu 222 € - okrem toho tam este nie dan za byt, poplatok za odpad a poistenie bytu co je dalsich 5 € na mesiac. S takymito platbami to vychadza zhruba tak ze par € je nedoplatok pripadne preplatok.
Odpovedať
Presnejsie rozpisanie mozem uviest neskor, ale pokial viem, tak to vychadza nasledovne a) 220€ zalohova platba spravcovi b) 70€ za elektrinu, plyn, RTVS, odpad Polozka b sa mi nezda cenovo nejako velmi mimo oproti inym pripadom, co som cital ale polozka a, teda zalohova platba spravcovi sa mi zda trocha dost - hlavne ak sa vezme do uvahy, ze byt nie je tak velmi "vyuzivany" (resp.cez vikendy a sviatky je prazdny a pod)
Odpovedať
Panebože ľudia, stavajte domy alebo protestujte. Mám cez 100mštv. obytnej plochy a vychádza mi to so satelitom, internetom, elektrina, plyn, voda zo studne do 150 Eur. A to nie je žiadny extra-super nízkoenergetický dom, teda je B, ale skôr bližšie k C. Je to zderstvo, trvala by som na presnej kalkulácii a na schôdzi vlastníkov by som navrhla zníženie. Pozerala som, že ste z Bratislavy, neviem, či tamojší správcovia žijú v ilúzii, že všetci bratislavčania majú plat nad 1500Eur a že sú všetci zamestnaní. Bývala som v Šamoríne v malej novostavbe bytovky, mali sme 2-izbák 65mštv. a mesačne sme platili 160 Eur. A to sme kúrili elektrinou, teda konvektormi a vodu nám zohrieval bojler. Ale mali sme vlastné spoločenstvo vlastníkov bytov - spolu12 bytov a predseda bol z vedľajšieho vchodu, nemal potrebu zarábať na nás a ani sa nedalo, všetko bolo kontrolovateľné. Myslím, že cca 150 Eur preplácate, to už je na menšiu hypotéku.
Odpovedať
Profilova fotka
@glogloglo no, par dni dozadu som dostala novy predpis od januara... platim 190 eur mesacne, mam 56m2... kedze ty platis 220 zalohu za 69m2, je to cca rovnaka vyska... ALE - 40 eur z tohto ide na splatku jedneho uveru, co si bral bytovy dom, a dalsich 65 eur mesacne ide do fondu oprav, lebo sa z neho plati dalsi uver (jedno je kotolna na solarny ohrev vody, druhe je zateplenie a vystavba lodzii - nemali sme vobec balkony). Takze ja som spokojna, a aj ked sa mi 190 zda strasne vela, v suvislosti s tym, ze 100 ide iba na uver - tak uz je to akceptovatelnejsie... Samotne kurenie mam zalohy 44 eur - mesiac, za vodu (ohrev plus voda) je 30 eur.... (asi by som si mala vstupit do svedomia a zacat vodou setrit... :) )
Odpovedať
Vela zavisi od toho, akym sposobom tam mate rozkalkulovane kurenie. Merace nie su povinne, teda mozno uplne zbytocne pises, ze tam byvas iba malo. Niekedy byva v 3izb byte jeden clovek, ktoremu sa zda vela kolko plati, kedze (bezohladne) kuri iba v jednej izbe a mysli si, ze usetri a pritom mozno maju teplo rozratane podla m2.
Odpovedať
@trend270 ale on plati 220 spravcovi - teda opravy, zateplenie... nie priame naklady na kurenie, TV,net..... @glogloglo je mozne ze bytovka vzala uver na zateplenie, ci novu strechu a teraz sa to splaca,preto tie vyssie naklady. A je uplne jedno kolko dni v roku sa byt vyuziva.
Odpovedať
@atlaska my sme mali v tých 160 EUR aj platbu do fondu oprav a predsedovi družstva.
Odpovedať
@trend270 mozu byt dva rovnake domy vedla seba s uplne rozdielnymi platbami, jeden dom ma vo fonde 5eur a tak sa navysia platby aby sa setrilo na pripadnu opravu niecoho, predtym zainvestoval do noveho vytahu,alebo elektronickeho vratnika, kym druhy dom ma stary vytah, nemusel opravovat izolaciu na streche........
Odpovedať
svokrovci v DNV, si tam dvaja a platia tiez uz skoro 300. je to neskutocne, naklady na byvanie sa uz vacsinou hybu vo vyske pre mnohych co poznam skoro jedneho platu. v Rakusku to tiez tak stoji,a le platy maju 4000. Preto si moji znami z Viedne vzdy tukaju na celo, ci sme uplne chori a nevadi nam to, ze ako chceme takto zit.
Odpovedať
@glogloglo Ja si matne pamatam, ze sme platili v nezateplenom byte v BA II, dvojizbak okolo 65m2 platbu 4500 SKK, plus elektrina, voda, plyn. A nedoplatky boli este kazdy rok okolo 15.000 SKK. KAtastrofa, to bol jeden z dovodov postavenia domu mimochodom. A bolo to preto, lebo spravcom bytovky bola sestra pana, ktory sefoval teplarnam. Najvacsia polozka bola za teplo a teplu vodu, to boli tak velke sumy... V bytoch vsetko stari ludia, neprotestovali proti nicomu, netusim, kde na to brali peniaze z dochodku. Cize ano, 300 eur sa mi zda obrovska suma mesacne. Treba si zistit, co vsetko v tom je a posudit, ci nie je jednoduchsie a lacnejsie ist byvat niekam inam.
Odpovedať
@bosoriak presne,dnes si treba pred kupou zistit aj naklady na byt, aj kedy a co bolo na bytovke menene,opravene,zateplene......podla toho by sa aj cena bytu mala odvijat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@glogloglo Pokial je v 220 € aj kurenie a TUV tak to nie je nic vysoke lebo moze tam byt nemala platba do FPUO a splatky uverov na rekonstrukciu. Ak v 220 € nie je teplo na kurenie a TUV tak je to vela. Inak neviem ci ste zachytili ale niekde tu na streche niekto spominal ze u niektoreho spravcu doslo k sprenevere asi 100 000 Eur (postupenie pristupovych prav k uctu v banke nejakemu IT, ktory ich vytiahol a zduchol aj peniazmi). Nenahanaju stratu na ukor platieb? Kazdopadne najvacsia polozka kde mozno sidit je teplo, tak treba to tam sledovat. U nas kWh tepla vyjde po zratani fix a var. polozky na 0.107 €/kWh, obdobne panelaky s vlastnou kotolnou su na urovni 0.06-0.065 €/kWh. Centralne zdroje tepla su pre mesta velkym prijmom do kasy na minanie, ak je zdroj sukromny tak tam sa mydlia ruky na ukor investicii do rekonstrukci rozvodov a obmedzeni strat na potrubiach, radsej nech to zaplatia odberatelia a "MY" nemusime robit nakladne investicie zo ziskov.
Odpovedať
@glogloglo my máme dvojizbák v Dúbravke 52m2 a mesačne platíme 120€ nájomné (voda,fond opráv, kúrenie, smeti,výťah,poplatok správcovi...) k tomu máme 20 elektriku, 8 plyn, 4,64 RTVS a 33 internet. A máme to na 2 osoby. Minulý rok sme platili nájomné 100€ ale mali sme 50€ nedoplatok, tak sme si to sami zvýšili. Tak som zvedavá na tohtoročné vyúčtovanie.
Odpovedať
ja mám 4-izbák, BA II. Platím cca 69€ za teplo, vodu, smeti atd., 74€ fond opráv (bytovka komplet zateplená, nová strecha, stupačky, plánujeme tep.čerpadlo) 25€ elektrika, 22€ tv+internet, 5€ plyn. poistenie bytu vychádza na 5,20€ na mesiac. čiže spolu cca 200€ nahlásenú mám jednu osobu, keďže byt využívam z roka max. pol roka. platiť musíš tak či tak, ale na vyučtovaní mi stále vracajú, a teda dosť.
Odpovedať
@dandy05 ano, tento byt sa tiez nachadza v DNV, takze sme na tom rovnako. A teda ako citam tuto diskusiu, tak ta platba bude preto taka vysoka, lebo sa pravdepodobne splaca to nedavne zateplovanie baraku + rekonstrukcia vchodu. Ale pripadne si to dam na SVB vyratat, nech mi ukazu, za co vsetko sa plati.
Odpovedať
Ja som v BA byvala na Strkovci ( Ruzinov - pri Nemocnici) a za 42m2 jednoizbak som platila 120eur za teplo a fond oprav(v cene uz aj uver na zateplenie bytovky) a vodu, 25eur elektrinu, 8eur plyn, 33eur internet +tv = cca 200eur. Teraz byvame v dome s manzelom 240m2, cena za to spomenute cca o 40eur menej, samozrejme bez fondu oprav :)
Odpovedať
Profilova fotka
@glogloglo a ty nemas podrobny mesacny predpis zaloh??? ja tam presne vidim, kazdy jeden cent, kam ide... a ano - asi to ide na uver... inak, ja fakt obdivujem ludi, co kupia drahe byty ze vsak zrekonstruovana bytovka, zateplene, nova strecha... Ale to, ze to zaplatim znova tym byvanim a platbami do fondu oprav, aby sa uvery splacali, to si uz neda dokopy nik...
Odpovedať
@kaktusik007 nebyvam tam teraz, cize preto viem len okrajovo nacrtnut tie ceny ale neviem ich presne rozpisat.
Odpovedať
Profilova fotka
@glogloglo byvat tam nemusis, staci ti podrobny rozpis a to ti je spravca povinny dat
Odpovedať
Profilova fotka
my platime sparvcovi mesacne predpisy zaloh 240 eur, a v tom mame 70 eur uver na zateplenie... plus k tomu ked priratam 26 spp- plyn, elektrika, 30 tv+net...to mame rozlohu 68m2..
Odpovedať
@janka2501 to mate nejako moc :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla ano je to vela, preto hladam dom, nech mozem mat mensie platby...lebo ta spravkyna je des...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@manilla prosim ta, kolko m2 mas?lebo mame 4 ozbak a platime FO 85,42 eura služby- TÚ, smeti, upratovacka- 146,20 eur, k tomu este elektrika 33 a plyn 15 eur, poistky atd....a sme 3 osoby.....a to mame zatial len zatepleny barak, stupacky a vytah snad do 10 rokov urobia ;-) dakujem
Odpovedať
@svatava74 ja mam 78m2 (tusim :-D ) FO 75€, Sluzby 69€, elektrika 25€, plyn 5€. je to ale na 1 osobu, pri dvoch osobach sa mi sluzby zvysili o ca. 30€. momentalne preplatok na kureni ca. 250€....zateplene, nove stupacky, strecha, buduci rok pribudne aj kotolna.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam 68m2 a platim mesacne zalohove platby spravcovi 240 eur, a ostatne polozky ako sipo, energie, tv a net, to mi robi vsetko spolu mesacne 330 eur.. a preplatok som mala terza 19 eur... zial nam dala do zalohovych platieb aj ciastku na zateplenie bytoveho domu 60 eur...
Odpovedať
Profilova fotka
My platíme v KN 163 správcovi - z toho je len 28,50 GO fond, pričom panelák nie je zateplený... + el. energia 80 EUR, nakoľko si teplú vodu vyrábame el. bojlerom. To je dokopy 243 EUR na 4 osoby. Podľa mňa je to veeeeľmi veľa, preto byt predávame a máme vyhliadnutý domček, už mám toho dosť!
Odpovedať
Profilova fotka
45m2 komplet 92 eur za 2 osoby
Odpovedať
Sme 3 osoby, byt 71m2 + nebytove priestory. Ruzinov, zatepleny barak, ale bez meracov a rozratavane na asi 10 bytovych domov :( Platim 165 EUR + plyn, elektrina .. Mali sme preplatok 100 EUR za minuly rok
Odpovedať
logicky, ked sa plati teplarniam za to, ze vyhrievaju chodniky a travniky, tak NIKDY nebude BYT lacnejsi na spravu, ako DOM. znami to maju takto: BA, petrzalka, 3i, 220e , zatepleny BA, ruzinov, 2i, 120e, zatepleny TT, 2i 130e, zatepleny PE, 2i, 130e, nezatepleny PK, 3i, 240e zatepleny KN, 2,5i 80e nezatepleny vsetko medzi 50-70m2 len kurenie, voda, smeti, a vypane spravcovi, na urovni 5-10e mesacne z jedneho, jedineho bytu, ziadne upratovanie v cene, ani nahodou. takze mili spravcovia, mozete sa aj POSRAT, ale ja uz kaslem na Vase byty a spravovanie a hlavne na ludi, co to maju na haku a zapredaju sa aj diablu, lebo su retardi, a odhlasuju zateplenie 16 bytov za 100 tisic E. za uvero, samozrejme.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?