Moznosti vyrovnania podlahy

Ake mam moznosti vyrovnat krivu podlahu na chodbe pred polozenim dlazby? V byte sa byva takze chodba sa pouziva. Majster to chce spravit tak ze to vyrovna lepidlom pri pokladke dlazby. Znamy mi zas hovori ze to je hlupost, ze to rovina nebude. Zaroven nechcem aby sa podlaha velmi dvihla. Viete mi poradit?
Odpovedať
@bejkaxx Ak je majster zručný a tie nerovnosti nie sú dramatické (tak do 5 mm, max 1 cm), tak to dokáže vyrovnať pri lepení dlažby. Vhodné je vtedy použiť nivelačné kolíky. Inak ti zostáva jedine vyrovnať to samonivelačným poterom v potrebnej hrúbke.
Odpovedať
tak toto by som sam asi robit nechcel. ak ti teda hovori tak a je zrucny, overeny, tak by som to asi nechal nanho, s lepsim napadom asi nepride nikto pravdepodobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkaxx je vela postupov na zrovnanie nerovnosti, dolezite je ako su tie nerovnosti v ramci miestnosti/domu/bytu umiestnene a ake su. Iny postup je ak su nerovnosti do 1cm, iny ak su do 10cm 🙂. Iny ak je cela miestnost napr. nasikmo. Ak je to do 1cm a pojde dlazba, tak kludne lepidlom. Ak to chce mat superovne a povrch je napr. lamino, tak nivelizacia ale treba to vediet. Dalsie moznosti nerozpisujem...
Odpovedať
Super dakujem. Po miestnosti su miestami take akoby preliaceniny ( panelakovy byt po odstraneni starej dlazby ) ale nie su nejak extremne tak snad to bude ok.
Odpovedať
@chrobak7 @mgx tak cast dlazby je uz polozena. Miestami je lepidlo az vo vyske 2 cm 😕 Hrozi nieco v takomto pripade? Moze sa po case dlazba poskodit? Je to mala vstupna chodba do bytu.
Odpovedať
Lepidlo 2cm teda určite není OK. Prečo sa to teda nezrovnávalo vo viacerých tenkých vrstvách? Ale už je neskoro. Čas ukáže, či taká voľba bola dobrá.
Odpovedať
@frantisekca neviem preco 😕 Majster mi povedal ze sa to robi aj takto. Nevedela som ze budu az take velke nerovnosti. Netusim preco mi nenavrhol iny vhodnejsi sposob ked videl ze su nerovnosti vyrazne. Od zaciatku mi bolo divne vyrovnavanie lepidlom ale nerozumiem sa tomu tak som verila ze vie co robi.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkaxx bezne sa vyrovnava lepidlom, vydrzi to urcite viac ako smejdova nivelizacia s lastovickou. Knauf C2TES1 ktory pouzivam ja, v jednom kroku zvladne do 2cm BEZ PROBLEMOV. Len tam nesmu byt dutiny, ale to uz je zalezitost pokladaca. Pridavam technicky list.
Odpovedať
@mgx dakujem, trochu ste ma ukludnili. Neviem ake lepidlo pouziva ale budem verit ze vie co robi. Ak mozem este jednu otazku. Dnes tu dlazbu polozil a zajtra mi pridu osadit vchodove bezpecnostne dvere. Ak budu pri montazi stupat aj na dlazbu, pod ktorou su tie 2 cm lepidla a nebude to asi este vyschnute, poskodia to? Jeden rad dlazby pri dverach bude asi ok, tam je lepidla malo. Ale uz dalsie rady maju tu hrubu vrstvu. Majstrom samozrejme poviem nech dalej moc nestupaju ale oni tiez isto potrebuju svoj priestor na pracu. Zatial to je take polovyschnute. Robil to pred obedom.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkaxx zatra by som dvere urcite nemontoval. presunte to na pondelok. pochodznost je pri takejto hrubej vrstve kludne 48 hodin (aj to lahkou nohou). Ak je tam podlahovka, treba ju zapnut na presusanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkaxx pochôdznosť píšu aj v návode po 48hodinách......v žiadnom prípade nechodiť na druhý deň.
Odpovedať
No super 😞 Majster vedel ze mi zajtra pridu osadit dvere. Uz to nemam ako zrusit, hned rano pridu. To je fakt parada aby sa clovek nemohol spolahnut ze ked niekto nieco robi, tak to robi poriadne 😞
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx @eagleowl ked sa tych 48 hodin nedododrzi tak hrozi casom prasknutie dlazby? Uz ked ma majster dostal do takejto blbej situacie, mam si pre istotu zakupit balik dlazby navyse pre pripad vymeny v buducnosti? Toto som teda fakt necakala 😕
Odpovedať
Kupovať balík dlažby navyše? Či hrozí prasknutie dlažby? Možno. Všetko už je teraz jedno a už iba čakať, čo z toho bude. Osobne by som sa snažil ešte o preloženie termínu osádzania tých dverí, hoc aj za cenu nejakých fin. výdavkov. Bude to stále lepšie, než časom sekanie tej dlažby a novej poklady, nehovoriac o tom, že v takom prípade by asi bol viditeľný rozdiel aspoň čo sa týka špárovacky, a ešte aj ďalší diskomfort čo sa týka bývania a samozrejme, že to nebude zadarmo.
Odpovedať
Tak nakoniec sa problem vyriesil sam. Mam doma clena rodiny pozitivneho na covid. Oznamila som to teraz rano panovi z dveri a montaz radsej prelozi. Takze stastie v nestasti. Vsetkym vam velmi pekne dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@bejkaxx urcite by som si kupil balik-dva dlazby do zasoby, za 2 mesiace ju uz nezozenies. Rovnako vsetky obklady co robim vzdy nechavam nejaku rezervu (balik-dva). Padne ti na zem kladivo alebo stahujes 200kg pec a obcas sa stane ze dlazdica praskne. Alebo to praskne mimo dilatacie-stava sa malo ale stava sa. Ak mas niekde balik dlazby, nic sa nedeje, majster alebo ty vyseka a vec vybavena. Ale ak nemas, za 1/2 roka uz vacsinou dany dekor nezozenies, alebo je uplne ina sarza a svieti to ako pest na oko. Dlazbu netreba mat doma, staci ju odlozit niekde kde nezavadzia - pod strechu alebo ak mas chatu ci nejaku pivnicu tak tam.
Odpovedať
@bejkaxx ked budes kupovat balik dlazby navyse, tak si hlavne skontroluj, aby to bola rovnaka sarza. Uz na druhy den mozes kupit inu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?