Merače tepla

Chcel by som sa predom ospravedlnit za mozno duplicitnu temu ale nenasiel som nic konkretne na to co by som sa chcel spytat. Dnes nam robili vymenu meracov a chlop co nam ich menil ma strasil ze mame strasne vysoky odber tepla v byte mam tri radiatory z toho jeden nekuril vobec a dva boli na tzv 3. Vymera bytu v m stvorcovych je 43. Ja by som sa chcel spytat ci viem nejako vypocitat nakurenu sumu z hodnot ktore mi clovek napisal na odpoctovy list. Ak ano ako??? Hodnoty su: 305/33 1106/164 71/0 Vopred dakujem.
Odpovedať
@masniak nejaku orientacnu sumu si vies vypocitat z predosleho vyuctovania. Alebo tie pomerove merace mas na radiatoroch iba nieco vyse roka? K tym nameranym hodnotam patria aj koeficienty (za znevyhodnenu polohu bytu a za velkost radiatora). Tie namerane hodnoty prve mas za minuly rok, to za lomitkom boli terajsie od noveho roka. Namerane hodnoty su aj o tom, na ake teplo si vykurujes. napr. ja byt na prvom poschodi nad nevykurovanymi priestormi s vymerom 75m2, styri radiatori, za minuly rok spolu 1389 dielikov, po koeficientoch 985 dielikov. Vykurovane tak na 20-21°C. Jeden dielik je u nas v baraku cca. 10-11 centov
Odpovedať
@masniak este som zabudol dodat, ze nielen spotrebovane dieliky, ale percentualny pomer zakladnej a tej spotrebnej (v bytoch) zlozky. U nas v panelaku je pomer zakl./spotrebna 40/60.
Odpovedať
presne,neplatis len za to co spotrebujes,ale aj za zakl.zlozku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?